جامعه در آینه مطبوعات

شکست انحصار دارویی آمریکا تا تب مدرک از دانشگاه چشم بادامی‌ها در پیشخوان امروز شبستان.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه های وطن امروز، ایران، تهران امروز، کیهان در صفحه اجتماعی امروز خود به موضوعاتی چون خودکفایی ایران در 5 ماده اولیه دارویی، نمایشگاهی با غرفه‌های مجلل و هیجان کمتر، تب مدرک از دانشگاه چشم بادامی‌ها و چرا در روابط اجتماعی حقوق متقابل رعایت نمی شود، پرداخته اند.

 

وطن امروز: صفحه اجتماعی این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «خودکفایی ایران در 5 ماده اولیه دارویی » ایران با دستیابی به دانش فنی تولید 5 ماده اولیه دارویی که پیش از این تنها در انحصار کشورهای آمریکا، سوییس و ژاپن بود، توانست با شکستن این انحصار به جمع کشورهای برتر تولیدکننده داروهای خاص بپیوندد. حسین عطار، مدیرعامل شرکت تحقیقاتی توفیق دارو‌ با اشاره به جزئیات تولید 5 ماده اولیه دارویی در کشور توسط این شرکت که به عنوان مرکز تحقیق و توسعه هلدینگ داروسازی سازمان تامین اجتماعی فعالیت می‌کند، اظهار داشت: محققان کشورمان با دستیابی به دانش تولید 5 ماده اولیه دارویی بسیار گرانقیمت در کشور، انحصار بازار این داروها را که پیش از این در اختیار 3 کشور بود، در شرایط تحریم و با ارز آزاد شکستند. وی گفت: یکی از این مواد اولیه دارویی ایماتینیب (Imatinib‌) نام دارد که چهارمین داروی پرمصرف ضدسرطان در دنیاست و بازار آن در دنیا حدود 6/4 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود؛ این ماده اولیه که تا پیش از این در انحصار کشور سوییس بود در درمان 11 نوع سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد و عوارضش نسبت به داروهای ضدسرطان بسیار کم و برای بیمار قابل تحمل است. عطار ماده اولیه داروی بعدی را سیتاگلیپتین ( Sitagliptin ) عنوان کرد که دارویی ضددیابت نوع 2 است و جزو داروهای بسیار جدید با مکانیزم جدید بوده و عوارض چاقی را که ممکن است در بعضی از داروهای قدیمی مطرح شود، ندارد. این ماده اولیه دارویی در انحصار کشور آمریکا بوده و 5/2میلیارد دلار ارزش بازار آن در جهان است.

 

ایران: روزنامه ایران نیز در صفحه اجتماعی خود به کم و کیف نمایشگاه نوزدهم مطبوعات و خبرگزاری‌ها پرداخته است و این چنین آورده است: نوزدهمین نمایشگاه و جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها در حالی پایان یافت که همچنان مصلای تهران میزبان این گونه مراسم است، گویا دیگر هم مصلی به نمایشگاه بودن عادت کرده و هم ما به مصلی. چون فضای زیاد و وسیع آن از یک طرف و نزدیکی آن به مرکز شهر باعث شده تا محل خوبی برای این گونه مراسم باشد.

به قول فردی که در نمایشگاه مطبوعات حضور داشت آیندگان تعجب خواهند کرد که نماز جمعه را در دانشگاه و نمایشگاه را در مصلی برگزار می‌کنیم.

اما جدای از همه این موارد نمایشگاه مطبوعات امسال دارای نقاط قوت و ضعفی هم از دیدگاه مردم و از دیدگاه کارشناسان و غرفه‌داران بود. این موارد را می‌توان در دو محور مورد بررسی و تدقیق قرار داد، اول محور ساختاری و دوم محور محتوایی.

در بعد ساختاری غرفه چینی‌ها نسبت به سال‌های گذشته از کیفیت و انتخاب بهتری برخوردار بود، هرچند در چند مورد عدم توجه دقیق باعث شد تا چند رسانه مخالف، بر طبل مخالفت‌های خود بیشتر کوبیده و تلاش دست‌اندرکاران را زیر سؤال ببرند. از سویی همین کار موجب شد تا این رسانه‌ها به مظلوم نمایی پرداخته و خود را محروم و دیگران را سوگلی‌های برگزار‌کنندگان نمایشگاه بنامند. یکی از این روزنامه‌ها که به تازگی راه‌اندازی شده و گوی سبقت را در توهین به رئیس‌جمهور نیز از دیگران ربوده است، با تیتری تحت همین عنوان از این موضوع برای مظلوم نمایی خود استفاده کرد در حالی که تبلیغات همین روزنامه پیش از راه‌اندازی با حمایتهای خاصی روبه‌رو شد و گفته می‌شود از تبلیغات رایگان در بیلبوردها بخصوص در سطح شهر تهران برخوردار بوده است.

به لحاظ محتوایی نیز در حالی که هر ساله شاهد ارائه محصولات مطبوعاتی از سوی روزنامه‌ها و نشریات بودیم، امسال اما به دلیل گرانی کاغذ و کمبود منابع، اکثر روزنامه‌ها و نشریات ترجیح دادند یا محصولی ارائه نکنند یا در صورت ارائه، مبلغی در ازای آن دریافت کنند.

 

تهران امروز: این روزنامه در صفحه اجتماعی امروز خود به بحث موسسات اعزام دانشجو به خارج از کشور و افزایش تعداد دانشجویان پرداخته و این چنین آورده است: هرساله تعداد پذیرش دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی دردانشگاهای کشور افزایش می‌یابد و ‌دانشگاه‌های آزاد، پیام نور و علمی- کاربردی هم در رقابتی باورنکردنی در شهرهای مختلف کشور واحدهای تازه افتتاح می‌کنند اما با این وجود از تعداد مراجعه‌کنندگان به موسسات اعزام دانشجو چیزی کم نمی‌شود و این تعداد افزایش می‌یابد. شاید بتوان رابطه معکوسی هم بین افزایش دانشگاه‌ها و اعزام به خارج در نظر گرفت. «مهرنوش اصلی» که در یکی از موسسات اعزام دانشجو فعالیت می‌کند می‌گوید: «ما 150 تا 200 دانشجو به خارج از کشور اعزام می‌کنیم که 30 تا 40 دانشجو برای هرکشور می‌شود.»البته اگر به این تعداد، افرادی که بدون دخالت این موسسات از دانشگاه‌های خارج از کشور پذیرش می‌گیرند و دانشجویانی که از سوی وزارت علوم و تحقیقات بورسیه می‌شوند را نیز اضافه کنیم، رقمی که به‌دست می‌آید نسبتا بالاست، اگرچه نمی‌توان همه این افرادی را که قصد مهاجرت و تحصیل در کشورهای دیگر را دارند نخبه دانست ولی برای تحصیل این افراد هزینه‌هایی صرف شده است و این افراد متقاضی که بیشتر هم جوان هستند، جزو سرمایه‌های ملی ما محسوب می‌شوند. به گفته سعید خراط‌ها، آسیب‌شناس اجتماعی، بخشی از این افراد به بهانه تحصیل به خارج از کشور سفر می‌کنند ولی هدف آنها تحصیل نیست بلکه مشکلات اقتصادی و سیاسی و اجتماعی آنها را وادار به مهاجرت می‌کند. به گفته وی، بسیاری از این دانشجویان در آنجا زندگی فرسایشی را همراه با سختی سپری می‌کنند ولی به علت مشکلات اقتصادی و ‌اجتماعی موجود در کشور، باز نمی‌گردند.

 

کیهان: روزنامه کیهان در صفحه گزارش اجتماعی خود به به ادامه رعایت نشدن حقوق روابط اجتماعی پرداخته و این چنین آورده: مشکل بزرگ از این جا شروع می شود که ما نمی خواهیم برای درک دیگران وقت و انرژی بگذاریم. نمی خواهیم بپذیریم همان قدر که ما خواهان درک شدن و توجه هستیم، اطرافیان ما حتی آنان که غریبه می پنداریم، خواهان چنین نعماتی هستند.

این درک متقابل اجتماعی یا به عبارتی مراوده با اطرافیان و مردم تا آنجا مهم است که می تواند کلید اصلی موفقیت های انسان تلقی شود.

از این روست که در ادبیات غنی پارسی بی شمار ابیات و اشعار در وصف این کلید طلایی سروده شده است. بی شمار ضرب المثل از سینه نسلی به سینه نسل دیگر منتقل شده اند. «با دوستان مروت با دشمنان مدارا» می تواند سرلوحه موفقیت های ما باشد. اما نمی توان باور کرد که چقدر در منیت های خود غرق شده ایم و از این کلید طلایی دور افتاده ایم.

بی جهت نیست که برکت یا به عبارت امروزی موفقیت های جمعی از زندگی روزمره مان رخت بربسته و ما در انزوا همواره دور خود چرخ می زنیم که چرا تک افتاده ایم و نتایج دلخواه را کسب نمی کنیم؟!

مخرب ترین نوع تربیت این است که از همان ابتدای کودکی در گوش فرزندمان می خوانیم: «دست و پا چلفتی نباش. از حقت دفاع کن! »

 

پایان پیام/

کد خبر 191953

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha