سردار غلامعلی ابوحمزه، فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی پیرامون توجه نسبت به گفتمان سازی در فضای جامعه بهعنوان یکی از منویات مقام معظم رهبری خبرنگار شبستان در اراک، گفت: گفتمانها باید دارای مبانی انتقاد سازنده یعنی طرح نقاط قوت و ضعف و ارائه راهکارهای مناسب جهت برطرف کردن ضعفهای موجود در جامعه باشد.
وی با بیان اینکه گفتمان سازی باید از مؤلفههای مختلفی برخوردار باشد، افزود: برخورداری گفتمانها از استدلال و منطق، شفافیت، داشتن موضوع مشخص و مدون، رعایت اصول و مبانی اسلام، انقلاب، عدم تخریب و تضعیف دیگران از جمله مؤلفههای اصلی در گفتمان است.
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی بر رعایت اصول و مبانی اسلام و انقلاب در بحث گفتمان سازی نخبگان تاکید کرد و گفت: فردی که از ظرفیت پذیرش اصول و مبانی در حد گنجایش فکری خود برخوردار بوده و حضور به موقع همراه با بصیرت کامل در عرصههای گوناگون دینی، سیاسی، اجتماعی و غیره داشته و به ایفای نقش و مسئولیت خود بپردازد را میتوان نخبه نامید.
سردار ابوحمزه با بیان اینکه نخبگان جامعه باید اولین کسانی باشند که نسبت به تهدیدها، آسیبها و فرصتها و تعیین راهکارها حساسیت نشان دهند، اظهار کرد: نخبگان در عرصههای متنوع جامعه بر افکار عمومی تأثیرات بسزا و عمیق داشته و دارند و هرچه دامنه نخبه پروری در جامعه از وسعت بیشتری برخوردار باشد به مراتب شاهد اثرات مثبت این قضیه در جامعه هستیم.
وی با اشاره به نقش نخبگان در ایجاد گفتمان پیشرفت و عدالت، تصریح کرد: تبیین پیشرفت و عدالت از دیدگاه امام خمینی(ره) و امام خامنهای(مدظلهالعالی)، بررسی دیدگاه لیبرال دموکراسی پیرامون پیشرفت و عدالت در کشورهای گوناگون، توجه به لوازم پیش فرضها و ساز و کار اجرایی دو محور مطروحه و توجه به دلایل نامگذاری دهه چهارم بهعنوان دهه عدالت و پیشرفت عوامل مهمی است که باید مورد توجه نخبگان قرار گیرد.
ابوحمزه خاطرنشان کرد: نخبگان دستگاههای اجرایی میتوانند در حیطه اختیارات، مسئولیت و تعامل با کارکنان، افراد و اشخاصی که با دستگاه اجرایی ارتباط دارند تأثیرگذار بوده و در گفتمانسازی در جامعه نقش مؤثر داشته باشند.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی در پایان با بیان اینکه نخبگان در هر استان میتوانند نقش مؤثری در پیشرفت آن استان داشته باشند، تصریح کرد: طراحی ساختار و سازمان مناسب، هدایت هوشمندانه، بسترسازی برای حضور متنوع نخبگان، ایجاد میدانهای مناسب برای ظهور و بروز ایده و فکر و سپس اجرایی کردن آنها بهعنوان ساز و کارهای کاربردی و عملیاتی بهمنظور ایجاد نخبگان و مشارکت واقعی آنها در پیشرفت استان است.
پایان پیام/
نظر شما