تغییر سرفصل ها و محتوای درسی طی دوره های 5 ساله

رییس گروه برنامه ریزی آموزشی فناوری های نوین گفت: مصوب شده تا تمامی رشته های سابق و جدید تا 5 سال قابلیت اجرایی داشته و پس از آن بررسی شود که آیا کشور به این رشته ها نیاز دارد یا خیر.

به گزارش خبرنگار شبستان، صاحب قدم لطفی گفت: مصوب شده تا تمامی رشته های سابق و جدید تا 5 سال قابلیت اجرایی داشته و پس از آن بررسی شود که آیا کشور به این رشته ها نیاز دارد یا خیر، این موضوع به خصوص در مورد رشته های فناوری نوین بسیار مهم است زیرا این رشته ها هزینه بر بوده و باید متناسب با نیاز بازار کار جامعه عمل شود تا فارغ التحصیلان بیکار نمانند.

 

لطفی درباره تغییر سرفصل های آموزشی در نشستی که به همین منظور برگزار شده بود، گفت: گروه های فناوری نوین از سال 86 در معاونت آموزش گروه های فناوری نوین تشکیل شد تا بحث آموزش و آمایش آموزش عالی را انجام دهد و در سال 88 تصمیم بر این شد که این گروه ها به عنوان گروهی واحد و با 5 کمیته زیرمجموعه به فعالیت خود ادامه دهد؛ این 5 کمیته شامل بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، آی تی، انرژی و علوم شناختی هستند.

 

وی افزود: محور فعالیت این کمیته ها بر دو بخش متمرکز است که عبارتند از: بازنگری برنامه های موجود و به روز رسانی و غنی سازی، بومی سازی و ارزشمداری رشته ها و بخش دوم ارایه برنامه های جدید با توجه به مزایای نسبی توانمندی های منطقه ای و پتانسیل های مغزافزاری و نرم افزاری در هر استان.

 

لطفی گفت: این کارها به صورت آمایشی انجام می شوند تا در رشته های قدیمی که نیاز جامعه و کشور به آنها کمتر است دانشجو نگیریم و برنامه های جدیدی داریم تا در رشته های جدید مانند رشته های قبلی نیروی آموزش دیده و بازار کار اشباع شده نداشته باشیم.

 

وی افزود: این برنامه به ما می گوید تا ده سال آینده کشور در چه رشته هایی در مقاطع کارشناسی و ارشد ظرفیت دارند؛ در مقطع دکترا دستگاه های اجرایی در تصمیم گیری دخالت کمتری دارند زیرا پذیرش کمتری در این مقطع صورت می گیرد.

 

وی از حضور اساتید و صاحب نظران در کمیته های مختلف فناوری های نوین خبر داد و گفت: دانشگاه ها محیط پویایی دارند و ما از نظرات اساتید و خبرگان استفاده می کنیم و پس از بررسی برنامه ای مدون تصویب می شود.

 

لطفی به عنوان دبیر کمیته بیوتکنولوژی درباره این بخش گفت: زیست فناوری در کشور سابقه خوبی دارد و استقبال از این رشته نیز مطلوب بوده است برای مثال در سال 89 ما حدود 1600 دانشجو در مقطع کارشناسی در رشته زیست فناوری و رشته های مرتبط از جمله زیست فناوری پزشکی، زیست فناوری کشاورزی، زیست فناوری پایه داشتیم.

 

به گفته وی 2 هزار و 600 فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و 1100 دانش آموخته دکترا داشته ایم.

 

رییس گروه برنامه ریزی آموزشی فناوری نوین از تصویب مقطع کارشناسی ارشد رشته زیست فناوری صنعت و محیط زیست و کارشناسی زیست فناوری و همچنین دکترای میکروبیولوژیک خبر داد و گفت: تاکنون این رشته ها را حتی در مقطع کارشناسی نداشته ایم اما خوشبختانه این رشته الان فعال شده و بیش از 60 درصد واحدهای درسی آن زمینه فناورانه دارد.

 

وی افزود: رشته زیست فناوری صنعت – محیط زیست نیز در مقطع کارشناسی ارشد راه اندازی شده که فارغ التحصیلان کارشناسی محیط زیست نیز می تواند در این رشته ادامه تحصیل بدهند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 191141

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha