جامعه در آینه مطبوعات

از آخرین وضعیت طراحی مد و لباس تا علت برخی پرخاشگری ها و نابردباری ها در روابط اجتماعی در صفحه اجتماعی امروز روزنامه ها.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه های وطن امروز، ایران، تهران امروز و کیهان در صفحه اجتماعی امروز خود به موضوعاتی چون لزوم ارائه الگوهای سنتی_مدرن، سفر هوایی با بلیت ارزان، معظلی به نام مهمانداری!، علت برخی پرخاشگری ها و نابردباری ها در روابط اجتماعی پرداخته اند.

 

وطن امروز:

صفحه اجتماعی این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان "لزوم ارائه الگوهای سنتی مدرن " به آخرین وضعیت طراحی مد و لباس پرداخته و آورده: نمایشگاه مد و لباس فصلی در تالار وحدت در حالی روز گذشته به کار خود خاتمه داد که با استقبال خوبی از سوی بازدیدکنندگان مواجه شد، هرچند این اقبال عمومی نمی‌تواند به‌عنوان مهر تاییدی بر این نمایشگاه و عمرکوتاه چند ساله‌اش باشد. به اعتقاد بسیاری از طراحان و کارشناسان حوزه مد و لباس، این نمایشگاه به لحاظ کیفی رشد خوبی داشته اما حضور نداشتن تمام طراحان و صاحبنظران و پتانسیل‌های موجود خلأ کمی ایجاد کرده است. هرچند در این نمایشگاه در کنار به نمایش گذاشتن آثار متنوع مانتو و چادر، بخش فروش هم برای نخستین بار فعال شده بود اما در مواجهه با بازدیدکنندگان، از نظرات آنها می‌توان به خوبی استنباط کرد که قیمت‌های به نسبت بالای نمایشگاه و همچنین پیدا نکردن لباس دلخواه، آنها را تا حدی ناراضی کرده بود. شاید عمده انتقاد مخاطبان نمایشگاه که به دنبال چادر و مانتو بودند، این بود که نتوانستند طرحی که به طور کامل مدنظرشان بود را پیدا کنند. ولی به اعتقاد قریب به اتفاق کارشناسان و طراحان مد و لباس امروزه باید الگوهای سنتی به‌صورت مدرن ارائه شود. با این حال حمید قبادی، مشاور معاون هنری وزارت ارشاد در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» با بیان اینکه ظرفیت مد و لباس ایران بین‌المللی است، عنوان کرد: بنیاد ملی مد و لباس در چند سال اخیر گام‌های مهمی برداشته و ظرفیت‌های خوبی هدفگذاری شده که در حال برنامه‌ریزی و تعامل با کشورهای اسلامی برای هر چه بهتر برگزار شدن و تثبیت نمایشگاه هستیم. وی حضور طراحان در نمایشگاه آبان را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: حضور دانشجویان و علاقه‌مندان در کارگاه‌های آموزشی و بخش علمی و پژوهشی به همت جهاد دانشگاهی واحد هنر، اتفاق خوشایند این نمایشگاه بود. قبادی با بیان اینکه یک طراح مد و لباس نمی‌تواند بی‌نیاز از نظرات مردمی باشد، یادآور شد: این نمایشگاه فرصتی را فراهم می‌کند که یک طراح آگاهانه از اظهارنظرهای مردمی به نحو مطلوبی برای ارائه هر‌چه بهتر کارهای خود و در نمایشگاه‌های بعدی استفاده کند.

 

ایران:

روزنامه ایران نیزدر گزارشی از تأثیر نرخ بلیت هواپیما بر رونق گردشگری داخلی پرداخته و این چنین آورده: هنوز چند روزی از افزایش 65 درصدی نرخ بلیت پروازهای داخلی نگذشته است که نگرانی‌ها درباره کاهش بار سفرهای داخلی و به تبع آن گردشگری داخلی شدت گرفته است. عده‌ای با اینکه هنوز آمار افزایش نرخ‌ها تأثیر جدی خود را نگذاشته است بر طبل منفی‌بافی کوبیده و اعلام می‌کنند که گردشگری داخلی از رونق افتاد. این شایعات اگرچه تأثیری بر کاهش نرخ بلیت هواپیما نخواهد گذاشت اما ممکن است بر دیدگاه گردشگران که البته تا فصل پیک سفر یعنی بهار و ایام نوروز زمان زیادی باقی مانده است تأثیر منفی بگذارد چه آنکه بسیاری از دلالان صنعت گردشگری دست به کار شده‌اند تا با این پیش فرض که بلیت‌های داخلی گران شده است خدمات و امکانات خود را با این نرخ‌ها که ربط چندانی هم به گردشگری پیدا نمی‌کند متناسب‌سازی کرده و ارقام نجومی را در لیست سفرهای مردم وارد کنند.

واژه بی‌ربط در اینجا از این جهت معنا پیدا می‌کند که براساس اعلام و آمارها تنها کمتر از 10 درصد مسافرت‌ها از طریق حمل و نقل هوایی انجام می‌شود و جالب اینکه بیشتر سفرهای کشور یعنی چیزی حدود 40 درصد از طریق خودروهای شخصی صورت می‌گیرد.

بر این اساس مشاور عالی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم چندی پیش تأکید کرده بود که هواپیما تنها یکی از وسایل حمل و نقل مسافر به حساب می‌آید و از این نظر نمی‌تواند تأثیر چشمگیری بر کاهش رونق گردشگری داشته باشد.

اما مجید ابوالفتحی در این میان به موضوع جالب توجهی اشاره کرده بود که به نظر می‌رسد باید بر آن متمرکز شد. موضوع این بود: «آیا افزایش نرخ بلیت پروازهای داخلی در سایر فاکتورهای یک پکیج هزینه‌ای سفر نیز تأثیر خواهد گذاشت یعنی ممکن است به دنبال این تصمیم سایر هزینه‌های سفر نیز بالا رود؟!»

ابوالفتحی اگرچه معتقد است که در شرایط فعلی نباید هیچ گونه افزایش قیمتی در هزینه‌های سفر صورت پذیرد اما بر این باور است که هرگز نمی‌توان افزایش قیمت تمام شده را برای شرکت‌های هواپیمایی نادیده گرفت. او البته تأکید می‌کند که صرفاً با اعمال مدیریت‌های صحیح می‌توان از بروز تخلفات در این حوزه جلوگیری کرد.

دکتر سیداحمد محیط طباطبایی، کارشناس امور فرهنگی و رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران (ICOM) در این زمینه اما معتقد است که افزایش نرخ بلیت هواپیما به طور حتم روی سفرهای داخلی تأثیر می‌گذارد چراکه در این صورت سفر از یک امر نسبتاً ضروری به یک امر غیرضروری تبدیل می‌شود بنابراین ما نمی‌توانیم بگوییم افزایش یکی از خطوط حمل و نقل بر رونق صنعت گردشگری نمی‌تواند بی‌تأثیر باشد.

 

تهران امروز:

این روزنامه، امروز به بررسی رونق گردشگردی در روستای الموت پرداخته و این چنین آورده:35 خانوار روستای «گازرخان شرقی» در منطقه الموت قزوین، خانه‌های خود را در قالب اقامتگاه‌های روستایی و محلی در اختیار گردشگران قرار داده‌اند اما برخورد آنها با مسافران نشان می‌دهد که هنوز تا تبدیل شدن به یک میزبان استاندارد محلی فاصله زیادی دارند. همان‌طور که «پوررنگ پورحسینی» کارشناس گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در گفت‌وگو با «تهران‌امروز» این نکته را تصدیق می‌کند. او بیش از هرچیزی وضع گردشگری در روستاها را نتیجه تحقیقات بی‌پشتوانه شرکت‌های مشاور می‌داند و از آنها به عنوان کلاهبردار یاد می‌کند. به اعتقاد او برای همین است که بعد از سال‌ها، برخی از خانواده‌ها، اقامتگاه‌های محلی را در حد یک سرپناه و سه وعده غذا تعریف کرده‌اند. همین مسئله هم باعث برخوردهایی میان مسافران و میزبانان محلی می‌شود. به اعتقاد او بسیاری از روستاهایی که طرح هدف گردشگری قرار گرفتند، به وسیله کسانی معرفی شدند که تحقیقات آنها در حد یک جست‌وجو در موتور جست‌وجوگر گوگل بوده و حتی در برخی موارد اسم روستا را هم اشتباه نوشته‌اند.

 

کیهان:

این روزنامه نیز در صفحه گزارش خود و در بخش پایانی به چرایی علت برخی پرخاشگری ها و نابردباری ها در روابط اجتماعی پرداخته و این چنین آورده: پرخاشگری یک هیجان و احساس منفی سرکوب شده است که فرد در موقعیت هایی که فرصت دست می دهد آن را به سمت فرد خاص یا شیء خاص بروز می دهد.

این احساسات و هیجانات سرکوب شده به صورت رفتاری و یا کلامی بروز داده می شود و غالبا فرد قادر به کنترل آن نیست و ممکن است پس از ارتکاب عمل، فرد از عملکرد خود پشیمان شود.

به اعتقاد کارشناسان پرخاشگری شکل دیگری از افسردگی است. به عبارتی پرخاشگری خشم بر علیه محیط بیرون است و افسردگی غالبا خشم بر علیه خود است.

افراد پرخاشگر بعضا دارای تحمل پایین هستند و نمی توانند آنچه را که بر وفق مرادشان نیست قبول کنند، در نتیجه عصبانی می شوند و رفتار پرخاشگرانه از خود بروز می دهند.

به طور طبیعی در زندگی خود با افرادی مواجه شده اید و یا خود دچار این حالت شده اید که در مقابل دیگران و در زمان مشکلات و برخورد با موانع، خیلی سریع از کوره در رفته و خشمگین و عصبی شده اید و آن حالت را به صورت رفتار لفظی یا فیزیکی بروز داده اید.

پرخاشگری، رفتاری است که هدف آن صدمه زدن به خود و یا به دیگری است و آنچه در این تعریف حائز اهمیت است، قصد و نیت رفتارکننده است؛ یعنی یک رفتار آسیب زا، در صورتی پرخاشگری محسوب می شود که از روی عمد و به منظور صدمه زدن به دیگری یا به خود انجام گرفته باشد.

در بخش پایانی این گزارش به بررسی دلایل پرخاشگری و راهکارهای مقابله با آن می پردازیم.

پایان پیام/

کد خبر 193099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha