به گزارش خبرنگار شبستان، سید علی اصغر میرباقری فرد در نشست خبری با بیان اینکه برنامههای درسی دوره کارشناسی رشته زبان و ادبیات فارسی در یک فرآیند طولانی مورد بازنگری قرار گرفته است، افزود: این برنامه چهارم تیر ماه سال جاری به تصویب شورای برنامهریزی آموزش عالی رسید.
وی به تدوین 13 برنامه درسی جدید زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی ارشد اشاره کرد و اظهار کرد: بر این اساس گرایشهای ادبیات عامه، ادبیات پایداری، ادبیات کودک و نوجوان و ادبیات تطبیقی به تصویب کمیته برنامهریزی زبان و ادبیات فارسی رسیده است.
میرباقری فرد ادامه داد: همچنین گرایشهای ادبیات معاصر، ادبیات عرفانی، ادبیات روایی، ادبیات نقد و نظریههای ادبی، ادبیات نسخه پژوهی و تصحیح متن، ادبیات ویراستاری، ادبیات آموزش زبان فارسی نیز در مقطع کارشناسی ارشد کمیته برنامهریزی زبان و ادبیات فارسی در دست بررسی است.
وی اظهار کرد: رشتههای زبان و ادبیات فارسی در گرایشهای ادبیات فارسی ویژه غیرفارسیزبانان و ادبیات ویژه دانشگاه رضوی در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب شورای برنامهریزی آموزش عالی رسیده است.
سرپرست کمیته برنامهریزی درسی رشته زبان و ادبیات فارسی از تدوین 6 برنامه جدید درسی در دوره دکتری خبر داد و خاطرنشان کرد: برنامههای درسی جدید گرایشهای ادبیات غنایی، ادبیات عرفانی، ادبیات حماسی، زبان و ادبیات فارسی ویژه غیرفارسی زبان در مقطع دکتری نیز به تصویب شورای برنامهریزی آموزش عالی رسیده است.
میرباقری فرد اضافه کرد: همچنین رشتههای زبان و ادبیات فارسی گرایش فرهنگ و زبانهای باستانی و زبان و ادبیات فارسی گرایش آموزش زبان فارسی نیز در کمیته زبان و ادبیات فارسی در حال بررسی است.
وی به تشکیل کارگروه مشترکی با همکاری سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) برای تدوین و تالیف منابع درسی مناسب با برنامههای جدید اشاره کرد.
به گفته میرباقری فرد فعالیت کمیته زبان و ادبیات فارسی بعد از انقلاب در سه مرحله از سال های 57 تا 79، 79 تا 87 و از 87 تاکنون با سیاستهای خاصی در وزارت علوم پیگیری شده است.
وی افزود: در دوره اول، برنامههایی در این حوزه تدوین و اجرا شده است، در مرحله دوم بخشی از برنامههای درسی به دانشگاههای دارای هیات ممیزه منتقل شد که از آن زمان به بعد، فعالیت کمیته به تعلیق درآمد و دانشگاهها وارد فعالیت شدند.
به گفته وی در مرحله سوم که از سال 87 به بعد فعالیت خود را آغاز کرده است، پس از اینکه عملکرد دانشگاهها در چندین گروه مورد ارزیابی قرار گرفت، وزارت علوم به این نتیجه رسید که ضمن مشارکت دانشگاهیان، تمرکز در برنامهریزی ها انجام شود.
پایان پیام/
نظر شما