به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدباقر خرمشاد، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با "مهدی مبروک"، وزیر فرهنگ تونس که بهمنظور شرکت در اولین هفته فرهنگی این کشور به ایران سفر کرده است ،دیدار و گفتگو کرد.
دراین دیدار، رئیس سازمان فرهنگ و ارتبطات اسلامی به یکی از پیامدهای افراطگرایی اسلامی اشاره کرد و گفت: این جریان در داخل جهان اسلام، عمدتاً مجهز به سلاح تکفیر شده که سبب ایجاد انشقاق و تشتت در میان امت مسلمان گردیده است.
خرمشاد با اشاره به هزینههایی که ایران پس از انقلاب بابت ایستادگی روی آرمانهای اسلامی خود پرداخته است،گفت: از جمله این آرمان ها، آرمان فلسطین است که به رغم هزینه های متعددی که بابت آن متحمل شدهایم از آن دست نخواهیم کشید.
وی ، اشتراکات فرهنگی دو ملت ایران و تونس را مجالی مناسب جهت توسعه همه جانبه روابط عنوان کرد و گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان وزارت خارجه فرهنگی ایران حدود 80 نمایندگی فرهنگی در کشورهای مختلف دارد که در 70 حوزه فرهنگی فعالیت می کنند و به هر میزان که کشورهای میزبان از جمله تونس آمادگی داشته باشند ما نیز از طریق این نمایندگیها بر عمق فعالیت فرهنگی خود خواهیم افزود.
خرمشاد به تجربه مشترک پس از انقلاب در دو کشور ایران و تونس اشاره کرد و تصریح کرد: ما امروز بیش از هر کشور دیگری، وضعیت تونس را درک میکنیم چون خودمان نیز این مراحل را طی کردهایم و شاید آنچه بر ما گذشت بسیار پیچیدهتر از آن چیزی است که امروز در تونس میگذرد.
وی از دستاوردهای فراوان جمهوری اسلامی ایران سخن به میان آورد و گفت: برای رسیدن به این دستاوردها هزینههای بسیاری متحمل شدهایم که برجستهترین آنها تقدیم 300 هزار شهید در دوران نهضت اسلامی، فتنههای داخلی پس از پیروزی انقلاب، جنگ تحمیلی هشتساله و دیگر توطئههای طراحی شده از سوی غرب و آمریکا علیه مردم و مسئولان ایران اسلامی است.
خرمشاد به مطالعات تخصصی خود در حوزه انقلابها اشاره کرد و افزود: در طول مطالعات به این نتیجه رسیدهام که در هیچ انقلابی به اندازه انقلاب اسلامی ایران، رهبران، خود قربانی نشدهاند به طوری که یک دولت کامل از رئیسجمهور گرفته تا اعضای کابینه، رؤسا و مسئولان دستگاه قضا و نمایندگان مجلس در آنجا در زمره شهیدان و قربانیان ترور هستند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتبطات اسلامی بخش بعدی سخنان خود را به آسیبشناسی بیداری اسلامی پرداخت و گفت: با کمال تعجب شاهدیم که یکی از خروجیهای انقلابهای عربی، شیوع نوعی افراطیگری مذهبی در کشورهای اسلامی است.
خرمشاد به پیامد دیگر افراطگرایی اسلامی اشاره کرد و گفت: در داخل جهان اسلام هم این جریان عمدتاً مجهز به سلاح تکفیر شده که سبب ایجاد انشقاق و تشتت در میان امت مسلمان گردیده است.
وی تفرقه را مهمترین آفت تاریخی دنیای اسلام برشمرد و تصریح کرد: متفکران مسلمان از جمله اندیشمندان و فرهیختگان تونسی میبایست به حال این معضل که اسلام از آن ضربههای فراوان خورده و رنجهای بسیار کشیده است، فکری بکنند زیرا کنار نشستن عقلا عرصه را بهدست افراطیون میدهد و مشکل را دو چندان میکند.
در این دیدار، مهدی مبروک، وزیر فرهنگ تونس نیز با ابراز خرسندی فراوان از سفر به ایران و بازدید از شهرهای مختلف و آشنایی نزدیک با فرهنگ و مردم ایران از افراطگرایی و سکولاریسم بهعنوان دو تهدید برای جوامع مسلمان نام برد و گفت: برگزاری هفته فرهنگی تونس با حضور هیئت فرهنگی، فصل نوینی در روابط فرهنگی این کشور و جمهوری اسلامی ایران را رقم خواهد زد.
وی افزود: بهرهمندی از تجارب فرهنگی و هنری دو کشور و تعامل اصحاب فرهنگ، آینده روشنی را در عرصه روابط فرهنگی دو کشور پدیدار نموده است.
مبروک خاطرنشان کرد: حضور سینماگران تونسی و آشنایی و تعامل با صنعت فیلمسازی پیشرفته معناگرای ایران اسلامی و نیز هنرهای تجسمی، فرصت مغتنمی برای ما میباشد.
وی امیدواری خود را به برپایی هفته فرهنگی ایران در تونس در آینده نزدیک اعلام کرد و از تلاشهای رمضانی گلافزانی در افزایش سطح تعاملات فرهنگی دو کشور تجلیل کرد.
پایان پیام/
نظر شما