خوزستان نیازمند توجه ویژه و برنامه ریزی متناسب با شرایط است

رئیس مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نقش بی‌بدیل مردم خوزستان در دوران دفاع مقدس، بر توجه ویژه و برنامه ریزی متناسب با شرایط این استان تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، در دیدار با اعضای مجمع نمایندگان استان خوزستان، با اشاره به نقش بی‌بدیل مردم خوزستان در دوران دفاع مقدس، گفت: باید توجه خاصی به این استان داشت و اگر متناسب با شرایط برنامه‌ریزی شود، می‌توان به مردم استان کمک کرد.

 

وی بر لزوم داشتن طرح آمایش سرزمین این استان تأکید کرد و ادامه داد: این استان منابع خوبی از نظر دسترسی به دریا، منابع زیرزمینی، بازار مرزی و امکانات کشاورزی با توجه به حاصل‌خیزی زمین منطقه داراست.

 

وی اضافه کرد: باید برنامه‌ریزی کرد و دید که چگونه می‌توانیم از این منابع مفید بهره‌برداری کنیم و فرصت‌هایی را به وجود آوریم که هم مشکلات کمبود آب و بیکاری در حال افزایش استان برطرف شود و هم درآمدزایی داشته باشیم.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: تشکیل یک تیم عملیاتی با حضور کارشناسان مرکز پژوهش‌ها، نمایندگان استان و نمایندگانی از اعضای کمیسیون‌های مختلف می‌تواند در این راه کمک‌رسان باشند.

 

وی افزود: اعضای تیم عملیاتی به این نکات توجه داشته باشند که چه پروژه‌هایی را باید در بودجه امسال در نظر بگیرند که با هزینه دولت تأمین و چه تسهیلاتی به بخش خصوصی داده شود که یاری‌رسان ما در تکمیل پروژه‌های عمرانی باشد و با توجه به هم‌ مرزی با عراق و وجود یک بازار مرزی که می‌تواند درآمدزایی برای استان داشته باشد به چه امکاناتی نیاز است.

 

لاریجانی، با اشاره به نقش صیادان در رونق بخشی اقتصاد استان خوزستان، عنوان کرد: با توجه به اینکه این استان به دریا دسترسی دارد باید صنعت کشتی‌سازی و صید ماهی را رونق بخشیده و با تهیه کنسرو ماهی که دارای گوشتی سالم و مفید است به اقتصاد کشور کمک کرد.

 

وی با اشاره به لزوم اجرایی شدن هر چه سریع تر پیشنهاد مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت به زیرکشت بردن 800 هزار هکتار از اراضی حاصلخیز استان، ‌اذعان داشت: این طرح باید در مدت 10 سال اجرایی می‌شد که متأسفانه با گذشت 16 سال از زمان ارائه این پیشنهاد، هنوز طرح تا اجرای کامل فاصله زیادی دارد.

 

به گزارش روابط عمومی مجمع نمایندگان خوزستان، رئیس مجلس شورای اسلامی، یاد آور شد: برای دستیابی به نقطه مطلوب در اجرای این پروژه می‌توان از فروش اوراق مشارکت بهره گرفت و یا با دادن تسهیلات به کشاورزان، آنان را در اجرای این طرح سهیم کرد.

 

گفتنی است، در ابتدای این دیدار اعضای مجمع استان به طرح مشکلات خود از قبیل کمبود آب کشاورزی، فرسوده بودن سیستم فاضلاب، عدم اجرای مصوبات استانی رئیس‌جمهور، نیمه کاره بودن ساختمان بیمارستان‌های استان، رشد بیکاری، ضرورت لایروبی اروندرود و گازرسانی به روستاها و برخی از شهرهای استان اشاره کرده و خواستار تدابیری به منظور رفع این مشکلات شدند.

 

پایان پیام/

کد خبر 193788

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha