وی وضعیت جامعه پس از پذیرش آتشبس را مهمترین عامل تأثیرگذار بر فضای کنونی جامعه خواند و اظهار کرد: در دوران پس از پذیرش آتشبس به دلیل نگرانیهای مسایل اقتصادی، فضای حاکم بر اداره کشور یک فضای تکنوکراسی شد و جامعه از فضای ارزشی دفاع مقدس و باورهای دینی فاصله گرفت که این فاصله گرفتن از ارزشها منجر به ایجاد شرایط کنونی و بدحجابی در جامعه شد.
افشار رسانهها، حوزه آموزش،حوزه فرهنگ و هنر، نیروهای مسلح، حوزه تبلیغات دینی و تشکلهای غیردولتی را از جمله حوزههای مؤثر در بهبود وضیعت حجاب و عفاف در جامعه برشمرد و تصریح کرد: از میان اصحاب رسانه، صدا و سیما به عنوان یک حوزه فرهنگساز نقش مهمی در بهبود وضیعت حجاب و عفاف در جامعه دارد.
وی با بیان اینکه ضعف انسجام در حوزه فرهنگی یکی از مسایل و مشکلات جامعه است، خاطرنشان کرد: آسیبهای اجتماعی با رویکرد فرهنگی قابل حل هستند، همچنین ارتقاء فرهنگ عمومی موجب کاهش تقاضای جامعه نسبت به حوزه آسیبها میشود.
معاون امور فرهنگی اجتماعی وزیر کشور با اشاره به حوزه نیروهای مسلح اذعان داشت: جوانان به مدت دو سال در خدمت نیروهای مسلح قرار میگیرند که این مدت بهترین فرصت برای آموزش و تقویت مهارتهای زندگی آنها است.
افشار گفت: در حوزه تبلیغات دینی مسئولان بیشتر متوجه مسایل دینی هستند و از مسایل و آسیبهای اجتماعی غفلت میکنند در صورتی که حوزههایی مانند مساجد، حوزههای علمیه، ائمه جمعه، هیئتهای مذهبی، تشکلهای قرآنی و صدا و سیما میتوانند در مسایل اجتماعی ورود پیدا کنند و در رفع آنها اقدامات مؤثری انجام دهند.
معاون امور فرهنگی اجتماعی وزیر کشور یادآور شد: شناسایی، توانمندسازی و حمایت از مؤسسات تبلیغی و تشکلهای غیردولتی باید در دستور کار دولت قرار گیرد.
وی توجه به مسئله مد و پوشش را نیز از دیگر عوامل مؤثر در بهبود وضیعت حجاب و عفاف در جامعه عنوان کرد و افزود: ارائه مدهای جدید و حمایت از طراحان از جمله مباحثی است که باید در پوشش اسلامی مدنظر قرار گیرد.
افشار با بیان اینکه امسال شاهد افزایش 9 درصدی بهبود حجاب و عفاف در جامعه بودیم، خاطرنشان کرد: به هر میزانی که باورهای دینی و اعتقادی جامعه تقویت شود مشکل حجاب و عفاف نیز به خودی خود در جامعه حل میشود.
گفتنی است، نشست بررسی ابعاد عفاف و حجاب در تحولات اجتماعی جامعه ایران شب گذشته، یکم آذر در کتابخانه مرکز دانشگاه تهران برگزار شود.
پایان پیام/
نظر شما