بهره مندی 70 درصد روستاهای گیلان از آب شرب سالم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان از بهره مندی 70 درصد روستاهای استان از آب شرب سالم خبر داد و گفت: 709 روستا از طریق اجرای شبکه‌ های توزیع آب جدید یا تغییر منابع تامین آب از آب شرب سالم بهره‌ مند شدند.

محمد علی فرامینی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان با بیان اینکه گیلان با معضل عدم وجود آب آشامیدنی سالم و قابل شرب برخوردار است به خبرنگار شبستان گفت: یکی از دلایل این معضل دسترسی آسان به آب های زیر سطحی است که موجب شد در گذشته توجه لازم از طرف خواص و عوام به لزوم احداث تاسیسات تامین و توزیع آب روستایی نشود.

 

وی با بیان اینکه طرح جامع آبرسانی به یک هزار روستای شرق و غرب گیلان از سال 70 آغاز شد، ادامه داد: در ابتدا این طرح با در نظر گرفتن 104 روستا آغاز شد که با توسعه و تعمیق مطالعات به بیش از یک هزار و 26 روستا افزایش یافته است.

 

فرامینی تصریح کرد: بر اساس شرایط و موقعیت منابع تأمین آب و تحلیل اقتصادی، روستاهای جلگه‌ ای 14 شهرستان استان از غرب آستارا تا شرق رودسر محدوده این طرح بزرگ است.

 

وی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی این طرح از سال 75 آغاز و در سال 78 به دو طرح شرق و غرب گیلان تبدیل شد، اظهار داشت: بخش غربی این طرح به شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان واگذر شد ضمن اینکه طرح شرق نیز در سال 80 با استانی شدن برخی طرح‌ها در راستای سیاست‌های دولت به این شرکت منتقل شد.

 

به گفته فرامینی، منطقه طرح غرب شامل 515 روستای شهرستان‌های شفت، فومن، صومعه‌سرا، رضوانشهر، ماسال، تالش، انزلی و بخش ‌های عمده شهرستان رشت و منطقه طرح شرق نیز شامل 511 روستای شهرستان‌های آستانه‌اشرفیه، لاهیجان، لنگرود، رودسر، املش و بخش‌ هایی از رشت است.

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر از مجموع یک هزار و 26 روستای مشمول طرح جامع آبرسانی، 709 روستا از طریق اجرای شبکه‌ های توزیع آب جدید یا تغییر منابع تامین آب از آب شرب سالم و بهداشتی بهره‌ مند شده ‌اند.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان اذعان کرد: این طرح یکی از مصوبات سفر ریاست جمهور و هیات وزیران است که در سال 1389 نیز به عنوان طرح نمونه آبرسانی روستایی کشور انتخاب شد.

 

وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 414 هزار نفر از روستاییان این استان با اجرای این طرح، از آب آشامیدنی مناسب برخوردار شده اند، تصریح کرد: در حال حاضر حدود 70 درصد از روستاییان گیلانی از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهره مند هستند.

فرامینی تصریح کرد: دسترسی به منابع آب شرب و مطمئن از نظر کمی و کیفی و کاهش بیماری های مرتبط با آب و افزایش سطح بهداشت روستاییان و جلوگیری از مهاجرت آنان به شهرها و استان های دیگر، محدودیت استحصال آب از چاه های حفر شده در مناطق جلگه ای به دلیل وجود لایه های ریزدانه، فصلی بودن چشمه های استان و کاهش شدید آبدهی در زمان اوج مصرف در فصل تابستان، پراکندگی جمعیت روستایی و پیرو آن پراکندگی نقاط مصرف آب شرب روستایی، کاهش هزینه های اجرایی پروژه های آبرسانی روستایی با رویکرد مجتمع های آبرسانی و کاهش هزینه های بهره برداری و نگهداری از طریق تمرکز تاسیسات استحصال و ذخیره و توزیع آب و در نهایت افزایش رفاه عمومی و تقویت جاذبه های گردشگری منطقه طرح و جذب توریست و رونق اقتصادی مناطق روستایی استان از دلایل توجیهی طرح آبرسانی به یک هزار روستای گیلان بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 191881

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha