گزیده سرمقاله‌های امروز برخی از روزنامه‌های کشور

روزنامه های کیهان،رسالت،وطن امروز،جمهوری اسلامی،تهران امروز درسرمقاله های امروز،به تحلیل انتخابات امریکا، ورود پهباد امریکایی و دفاع ایران،داداگاه مهدی هاشمی و انتخابات،طرح سوال از رییس جمهور پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 20 آبان به شرح زیر است:

کیهان:

روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان داستان اوباما و تحریم ها به قلم حسام الدین برومند به تحلیل انتخابات ریاست جمهوری امریکا پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
از همین روی، اذعان تحلیلگران و رسانه های آمریکایی به توانمندی های دفاعی جمهوری اسلامی و پیامدهای غیرقابل پیش بینی حمله احتمالی به ایران، تصویر شفافی را در مراکز و کانون های تصمیم گیری واشنگتن به وجود آورده بود. به عبارت دیگر؛ مراکز اصلی تصمیم گیری های حساس و خطیر آمریکا نمی توانست شواهد و قرائن آشکار که از سوی منابع داخلی و رسانه ای نیز به بیرون درز پیدا می کرد را انکار نمایند. بنابراین نیمه ای از استراتژی دولت اوباما درباره قدرت سخت در برابر ایران در حالی مطرح می شد که واقعیات موجود این اقدام را شدنی نمی دانست.
از میان حجم انبوه کدها و گزارش های مستند می توان به گزارش روزنامه نگار کهنه کار نیویورک تایمز اشاره کرد که به خاطر اهمیت به کتاب نیز تبدیل شد.
استفان کینزر که استاد دانشگاه نورث وسترن آمریکا هم بود براساس مستندات غیرقابل خدشه چهار سال پیش نوشت؛ «ایران یکی از سه ضلع مثلث قدرت در قرن 21 است.»
بعدها و در زمان دولت اول اوباما مجله «تایم» نیز خط بطلان بر هرگونه گزینه نظامی احتمالی علیه ایران کشید.
رسالت:

روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان آمریکای پس از انتخابات به قلم حنیف غفاری  به تحلیل انتخاباتت این کشور پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
سرانجام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با پیروزی باراک اوباما به پایان رسید و رئیس جمهور سیاهپوست ایالات متحده توانست برای چهار سال دیگر در کاخ سفید باقی بماند.اوباما هم اکنون با وقایعی روبه روست که تا کنون تحت تاثیر جو تبلیغاتی انتخابات تا حدود زیادی کتمان شده بودند و رسانه های آمریکایی نیز در بسیاری موارد از پرداختن مستقیم و کامل به آنها خودداری کرده بودند.یکی از این موارد توفان سندی است. توفانی که میلیونها نفر را به طور مستقیم و غیر مستقیم تحت تاثیر خود قرار داده و هنوز سایه آن در تعداد زیادی از ایالات و شهرهای آمریکا حس می شود.
وطن امروز:

روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان دفاع وارونه به قلم سیروس محمودیان به تحلیل دادگاه مهدی هاشمی و جریان انتخابات در کشور پرداخته است که در بخش از آن آمده است:

اخیرا برخی جریانات مشکوک سیاسی سعی کرده‌اند با بازنشر مکرر خبر شکایت وکیل مهدی هاشمی‌بهرمانی از چند نشریه و خبرگزاری داخلی به اتهام «افترا و نشر اکاذیب» جریان‌سازی خبری جدیدی را در دستور کار قرار دهند‌. به‌طور طبیعی اصرار بر نشر این خبر در مجامع سیاسی‌- خبری واکنش‌های مختلفی را در پی داشته است و عموما از زوایای مختلفی- از منظر موافق و مخالف‌- مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. درباره موضوع شکایت وکیل رفسنجانی از نشریات داخلی و رفتار خبری اصلاح‌طلبان و عوامل ضدانقلاب و رسانه‌های بیگانه در مواجهه با آن چند نکته قابل بیان است که در این مجال به آن اشاره می‌شود.

تهران امروز:

روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان نمایی از دکترین دفاعی ایران به قلم اسماعیل کوثری  به تحلیل ورود پهباد امریکایی و دفاع ایران پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

اقدام به موقع ایران در ممانعت از نفوذ یک پهپاد آمریکایی به مرز هوایی کشورمان بار دیگر مباحث درباره مقوله امنیت ملی و مرزهای امنیت ملی را موجب شده است. فارغ از اینکه محدوده تجاوز پهپاد آمریکایی به مرز هوایی ایران چقدر بوده و آیا اساسا تجاوزی صورت گرفته یا در صدد تجاوز بوده است، اما یک نکته مسلم و مسجل است که هیچ کشوری خدشه به امنیت ملی‌اش را نمی‌پذیرد و ایران هم از چنین قاعده‌ای استثنا نیست. در واقع هر کشوری با توجه به مقوله حاکمیت و تمامیت ارضی و مرزی، برای دفاع از مرزهای خود دست به اقدامات پدافندی می‌زند. مشخص است که هر هواپیمای ناشناسی که بدون اجازه وارد فضا و محدوده جغرافیایی و مرزی جمهوری اسلامی ایران شود، از طرف وزارت دفاع، دستور عمل به پدافند داده شده است که در کوتاه‌ترین زمان عکس‌العمل نشان داده شود. در نتیجه عکس‌العمل پدافند ما منطقی و بجا بوده است.
جمهوری اسلامی:

 

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان اگر مجلس مستقل باشد به تحلیل طرح سوال از رییس جمهور پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

با پایان یافتن مجلس هشتم و شروع به کار مجلس نهم، فکر می‌کردیم تجربیات منفی مجلس هشتم در زمینه کوتاه آمدن در برابر نافرمانی‌هائی که دولتمردان نسبت به قانون می‌کردند و گذشت‌های غیرقابل توجیهی که نمایندگان از حقوق قانونی خود برای استیضاح و سؤال کردن از دولتمردان نشان می‌دادند درس عبرتی برای نمایندگان مجلس نهم خواهد بود و این مجلس هرگز آن تجربه‌های شکست خورده را تکرار نخواهد کرد. متأسفانه چنین نشد و عملکرد مجلس نهم در شش ماهی که از عمر این مجلس می‌گذرد نشان می‌دهد عده‌ای از نمایندگان نه تنها از مجلس هشتم عبرت نگرفته‌اند بلکه تلاش می‌کنند تردیدهای بی‌مورد و کوتاه آمدن‌های خلاف مصلحت کشور و نظام را بیشتر کنند تا جائی که امیدها را از مجلس سلب کرده و مجلس را از خاصیت بیاندازند. این روش اگر ادامه یابد، به نقطه‌ای خواهیم رسید که سخن آقای احمدی نژاد را تصدیق کنیم و برخلاف خواست امام که می‌خواستند مجلس در رأس امور باشد، ناچار شویم اعتراف کنیم که مجلس در رأس امور نیست!
این روزها تلاش‌های عده‌ای از نمایندگان حامی دولت برای جلوگیری از به اجرا در آمدن طرح سؤال از رئیس‌جمهور و عدم قاطعیت هیأت رئیسه مجلس در برابر این اقدام انحرافی، افکار عمومی جامعه را نسبت به مجلس نهم بشدت به سوی بی‌اعتمادی برده است. هر روز خبر جدیدی از مجلس می‌رسد و عده‌ای به بهانه‌های عجیب و غریب تلاش می‌کنند مانع اجرای طرح سؤال از رئیس‌جمهور شوند.
پایان پیام/

 

کد خبر 193096

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha