به گزارش خبرگزاری شبستان "جیسون رضاییان" در مطلبی که امروز در روزنامه واشنگتن پست منتشر شده، با موضوع کاهش ارزش ریال در برابر ارزهای دیگر پرداخته و نوشته است: به رغم آنکه کاهش ارزش پولی ملی برای خارجی ها فرصتی ناب برای سفر به ایران فراهم آورده و قدرت خرید آنها را در این کشور افزایش داده است که در طول تاریخ بی سابقه بوده است.
این روزنامه آمریکایی می نویسد: شرایط کنونی اقتصاد ایران، بستری مناسب را برای سفر مسافران خارجی به ایران مهیا ساخته است. هرچند صنعت گردشگری (توریسم) ایران تا رسیدن به پتانسیل های واقعی خود راه پرنشیب و فراز و طولانی را باید بپیماید، اما روند رونق گردشگری ایران در سالهای اخیر با توجه به میانگین جهانی از رشد نسبتا قابل ملاحظه ای برخوردار بوده است.
براساس آمارهای "سازمان جهانی توریسم" بین سالهای 2004 تا 2010 میانگین رشد سالانه گردشگری در سطح جهان 2/3 درصد بوده است در حالیکه سهم ایران از این رشد در همین دوره زمانی بسیار سریعتر بوده و به 7/12 درصد رسیده است.
سال گذشته شمار گردشگران خارجی که از ایران بازدید کردند به 3 میلیون نفر رسید و درآمد حاصله از آن برای اقتصاد ایران متجاوز از 2 میلیارد دلار بوده است. کارگزاران تورهای مسافرتی در ایران اعلام می کنند که این رقم امسال فراتر از این خواهد بود.
"نیلوفر قاطعی" یک راهنمای تور مسافرتی در شهر "شیراز" به این روزنامه آمریکایی گفته است: صنعت گردشگری در حال حاضر یکی از راههای کسب درآمد ارزی ماست. ما می توانیم گردشگران خارجی را به کشورمان جذب کنیم. البته سهم عمده رونق صنعت توریسم ایران، مرهون وجود گردشگران مذهبی است که از زیارتگاه های مقدس شیعیان در این کشور بازدید می کنند.
سال گذشته آمار گردشگران غیر مذهبی در ایران فقط حدود 20 هزار نفر بود که اغلبشان از کشورهای چین و آلمان بودند. افزون بر این 1000 آمریکایی هم سال گذشته به ایران سفر کردند.
واشنگتن پست در این گزارش تاکید کرده است : در آمریکا، به رغم هشدارهای مکرر وزارت خارجه، شمار بسیاری از شهروندان آمریکایی علاقمند به سفر به ایران هستند. در آمریکا هیچ ممنوعیتی برای سفر اتباع این کشور به ایران وجود ندارد همچنان که سفر آنها به دو کشور کوبا یا کره شمالی هم ممنوع نیست.
"اودری اسکات" یکی از گردشگران آمریکایی که سال گذشته به ایران سفر کرده است می گوید: ما آنقدر در ایران مورد توجه و احترام بودیم که گاهی اوقات واقعا شرمنده ایرانی ها می شدیم. توجه مردم به ما تا حدی بود که حتی استرالیایی هایی که همسفر ما بودند، احساس می کردند کسی به آنها توجهی ندارد و مورد بی مهری واقع شده اند.
نظر شما