به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، هادی دهقان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، در کارگروه بیماران خاص استان اظهار داشت: طی سال گذشته اطلاعات تمامی بیماران دیالیزی در شبکه بهداشت و درمان ثبت شده است.
وی گفت: در خراسان جنوبی در بحث آموزش، مراقبت و درمان مشکل خاصی وجود ندارد و تنها ایجاد بخش پیوند از مهمترین نیازهای استان است.
وی ادامه داد: در دو سال اخیر روند رو به رشد بیماری تالاسمی در استان کنترل شده و بر این اساس در چند سال اخیر تولد بیمار تالاسمی رخ نداده است.
کارشناس بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از وجود 119 بیمار هموفیلی در استان خبر داد و گفت: در خصوص این بیماران تنها درمان نگهدارنده انجام می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از چهار هزار نفر بیمار دیابتی در استان وجود دارند، گفت: 546نفر بیمار خاص رو به افزایش نیز در استان داریم که این آمار توجه ویژه مسئولان را می طلبد.
دهقانی دارو، مسکن و هزینه ایاب و ذهاب را عمده ترین مشکل بیماران خاص استان دانست و گفت: بیماران بیماری های خاص برای مداوا مجبور هستند به استانهای مجاور مراجعه کنند که این خود نیز هزینه رفت و آمد را به هزینه درمان اضافه می کند.
وی با بیان اینکه بیماری ام اس در استان روند رو به رشدی دارد، اظهار داشت: ماهانه 2 الی 3 نفر در استان به این بیماری مبتلا می شوند و این در حالی است که سن ان بیماری بین 18تا 40 سالگی است.
کارشناس بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه روزانه 2 و نیم نفر به بیمران سرطانی افزوده می شوند، اذعان کرد: بیماران سرطانی در استان روبه افزایش هستند چراکه در سال 89 تعداد بیماران سرطانی استان 789 نفر، در سال 90 تعداد بیماران سرطانی 583 نفر و در چهر ماه نخست امسال 207 بیمار سرطانی در استان شناسایی شده اند.
دهقانی از احداث مرکز پزشکی بیماران خاص در استان خبر داد و گفت: ساخت این مرکز از سال 86 آغاز شده و تاکنون 55 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و این در حالی است بیش از 500 میلیون تومان اعتبار برای اتمام این پروژه نیاز است.
پایان پیام/
نظر شما