به گزارش خبرگزاری شبستان،در ادامه سلسله نشست های شاهنامه خوانی که با حضور فریدون جنیدی شاهنامه پژوه پیشکشوت و هنرمندان نقاش مرکز هنرهای تجسمی، عصر سه شنبه 16 آبان ماه برگزار شد، از داستان سیاوش فرزند کیکاووس که از ایران به سمت توران می رود ابیاتی خوانده و معنی شد.
جنیدی در این جلسه به معرفی "خشت" یکی از مهمترین سلاح های مبارزه در مناظره های دو نفره در دوران کهن اشاره کرد و گفت: " خشت" سلاحی به اندازه یک وجب با حلقه ای در انتهای آن بود که نوک به شکل پیکان آن را به سوی حریف پرتاب می کردند. مهمترین ویژگی خشت سبکی آن است که افراد می توانستند آن را در جیب خود پنهان کنند.
وی ادامه داد: نام سلاح "خشت" در دو جای شاهنامه آمده است، اول در نبرد رستم و سهراب و دوم در توضیح جنگ بهرام پورگشسب با دشمنانش که بر علیه او قیام کرده بودند. به جز این دو صحنه شاهنامه، واژه "خشت" در دیگر ابیات به اشتباه وارد شده است.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، شاهنامه پژوه پیشکسوت کشورمان در ادامه به زبان فارسی که در گذشته شکل بین الملی داشته است، اشاره کرد و افزود: نخستین زبان بین المللی جهان زبان فارسی است. در دوران کهن از چین تا قلب اروپا به زبان فارسی سخن گفته می شد و هنوز نیز واژه های فارسی را در فرهنگ لغات بسیاری از کشورها می توان یافت.
جنیدی در پایان خاطر نشان کرد: گسترش زبان فارسی در جهان نه به زور سلاح بلکه از طریق فرهنگ فارسی گسترش یافته بود که این حضور پر رنگ زبان به دنبال بی کفایتی شاهان در طی قرون گذشته به تدریج کمرنگ و از بین رفته است.
پایان پیام/
نظر شما