خبات خلیلی، کارشناس حفظ و احیاء اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان به خبرنگار شبستان گفت: این مسجد مربوط به دوره قاجاریه است که در ساخت آن از مصالح بومی همچون خشت، آجر و چوب استفاده شده است.
وی افزود: این بنا همانند بسیاری از مساجد دیگر از فضای شبستان، حجره های طلاب، وضوخانه، سرویس بهداشتی، غسالخانه و سه ستون چوبی در صحن مسجد و یک عنصر مهم سر درب ورودی به سبک قاجاریه تشکیل شده است.
کارشناس حفظ و احیاء اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان تصریح کرد: از ویژگی های حائز اهمیت این بنا می توان به بستر صخره ای بنا و تبعیت کامل مسجد از توپوگرافی با توجه به ترازهای ارتفاعی مختلف در ساختار آن و شبستان دو ستونی آن اشاره کرد.
خلیلی خاطرنشان کرد: بنا در سنوات گذشته توسط اداره کل میرا ث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته و در سال جاری اعتباری بالغ بر 200 میلیون ریال برای تکمیل مرمت و بازسازی آن هزینه شده است.
وی در ادامه به طراحی و اجرای سردرب ورودی مسجد، اجرای سنگ فرش محوطه بیرونی بنا، مرمت سردرب ورودی قاجاری بنا، ساماندهی ستون های چوبی و وضوخانه ، اندود گچ و اصلاح شیب بندی قسمتی از پشت بام و اجرای ایزوگام اشاره کرد.
گفتنی است، این بنا به شماره 26976 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما