راه آهن قزوین-رشت شاهکار مهندسی کشور

راه آهن قزوین- رشت – انزلی که از طرح های مهم کشور و تکمیل کننده کریدور شمال- جنوب است در واقع حلقه مفقوده ترانزیت کالا در منطقه است که می توان آنرا به عنوان یک شاهکار صنعتی کشور به جهانیان معرفی کرد.

خبرگزاری شبستان/گیلان


حمل و نقل دارای نقش کلیدی و اساسی در اقتصاد و توسعه اقتصادی کشور است و یکی از اهرم‌های توسعه ملی، توجه به‌ عوامل زیرساختی است که در راس آن‌، شبکه‌های‌ دسترسی جاده‌ای، زمینی و راه‌آهن قرار دارد. در دنیا بیشتر مبادلات کالاها از طریق حمل و نقل ریلی صورت می گیرد اما در کشورمان به نحو مطلوب از این سیستم استفاده نشده است.


درحال حاظر سیستم ریلی کشور 32میلیون تن کالا را جابه جا می کند. اگر راه آهن در کنار فعالان اقتصادی، صادرکنندگان، تولیدکنندگان و صنعتگران قرار گیرد لاجرم در توسعه اقتصادی کشور کمک شایانی می کند.

 


راه آهن قزوین- رشت – انزلی که از طرح های مهم کشور و تکمیل کننده کریدور شمال- جنوب است در واقع حلقه مفقوده ترانزیت کالا در منطقه است که می توان آنرا به عنوان شاهکار صنعتی کشور به جهانیان معرفی کرد.


محور ریلی قزوین- رشت- انزلی دارای طول مسیر 205 کیلومتر در قالب 9 قطعه است که حدود 40 کیلومتر از این مسیر 2 خطه و 165 کیلومتر آن یک خطه است.

 

ظرفیت این محور که عملیات اجرایی آن از سال 84 آغاز شده و هم اکنون نیز دارای پیشرفت فیزیکی 73 درصد است، سه میلیون و 810 هزار مسافر استانی و 9 میلیون و 867 تن بار به احتساب کالا و ترانزیت است.


تامین حمل و نقل ایمن، سریع، روان و ارزان همگام با توسعه پایدار، حفظ محیط زیست، هدایت و انحراف حمل بار از جاده به راه آهن به منظور ارتقای ایمنی و صرفه جویی در مصرف انرژی از اهداف احداث این راه ریلی است.


این محور ریلی دارای 48 دستگاه تونل، 74 دستگاه پل و 11 ایستگاه است که تاکنون 377 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده و برای اتمام آن 350 میلیارد تومان دیگر نیاز است که با توجه به قرار گرفتن این پروژه در طرح مهر ماندگار، مصوب شده است محور قزوین- رشت تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.

 


تأمین اعتبار 350 میلیارد تومانی برای تکمیل راه آهن قزوین- رشت


مهندس علی نیکزاد در حاشیه بازدید از محور ریلی قزوین‌ ـ رشت‌ ـ ‌انزلی در جمع خبرنگاران استان گفت: راه آهن قزوین - رشت - انزلی یکی از مهم ترین پروژه های راه و شهرسازی کشور است که تاکنون 300 میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.


وی با تاکید بر اینکه راه آهن رشت- قزوین تا پایان دولت دهم به بهره برداری می رسد، اضافه کرد: 350 میلیارد تومان اعتبار دیگر برای زیر سازی این راه آهن نیاز است که این اعتبار در سفر به گیلان تامین شد.

 

نیکزاد خاطرنشان کرد: همه تلاش ما بر این است که تا پایان دولت دهم قطار این محور را به رشت رسانده و صدای سوت قطار در رشت شنیده شود.


وی تصریح کرد: راه آهن قزوین –رشت از نظر فنی یک شاهکار است و از پل های بسیار زیبا و مطلوب برخوردار است


راه آهن قزوین ـ رشت را مهم‌ترین پروژه شمال کشور


صادق وجدی، مدیرکل حوزه راه‌آهن شمال کشور نیز با اشاره به اینکه میزان پیشرفت قطعات مختلف پروژه راه‌آهن قزوین به رشت متفاوت است، گفت: برخی قطعات به دلیل اینکه زودتر آغاز شده است، پیشرفت فیزیکی بیشتری دارد ولی قطعات میانی به دلیل پیچیدگی‌هایی که در اجرا دارند با مشکلاتی مواجه هستند.


وی کوهستانی بودن مناطق را از جمله مشکلات دانست و اظهار کرد: این قطعات بیشتر در مناطق کوهستانی و سخت واقع شده که نیازمند احداث پل‌های بزرگ دره‌ای است ولی در مجموع پروژه از روند پیشرفت مطلوبی برخوردار است.

 

وجدی، راه آهن قزوین ـ رشت را مهم‌ترین پروژه شمال کشور خواند و افزود: این مسیر به راه آهن انزلی و آستارا منتهی می‌شود.

 

وی ادامه داد: این پروژه به طول 365 کیلومتر با حدود 19 ایستگاه است که با توجه به پیچیدگی‌های فنی و اجرایی مسیر، بافت جمعیتی و شرایط ویژه‌ای که دارد جزو پروژه‌های بسیار مهم کشور محسوب می‌شود.


مدیر کل حوزه راه آهن شمال کشور، احداث این خط راه آهن را از مصوبات سفر هیئت دولت و مهمترین پروژه دولت اعلام و بیان کرد: این پروژه می‌تواند تکمیل کننده بخشی از حمل و نقل ریلی کشور باشد. 
 

راه آهن رشت - قزوین طرحی مهم در راستای توسعه کشور
کیهان هاشم نیا، استاندار گیلان گفت: بهره برداری از راه آهن رشت به قزوین پیام مهمی برای کشورهای منطقه و همچنین توسعه کشورمان دارد.

 

هاشم نیا تصریح کرد: با ساخت این راه آهن ظرفیت حمل و نقل ما 10 میلیون تن افزایش می یابد به طوری که حتی توسعه طرح بنادر انزلی، کاسپین، آستارا و حتی توسعه منطقه آزاد نیر به این طرح مهر ماندگار بستگی دارد.

 

نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه این طرح موجب رونق اقتصادی استان می شود، بیان کرد: 6 کیلومتر از این مسیر تا خرداد سال آینده آماده بهره برداری است.

پایان پیام/

کد خبر 192478

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha