جامعه در آینه مطبوعات

از اما و اگرهای یک طرح پرحاشیه تا قاچاق و عرضه «ترامادول» به جای قرص«متادون»در بازار آزاد در پیشخوان امروز شبستان.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه های وطن امروز، ایران، تهران امروز، کیهان در صفحه اجتماعی امروز خود به موضوعاتی چون؛راه‌اندازی 20 رشته منطبق با بازار کار ، تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد در مجلس ، عوارض مصرف ترامادول و علت برخی پرخاشگری ها و نابردباری ها در روابط اجتماعی پرداخته اند.

 

وطن امروز: صفحه اجتماعی این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان "راه‌اندازی 20 رشته منطبق با بازار کار" وزیر آموزش و پرورش از جذب 45 درصدی دانش‌آموزان در هنرستان‌ها و راه‌اندازی 20 رشته منطبق با بازار کار خبر داد. حمیدرضا حاجی بابایی در همایش سراسری توسعه آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کار و دانش در افق 1404 اظهار داشت: تنها یک سال از برنامه پنجم توسعه گذشته است و آموزش و پرورش موفق به جذب 45 درصدی دانش‌آموزان در هنرستان‌ها شده و امیدواریم تا پایان این برنامه این رقم به 70 درصد برسد. وی با بیان اینکه سند تحول بنیادین جزو پرافتخارترین اسناد عمیق علمی کشور است که در شورایعالی انقلاب فرهنگی مصوب شده، تصریح کرد: در این سند به 131 راهکار برای تحول بنیادین اشاره شده است که توجه به هنرستان‌ها یکی از آنهاست. وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: زمانی هنرستان‌ها در سند تحول بنیادین مورد توجه قرار گرفته‌اند که آنها رو به افول بوده و گرایش دانش‌آموزان به هنرستان‌ها در حال کاهش بود اما با تلاش‌های آموزش و پرورش و مصوبه مجلس مبنی بر راه‌اندازی دانشگاهی تحت عنوان دانشگاه فنی‌و‌حرفه‌ای در مقطع کاردانی و کارشناسی شوق دانش‌آموزان برای رفتن به هنرستان‌ها افزایش یافت .

ایران: روزنامه ایران نیز در صفحه اجتماعی خود به موضوع تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد در مجلس اشاره کرده و آورده : نمایندگان مجلس شورای اسلامی بعد از گذشت بیش از سه ماه، طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی را روز گذشته تصویب کردند.

این طرح 11 مردادماه امسال از سوی پنج نماینده مجلس به امضا رسید و تقدیم هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی شد. طبق ماده 198 آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، هیأت رئیسه 48 ساعت پس از دریافت طرح باید آن را به کمیسیون تخصصی ارجاع دهد و حداکثر زمانی که این هیأت می‌بایست این تقاضا را در صحن علنی مجلس مطرح نماید 33 روز است. با این حال هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی 18 مرداد طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی را به کمیسیون تخصصی ارجاع داد و با گذشت بیش از 90 روز و با طی شدن مهلت قانونی، این طرح نهایتاً تصویب شد.

اما از آنجایی که این روزها گویا همه چیز از راه مجلس می‌گذرد، درخواست نمایندگان مجلس هرچند با مقاومت‌هایی، نهایتاً روز گذشته با 122 رأی موافق، 68 رأی مخالف و 18 رأی ممتنع از مجموع 236 رأی به تصویب می‌رسد.

اما این‌که آیا این طرح با گذشت مهلت قانونی و مقاومت‌هایی که در برابر آن صورت می‌گیرد به نتیجه‌ای هم خواهد رسید یا خیر سؤالی است که نمایندگان تفحص‌کننده باید به آن جواب دهند.

تهران امروز: این روزنامه در صفحه اجتماعی امروز خود به بحث عوارض مصرف ترامادول پرداخته و این چنین آورده است : هشدارها داده شد؛ اما گوش‌ها بدهکار نبود. خبر رسیده که در بازار آزاد، ترامادول به جای متادون عرضه می‌شود و این به آن معناست که معتادانی که عزم خود را برای ترک جزم کرده‌اند در دام ماده مخدر دیگری افتاده‌اند که به گفته کارشناسان «بسیار اعتیادآور» است. گذشته از آن این روزها ایرانی‌ها با نسل جدیدی از معتادان مواجه شده‌اند که طی یک روز حتی بیش از 20 حبه ترامادول را از برگ قرص جدا کرده و آن را می‌بلعند تا نشئگی را برای ساعتی احساس کنند. به گفته مدیرکل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی،نتایج مطالعات انجام شده حکایت می‌کند که همواره استقبال از شربت متادون کمتر از قرص آن است و شربت عوارض بیشتری دارد. به همین علت پیشنهاد شد تا به جای عرضه 20 درصدی قرص متادون، این میزان به 40 درصد برسد تا درصد بیشتری از قرص متادون به صورت قانونی در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد اما در جلسه کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با این پیشنهاد موافقت نشد. گذشته از آن کارشناسان معتقدند توزیع نامناسب شربت تریاک در سال‌های اخیر نیز بر این رخداد بی‌تاثیر نیست. وقتی شربت تریاک به رغم همه تبلیغات رسانه‌ای به طور گسترده در دسترس معتادانی که تمایل به ترک دارند، قرار نمی‌گیرد، بدون شک آنها به‌دنبال دوای دردشان سر از بازار آزاد در می‌آورند، جایی‌ که دلال‌ها برای اسکناس‌های معتادان، کیسه دوخته‌اند! به نظر می‌رسد ناهماهنگی میان نهادهایی که در امر درمان اعتیاد دخیلند، سبب شده است تا سیاست‌هایی چون توزیع شربت تریاک به نتیجه نرسد. محمدصادق فتح‌اللهی،مدیرکل دفترتوسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر در این باره به تهران امروز می‌گوید: «با اینکه وزیر بهداشت دستور مستقیم و صریح داده است که در سراسر کشور به هر نحوی نسبت به توزیع شربت تریاک مساعدت شود اما در بسیاری از مراکز دیده می‌شود که به علت نظرات شخصی یا این موضوع که هنوز برای آن‌ها توزیع شربت تریاک تابو است، این اقدام به نحو احسن صورت نمی‌گیرد یا در مواردی کاملا متوقف شده است. در چنین شرایطی که جای خالی راه حل برای ترک معتادان و رهایی آنان با حمایت‌های دولتی دیده می‌شود، بدون شک این امر که معتادان به‌دنبال روش‌های دیگری باشند که بالطبع زیان آور نیز هستند، طبیعی است!» اما عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی که پیش از این مدیرکل بهزیستی در یکی از استان‌ها نیز بوده، وقفه‌هایی که در درمان و ساماندهی وضع اعتیاد در کشور رخ می‌دهد را طبیعی می‌داند. او به تهران امروز می‌گوید: «20 سال پیش پیشنهاد شد که به عده‌ای از معتادان در شرایط خاصی هستند، تریاک داده شود که واکنش‌هایی به این پیشنهاد صورت گرفت. آنها می‌گفتند که نیروی انتظامی با این امر مخالفت می‌کند اما امروز می‌بینیم که این تابو شکسته شده و سیاست توزیع شربت تریاک در دستور کار قرار گرفته است.» به گفته این نماینده مجلس جامعه و سیاست‌گذاری‌های مربوط به آن در این امر ناگزیر از تغییر هستند و به زودی تغییرات مثبتی دراین زمینه رخ خواهد داد و بسترها برای ارائه راه حل‌های مناسب ایجاد خواهد شد.

کیهان : روزنامه کیهان در صفحه گزارش اجتماعی خود، به علت برخی پرخاشگری ها و نابردباری ها در روابط اجتماعی پرداخته و این چنین آورده است : «وسط دایره ای از مردم رهگذر جمع شده در حاشیه خیابان چندنفر بازوی یک مرد میان سال و چندتایی هم جلوی یک جوان را گرفته می کوشیدند هر یک را از هم دور نگه دارند. فشار نابردباری اعصاب صورت یکی و فشار غضب و التهاب چهره طرف دیگر را قبضه کرده بودند، یکی دیگری را مقصر می خوانده و دیگری ویراژ عمدی طرف مقابل را می گفته است. برخی از جماعت حاضر با پادرمیانی خشونت لفظی آن دو را ختم به خیر کردند و می گفتند سرهیچی می خواستند شر برای خودشان درست کنند.» یکی دیگر از آن جمعیت می گوید: «آن دو نفر پرخاشگر یکی راه گذشت را گم کرده و دیگری مطیع نفس سرکش شده بود.» همراه همین شخص می گوید دیگر اعصاب هم نمانده است...

"علت برخی پرخاشگری ها و نابردباری ها در روابط اجتماعی چیست؟ »این جمله فرازی از سؤالات کلیدی مقام معظم رهبری در سفر اخیرشان به خراسان شمالی در جمع کثیر جرانان آن خطه است که بالای تیتر و به عنوان محور این سری گزارش نیز خوانده می شود.

این گزارش بر آن است تا حد امکان و فرصت بخشی از دلایل گوناگون پدیده خشونت ها و ناآرامی ها در روابط اجتماعی واکاوی شود و راهکارهای اثربخش برای آرامش و کاهش ناسازگاری ها در روابط اجتماعی و فی مابین مردمی گسترده تر و ملموس تر و فرهنگ مدار شود.

جرقه تندگویی بین دو یا چند نفر با هم گاه با یک درنگ و کوتاه آمدن یک طرفه، خاموش می شود اما برخی پرخاشگری های سخت و دامنگیر در جریان روابط اجتماعی در بدو امر هیچ مشخص نیست که چه سرانجامی برای طرفین خواهد داشت. در همین ارتباط بارها به ویژه در خبرها و صفحات حوادث رسانه های نوشتاری مطرح شده که در اثر وقوع یک خشونت و یک ناشکیبایی در روابط اجتماعی کار به جاهای باریک کشیده و مشکل ساز شده است: فرضا توقف خودرو جلوی پل پارکینگ خانه، تندگویی میان طلبکار و بدهکار، مسافر و راننده، جر و بحث های شدید یک خانواده، حتی سر و صدای چند بچه هنگام بازی و اعتراض چندباره همسایه ای دردمند در زمان استراحت و ده ها مورد دیگر؛ پرخاش مثل شعله آتش است که در تندباد زیان های انسانی، به حیثیت اجتماعی لطمه و در زمینه مالی، باعث خسارت شده است.

در گفت وگو با برخی مردم کوچه و بازار، بعضا با تاکید، دلیل تندخویی ها را ناشی از وضعیت اقتصادی، برآمده از ضعف فرهنگی و تربیتی و افزونی توقعات و... می دانند.

پایان پیام/

کد خبر 192630

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha