به گزارش خبرنگار شبستان، در ابتدای این نشست خبری محمد اللهیاری دبیر بیستمین دوره هفته کتاب گزارش کوتاهی از دبیرخانه ارایه کرد و گفت: جلسات ستاد روزهای دوشنبه هر هفته برگزار شده که آخرین جلسه هماهنگی برنامههای هفته کتاب فردا سهشنبه با حضور نمایندگان نهادهای شرکتکننده برگزار میشود.
وی در تشریح آییننامه برگزاری هفته کتاب بیان کرد: بر اساس آییننامه هفته کتاب که در سال 72 تنظیم و تصویب شده است امسال نیز در آبانماه و مصادف با روز کتاب و کتابخوانی هفته کتاب را با هدف تمرکززدایی از یک ارگان برگزار میکنیم و مهمترین هدف و وظیفه وزارت ارشاد به عنوان نهاد هماهنگکننده، ترغیب و تشویق سازمانها و ارگانها به انجام فعالیتهای متناسب با هفته کتاب است.
اللهیاری با اشاره به اینکه در چهار دوره اخیر هفته کتاب این رویداد با همتی مضاعف انجام شده، گفت: امسال در بخش برنامههای استانی هفته کتاب شاهد رشد فزایندهای بودیم و امیدواریم که نقاط محروم نیز در این هفته از ثمرات آن استفاده کنند. اختتامیه هفته کتاب نیز مقارن با هفته بسیج برگزار میشود که ما در آن روز برنامههای متناسب با هفته کتاب، هفته بسیج و همچنین ماه محرم خواهیم داشت.
دبیر ستاد هفته کتاب با بیان اینکه شعار هفته کتاب بر اساس اجماع ستاد هماهنگکننده و نمایندگان نهادها با عنوان یادگار ماندگار انتخاب شده است، افزود: این شعار با هدف ترویج سنت اهدای کتاب و انسگرفتن مردم با کتاب و به جهت آهنگینبودن انتخاب شده است.
همچنین، بر اساس اعلام روزهای هفته کتاب با انتخاب نام و پیام با رعایت سه نکته که موضوع کتاب، مسایلی که در این حوزه باید در نظر گرفته شود و بر اساس اولویتهای جامعه همچون سبک زندگی که بر اساس مقام معظم رهبری است، تعیین شد.
به گزارش شبستان، بعد از سخنان اللهیاری از پوستر بیستمین دوره هفته کتاب که طراح آن محمدرضا ماهرنیا است، رونمایی شد.
علی اسماعیلی، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در ادامه این نشست خطاب به خبرنگاران توصیه کرد: اگر هر کدام از 150 خبرنگار فعال حوزه کتاب هر روز یک تیتر در مورد اهمیت کتاب و جایگاه آن در رسانهشان درج کنند، سنت انس به کتاب و ورود این مقوله فرهنگی به زندگی فردی و اجتماعی انسان تکمیل میشود.
وی افزود: تقدیر ویژه از خبرنگاران که با هدف اطلاعرسانی و آگاهیبخشی فعالیت میکنند یکی از برنامههایی است که در این هفته از سوی معاونت فرهنگی ارشاد صورت میگیرد چرا که خبرنگاران سربازان اول صف جهاد در جنگ نرم هستند.
علی اسماعیلی در ادامه طی سخنانی مشروح درباره اهمیت جایگاه فرهنگ در جامعه سخن گفت.
وی بیان کرد: هر گاه بتوانیم در مسئله فرهنگ به تبیین، تعمیق، تفسیر و تقویت آن بپردازیم به قله اعتلای فرهنگی نزدیک شدهایم. پیشینه فرهنگی ما سبب میشود که شمار کتاب، کتابخانهها، کتابنگاران ما افزایش یابد. در این عرصه همچنین باید نامآورانی که اهالی بینش و اندیشه هستند نیز حضور یابند. همه این مسایل ما را در گسترش فرهنگ مکتوب متقاعد میکند که کتاب یکی از زیباترین و مهمترین و اولین تجلی فرهنگ در کشور است که اصطلاحا مثل خورشیدی است که فضای زندگی را رونق میدهد، کتابی نقشی به مانند پرندگان دارد که انسان را برای پرواز به قله آماده میکند.
وی اضافه کرد: تأکید مقام معظم رهبری موجب شده است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت ویژه به مقوله کتاب توجه کند، همچنان که با توجه به این مهم، ما در منطقه در حوزه انتشار کتاب رتبه اول را دارا هستیم و در جهان در رتبه دهم قرار داریم که نباید به این بسنده کنیم و باید این روند ادامه یابد.
اسماعیلی با اشاره به شعار "همه کس، همه وقت و همه زمانها" که در حوزه کتاب جای میگیرد، گفت: در حوزه گسترش فرهنگ کتابخوانی همه مسئولان و مدیران و به ویژه خبرنگاران باید بهپا خیزند و با استفاده از توسعه نهادهای مرتبط با کتاب، دیگر هیچکس برای نخواندن کتاب عذری نداشته باشد.
معاون امور فرهنگی ارشاد تشکیل ستاد هفته کتاب را اولین گام برای نهادینهشدن کتاب در جامعه دانست و افزود: مسئولیت ما در این حوزه بسیار زیاد شده است، همچنان که نتیجه جلسات هماهنگی ستاد هفته کتاب در قالب 500 عنوان برنامه و فعالیت در سراسر کشور تعریف شده است.
وی در ادامه با اشاره به افزایش برنامههای استانهای سراسر کشور و تهران، تعدادی از این برنامهها را برشمرد: برپایی نمایشگاههایی با رویکرد موضوعی و عمومی که 134 هزار و 532 عنوان کتاب از 2211 ناشر/1183 مورد جشن کتاب/برپایی 319 نمایشگاه دانشگاهی/افتتاح نمادین هزار نمایشگاه کتاب دفاع مقدس در هزار نقطه کشور/530 مورد مسابقه کتابخوانی در سراسر کشور/رونمایی از 1662 مورد کتاب جدید/اهدای 518 هزار و 171 جلد کتاب از برنامهها و فعالیتهای این دوره هفته کتاب است.
همچنین، راهاندازی 20 مرکز اهدای کتاب، اجرای برنامههای مرتبط با پیامبر اعظم (ص) در راستای محکومیت به ساحت ایشان، برگزاری نوزدهمین دوره کتاب سال دانشجویی، برپایی نشست بزرگ تشکلهای صنفی نشر با حضور وزیر ارشاد، تقدیر از کتابداران برتر کتابخانههای عمومی کشور و اهدای سه هزار عنوان کتاب به زلزلهزدگان آذربایجان شرقی از جمله برنامههای هفته کتاب است.
به گزارش شبستان، علی اسماعیلی در ادامه سخناناش با اشاره به الگوگرفتن از مدیران گفت: مجموعه کتابهای دفتر خودم را ساماندهی کردهام و تعدادی از آنها را در روز 24 آبان اهدا میکنم تا مروج این سنت پسندیده در بین تمامی مسئولان و مردم باشم.
پایان پیام/
نظر شما