به گزارش خبرگزاری شبستان ،استان مرکزی در طول ایام "هفته کتاب" شاهد برپایی 25 نمایشگاه کتاب با حضور 44 ناشر و عرضه سه هزار و 500 جلد کتاب خواهد بود.
همچنین به همین مناسبت 165 نمایشگاه در مدارس استان و 8 نمایشگاه نیز در دانشگاههای اراک برگزار میشود.
از دیگر برنامههای استان مرکزی در ایام بیستمین دوره هفته کتاب میتوان به برپایی 14 جشن کتاب، 15 مسابقه کتابخوانی، 4 شب شعر، 15 مراسم رونمایی و 9 فعالیت فرهنگی مرتبط با موضوع پیامبر اعظم (ص) اشاره کرد.
همچنین "هفته کتاب" بهانهای شده تا در سرتاسر استان مرکزی 7 هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی و دیگر مراکز فرهنگی اهدا شود.
عرضه سه هزار کتاب در نمایشگاههای استان گیلان
سه هزار کتاب در نمایشگاههای کتاب استان گیلان و در طول ایام بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران عرضه میشود.
استان گیلان در طول ایام "هفته کتاب" شاهد عرضه سه هزار عنوان کتاب در 17 نمایشگاه کتاب خواهد بود که با حضور 35 ناشر برگزار میشوند.
همچنین به همین مناسبت 11 هزار و 500 جلد کتاب در سطح استان اهدا میشود. رونمایی از 217 کتاب جدید منتشر شده در استان، برگزاری شب شعر، شب قصه، فعالیتهایی در پاسخ به اهانت صورت گرفته به ساحت پیامبر اعظم (ص) و مسابقات کتابخوانی از دیگر برنامههای تدارک دیده شده استان گیلان در ایام "هفته کتاب" است.
مجید قیصری:اقداماتی مانند برگزاری"هفته کتاب" یعنی ادبیات زنده است
یک نویسنده گفت: با وجود مشکلات مختلف پیش آمده در صنعت نشر، اقدامات صورت گرفته در ایامی چون "هفته کتاب" یعنی ادبیات زنده است و شاید تنها همین انتظار را باید در حال حاضر داشت.
مجید قیصری نویسنده درباره کتاب "سه کاهن" اظهار کرد: "سه کاهن" که قرار است به مناسبت "هفته کتاب" از سوی بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان رونمایی شود، درباره کاهنانی است که در طول زندگی پیامبر اعظم (ص) قصد تعرض و ربایش ایشان را داشتند تا حضرت را از سر راه خود بردارند. اما در نهایت پیامبر (ص) به اذن خدا از این اتفاقات به سلامت گذر کردند.
وی با بیان این که کتاب روایت یکی از توطئههای کاهنان برای ربایش پیامبر (ص) است، گفت: نگارش این کتاب سال 89 به پایان رسید و چند سال برای تالیف آن تحقیق و پژوهش کردم.
نویسنده "گوساله سرگردان" همچنین درباره برپایی "هفته کتاب" ابراز کرد: شرایط جامعه برای نشر مطلوب نیست و اگر ارزیابی از این وضعیت داشته باشیم میبینیم حتی با تیراژ یک هزار و دو هزار برای کتاب، حال ادبیات خوب نبود چه برسد امروز که درگیر گرانی کاغذ هستیم اما به هر حال نهادهای مختلف دولتی و خصوصی فعالیت خود را میکنند و همین قابل ستایش است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با وجود مشکلات مختلف پیش آمده در صنعت نشر، امیدواریم با اقدامات صورت گرفته در ایامی چون "هفته کتاب" بگوییم ادبیات زنده است و شاید تنها همین انتظار را باید در حال حاضر داشت.
رمان "سه کاهن" مجید قیصری پاسخی در توهین به ساحت پیامبر اعظم (ص) بوده و قرار است در ایام بیستیمن دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از سوی بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان رونمایی شود.
95نمایشگاه کتاب ویژه مدارس در خراسان شمالی برپا می شود
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی در "هفته کتاب" 95 نمایشگاه کتاب ویژه مدارس برپا می کند.
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی به مناسبت "هفته کتاب" 10 برنامه در استان های خود برگزار می کند.
برپایی 16 نمایشگاه کتاب در استان های خود، 95 نمایشگاه ویژه مدارس در سراسر استان از جمله برنامه های استان خراسان شمالی محسوب می شود. از دیگر برنامه های این استان می توان به عرضه 11 هزار جلد کتاب، حضور 3 ناشر در "هفته کتاب"، 12 جشن کتاب، 12 مسابقه کتاب خوانی اشاره کرد.
اهدای 65 هزار جلد کتاب، 8 شب شعر، رونمایی از 14 جلد کتاب و 7 برنامه مختص به پیامبر اعظم از برنامه های شاخص "هفته کتاب" خراسان شمالی به شمار می رود.
علیرضا رئیسیان:مطالعه نتیجه شوق به آگاهی و دانستن است
کارگردان فیلم سینمایی "چهل سالگی" معتقد است مطالعه نتیجه شوق آگاهی و دانستن است و تا این شوق در انسان نباشد، رغبت به مطالعه پیش نمی آید.
علیرضا رئیسیان کارگردان سینما ، با بیان این که مطالعه نتیجه شوق آگاهی و دانستن است، اظهار کرد: این شوق باید در انسان باشد تا به سوی مطالعه و خواندن کتاب تشویق شود اما امروزه کسب معرفت و آگاهی ، جای خود را از عمق به اخبار سطحی داده است.
وی افزود: زندگی امروزه انسان ها پر است از اخبار مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، پزشکی و ... که هیچ عمقی ندارند و اینها جای مطالعه را گرفته اند و تاسفبار است که برای پرداختن به این اخبار، فرصت مطالعه را پیدا نمی کنیم.
کارگردان فیلم تحسین شده "چهل سالگی" همچنین با تاکید بر این که انسان تا به آگاهی نرسد از مطالعه لذت نخواهد برد، گفت: لذت مطالعه وقتی پیش می آید که انسان را به اندیشه وادارد در غیر این صورت ما روزانه اخبار و اطلاعات بسیاری می خوانیم که هیچ لذتی را در ما برنمیانگیزد.
همچنین علیرضا رئیسیان، خود این روزها سرگرم مطالعه کتاب "دفاعیات عین القضات همدانی" است.
علی اسماعیلی: رشد ادبیات داستانی حمایت از مولفان و تولیدکنندگان را میطلبد
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رشد ادبیات داستانی میطلبد که ما نسبت به تولید و توزیع و حمایت از مولفان، سرمایهگذاری بیشتری انجام دهیم چراکه وظیفه ما به عنوان یک دستگاه اجرایی، حمایت است.
مراسم افتتاحیه کتابخانه بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان عصر روز یکشنبه 21 آبان با حضور علی اسماعیلی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد الهیاری فومنی مدیرکل اداره کتاب و دبیر بیستمین دوره "هفته کتاب"، محمد حسنی مدیر بنیاد، محمدرضا سرشار، محمود حکیمی، محمد میرکیانی، حسین فتاحی و دیگر نویسندگان برگزار شد.
علی اسماعیلی در این مراسم با بیان این که ادبیات داستانی به بلوغ خوبی رسیده است، اظهار کرد: رشد ادبیات داستانی میطلبد که ما نسبت به تولید و توزیع و حمایت از مولفان، سرمایهگذاری بیشتری انجام دهیم چراکه وظیفه ما به عنوان یک دستگاه اجرایی، حمایت است.
به گفته وی در کنار حمایت از ادبیات داستانی، توزیع مناسب و تشویق نویسندگان نیز امر مهمی است که باید در کنار هم، صورت گیرند.
اسماعیلی ضمن اشاره به برگزاری نشستی با موضوع "پیامبر (ص) در آینه ادبیات داستانی" دربنیاد ادبیات داستانی ایرانیان، گفت: برگزاری چنین نشستهای تخصصی برای ما اهمیت بسیاری دارند چراکه بحث از دین و ارزشها، بحثهای هویتی است و به گفته دکتر شریعتی هویتها نیز شخصیتها را میسازند.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: هجمههای بسیاری نسبت به ارزشها و اعتقادات ما صورت میگیرد و ما متاسفانه شاهد هستیم جوانان به دلیل ناآشنایی با شخصیتهای بزرگ قهر هستند و از این رو وظیفه متولیان فرهنگی، ایجاد شناخت نسبت به شخصیتهای بزرگ ملی و مذهبی است.
وی بهترین ملاک برای رفتار را سیره ائمه (ع) معرفی کرد و افزود: بزرگان دینی میزان اعمال ما هستند و از این رو باید زندگی خود و فرزندانمان را با این میزان بسنجیم و اتفاقا برگزاری نشستهای تخصصی در هر حوزه میتواند به شناخت و سنجش ما کمک کند.
اسماعیلی در بخش دیگری از صحبتهای خود، درباره کتابخوانی ابراز کرد: بر اساس تحقیقات روشن شده که ذهن انسان گنجایش هزار میلیارد کلمه را دارد که در حدود 100 میلیون کتاب با میانگین 700 صفحه میشود و به همین دلیل است که انسان اشرف مخلوقات است. ما باید با فرهنگسازی از دوران کودکی از چنین ظرفیتی در وجود انسان بهره گیریم.
وی ادامه داد: در کنار بحث کتابخوانی دوران کودکی میتواند بهترین زمان برای فرهنگسازی در مقابل هجمههای دشمن باشد.
"کتابخانه تخصصی ادبیات داستانی" با بیش از 10 هزار عنوان کتاب در حوزه ادبیات داستانی فعالیت خود را آغاز کرد.
بنا بر گزارش ستاد خبری بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ،همچنین پیش از آغاز مراسم افتتاحیه، بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان میزبان نشستی پیرامون "پیامبر (ص) در آینه ادبیات داستانی ایران" بود که با سخنرانی محمود حکیمی، محمدرضا سرشار و محمد میرکیانی برگزار شد.
بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار "یادگار ماندگار" از 20 تا 27 آبان سال جاری در سرتاسر کشور برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما