به گزارش خبرگزاری شبستان، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی گفت: کتاب یک تیغ دولبه است که میتواند راهنما و هدایتگر باشد و در صوت انتخاب نادرست، انرژی انسان را به هرز برد و از همین رو باید در انتخاب آن دقت زیادی داشت. همچنین مدیر انتشارات سوره مهر معتقد است کودکان و نوجوانان در بهترین گروه سنی برای درک لذت مطالعه هستند و اگر آثاری قابل مقایسه با جذابیت رسانههای دیگر چون تلویزیون، بازیهای کامپیوتری و ... در دسترسشان باشد قطعا به مطالعه علاقهمند میشوند.
کتاب در صورت انتخاب صحیح راهنما و هدایتگر زندگی بشر است
لاله افتخاری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیتهای صورتگرفته در سالهای گذشته برای ترویج کتابخوانی، اظهار کرد: عرضه کتاب در پایانههای مسافربری، ایستگاههای قطار، فرودگاهها و اتوبوسهای شهری و از سویی برگزاری مسابقات کتابخوانی از جمله اقدامات مثبتی است که در راه گسترش مطالعه صورت میگیرند.
وی همچنین به حمایت از ناشران و نویسندگان به عنوان حلقهای از زنجیره کتابخوانی اشاره کرد و گفت: با وجود تمامی اقدامات صورتگرفته از سوی مسئولان فرهنگی، سرانه مطالعه در کشور ما هنوز به مرحله مطلوب نرسیده و نمیتوانیم جایگاه فعلی را رضایتبخش بدانیم.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس نهم، همچنین درباره شکل محاسبه سرانه مطالعه در کشور، تصریح کرد: سرانه مطالعه ما با توجه به شاخصهای بینالمللی سنجیده میشود که در این شکل محاسبه، مواردی چون مطالعه قرآن، ادعیه و کتاب مناجات لحاظ نمیشود. در حالی که این کتابها بر معرفت انسان اضافه میکنند و ما باید با بومیسازی شاخصهای بینالمللی خواندن کتاب آسمانی و دعا را نیز در ارزیابی سرانه مطالعه محاسبه کنیم.
افتخاری با تاکید بر این که افراد جامعه باید چنان با کتاب انس بگیرند که آن را همیشه همراه خود داشته باشند، اظهار کرد: هدف نهایی و ایدهآل ما این است که افراد در تمام اوقات خود به کتاب رجوع کنند و این کالای فرهنگی را در جایجای زندگیشان ببینیم و متاسفانه هنوز به این نقطه نرسیدهایم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره تاثیرات مطالعه، ابراز کرد: کتاب خواندن با برنامهریزی و سیر مطالعاتی بسیار تاثیرگذار و مثبت است و حتی اگر تنوع را مدنظر داشته باشیم و همین تنوع را نیز با هدف انتخاب کنیم، لذتبخش خواهد بود.
به گفته وی کتاب در صورت انتخاب صحیح میتواند هدایتگر، تعیینکننده دیدگاه و کمک به رهایی از تنهایی انسان باشد و در این صورت است که انسان میاندیشد با کتاب گویی عدهای با او زندگی میکنند و همیشه کنارش هستند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: کتاب یک تیغ دولبه است که میتواند راهنما و هدایتگر باشد و در صوت انتخاب نادرست، انرژی انسان را به هرز برد و از همین رو باید در انتخاب آن دقت زیادی داشت.
کودکی و نوجوانی بهترین سن برای درک لذت مطالعه است
محمد حمزهزاده مدیر انتشارات "سوره مهر" و عضو هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی اظهار کرد: این مساله که در کشور ما یک هفته به نام کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده نشان از اهمیت مطالعه برای مسئولان فرهنگی دارد و اقدام بسیار پسندیدهای است که حداقل یک هفته برای مطالعه تبلیغ و اطلاعرسانی شود.
وی با بیان این که همه افراد جامعه و به ویژه دستاندرکاران حوزه نشر در موفقیت یا عدم موفقیت اقدامات صورتگرفته در "هفته کتاب" سهیم هستند، گفت: به اعتقاد من اگر هرچه بیشتر از فعالیتهای صوری، نمایشی و تبلیغی فاصله بگیریم و به جای آن سراغ برنامههای بلندمدت برویم، موفقیت بیشتری نصیبمان خواهد شد.
حمزهزاده با اشاره به برخی فعالیتهای محتوایی صورتگرفته در سالهای گذشته، افزود: صحبت درباره کتاب و کتابخوانی مطالعه را توسعه نمیدهد و ما باید متناسب با بازار کتاب، روشهای مفید و موثری را برای گسترش کتابخوانی برنامهریزی و اجرا کنیم.
مدیر انتشارات سوره مهر همچنین درباره لذت مطالعه، اظهار کرد: لذت و درک مطالعه برای هر فرد میتواند متنوع باشد و بیشتر از هر چیز به درک اولیه از مطالعه برمیگردد و تاثیری که اولین کتاب بر انسان میگذارد. وی افزود: مطالعه نسبت به تماشای فیلم یا شنیدن صوت و یا دیگر رسانههای دیداری و شنیداری انرژی بیشتری از مغز و ذهن آدمی درگیر میکند و از این رو محتوای انتخاب شده عاملی برای لذتبخش بودن است در غیر این صورت مطالعه صرف لذتی نمیتواند داشته باشد.
عضو هیات مدیره "منا" با تاکید مجدد بر ایجاد لذت در نتیجه محتوای کتاب، تصریح کرد: اگر محتوای ارزشمند، اثربخشی، راهنمایی و جذابیت نباشد، مطالعه میتواند در انسان به جای لذت، نتیجه عکس ایجاد کند و او را از کتاب دور کند.
حمزهزاده به تجربه خود از اولین مطالعه نیز اشاره کرد و گفت: من و همنسلان من مطالعه را با خواندن مجلات نوجوانانه درک کردیم و در کنار نبود سایر رسانهها، محتوای این مجلات آنقدر جذاب بود که همه بعد از اتمام یک شماره، چشمانتظار شماره بعدی بودیم و همین جذابیت سبب شده ما بچههای نسل "کیهان بچهها" و دیگر مجلات آن زمان، اهل مطالعه شویم.
وی ادامه داد: من معتقدم بچههای امروز را نیز باید با جذابیت به مطالعه جلب کرد؛ کودکان و نوجوانان در بهترین گروه سنی برای درک لذت مطالعه قرار دارند و اگر آثاری قابل مقایسه با جذابیت رسانههای دیگر چون تلویزیون، بازیهای کامپیوتری و ... در دسترسشان باشد قطعا به مطالعه علاقهمند میشوند.
پایان پیام/
نظر شما