به گزارش خبرنگار شبستان، عباس دیلمی زاده مدیرعامل جمعیت تولدی دوباره در مراسم افتتاح اولین مرکز تخصصی درمان اعتیاد شیشه ویژه بانوان گفت: اولین مرکز اقامتی در سال 81 در شهر شیراز افتتاح شد و ما سالها به دنبال راه اندازی مرکزی مشابه در تهران بودیم.
وی افزود: برای افتتاح مرکز اقامتی ویژه بانوان به هر منطقه ای که مراجعه می کردیم با ممانعت شهروندان مواجه می شدیم که نهایتاً در سال 85 موفق به راه اندازی اولین مرکز اقامتی ویژه بانوان شدیم.
دیلمی زاده با اشاره به تفاوت های مراکز درمان اعتیاد بانوان و مردان گفت: مرکز درمان زنان باید در فضایی کوچک باشد تا بیماران احساس آرامش داشته باشند.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط زنان مدلهای جدید اقامتی و درمانی مدنظر قرار گرفته و کادر آن شامل پزشک روان شناس، مددکار و مددیار است.
وی با اشاره به ظرفیت 60 نفره مرکز ترک اعتیاد شیشه ویژه زنان گفت: این مرکز 14 پرسنل دارد و در منطقه 22 تهران قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: افراد پس از قرار گرفتن تحت درمان به مرکز خدمات رهایی اعتیاد واقع در منطقه 2 شهرداری تهران ارجاع داده می شوند تا خدمات پس از ترخیص را دریافت کنند.
مدیرعامل جمعیت تولدی دوباره با اشاره به بازسازی و راه اندازی 4 مرکز تولد دوباره طی سال گذشته ادامه داد: دو مرکز تخصصی دیگر در اواخر همین ماه در شیراز راه اندازی خواهیم کرد.
وی با اشاره به سرفصل برنامه های جمعیت تولدی دوباره گفت: سال آینده توسعه مدلهای جدید تخصصی، ادغام برنامه های کاهش آسیب در برنامه های اقامتی با انتشار 20 کتابچه آموزشی، توسعه دوره های تخصصی مدددهی و شبکه سازی NGO های کاهش تقاضای مواد مخدر، از مواردی است که سال آینده به آنها توجه خواهد شد.
آمار مشخصی از مصرف کنندگان شیشه نداریم
همچنین در این مراسم کارشناس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل با اشاره به اینکه آمار مشخصی از مصرف کنندگان شیشه نداریم، گفت: آمار افراد مصرف کننده شیشه در دسترس نیست و با توجه به آمارهای نیروی انتظامی درخصوص انهدام آشپزخانه های تولید شیشه حاکی از تولید مواد مخدر صنعتی در داخل دارند.
گلاره مستشاری با بیان اینکه آگاهی سازی برای مردم در جامعه به اندازه کافی نبوده است، ادامه داد: زنان مصرف کننده مواد مخدر عمدتاً به مراکز درمان مختلف مراجعه نمی کنند و ایجاد مراکز خاص زنان با کادر متخصص زن می تواند گام رو به جلو و موثر باشد.
وی با اشاره به نقش ویژه مراکز سرپایی برای درمان اعتیاد گفت: ما اصلاً در بخش مراکز سرپایی به طور جد بروز نکرده ایم و راهی جز مراکز اقامتی نداریم و متاسفانه مراکز اقامتی تخصصی نیز در کشور کم است.
وی خاطرنشان کرد: در سطح بیمارستانی نیز درمان به صورت روان پریشی بوده و درمانی که به صورت نظام مند باشد انجام نمی شود.
پایان پیام/
نظر شما