به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، مسعود علویان صدر معاون فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور شب گذشته ( 18 آبان) در آیین اختتامیه دهمین اجلاس بین المللی پیرغلامان حسینی که در مصلی امام خمینی شهر اردبیل برگزار شد، اظهار داشت: ثبت میراث معنوی، ثبت ارزش های تعالی انسان است.
وی با بیان اینکه میراث معنوی در ایران نسل به نسل و سینه به سینه انتقال و از گذشته های دور به امروز رسیده است، افزود: این میراث هویت و سنت مردم است و می تواند در سطح جهان خود نمایی کند چراکه این ارزش ها حد و مرزی ندارند.
علویان صدر بیان داشت: ثبت میراث معنوی در جهان از 10 سال پیش شناخته شده و این در حالی است که ایرانی ها قرن هاست که با آن آشنا بوده و و با آن زندگی می کنند و این ارزش ها میراث های گران قدری هستند که توانسته اند جایگاه خود را حفظ کنند.
معاون فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور آیین طشت گذاری را نشان دهنده عشق مردم به اباعبدالله الحسین (ع) و ولایت و امامت بیان کرد و گفت: ثبت آیین تشت گذاری تنها ثبت عنوان نیست بلکه ثبت عشق خالصانه به اهل بیت (ع)، ارادت اردبیلی ها به امام حسین (ع) و یاران باوفایش بویژه حضرت عباس (ع) می باشد.
وی با بیان اینکه این آیین زمینه همبستگی اجتماعی را فراهم کرده و آیینی جامعه محور می باشد، تصریح کرد: این آیین به وسیله خود مردم مدیریت می شود و به همین جهت نمادی از وفاداری و اطاعت از ولایت است و این آب مقدمه وارد شدن به فرهنگ غنی محرم و عاشورا است.
این مسئول با بیان اینکه مراسم طشت گذاری خاطره تشنگی امام حسین (ع) و یاران باوفایش را در اذهان زنده می کند، بیان داشت: این آیین از علاقه و ارادت زیاد مردم منطقه اردبیل به سیدالشهدا و قمر بنی هاشم (ع) حکایت دارد تا آخرین روز ماه ذیحجه به نوبت در تمام مساجد و تکایای اردبیل انجام می گیرد و ما با ثبت این آیین تلاش کردیم ارادت خود را به پاسداران فرهنگ حسینی نشان دهیم.
گفتنی است؛ در پاین این مراسم تعدادی از دانش آموزان اردبیلی به صورت نمادین آیین طشت گذاری را اجرا کرده و سلطان الذاکرین استاد سلیم موذن زاده اردبیلی به 4 زبان زنده دنیا( انگلیسی، عربی، فارسی، ترکی آذری) مداحی کرد و حضار با سینه زنی ارادت خود را به ساحت آقا اباعبدالله الحسین(ع) رساندند.
پایان پیام/
نظر شما