به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه های کیهان، وطن امروز، تهران امروز، ایران در صفحه اجتماعی امروز خود به موضوعاتی چون آییننامه کار حرفهای روزنامهنگاری در دولت، افزایش سن بازنشستگی، سفر در تعطیلات با چاشنی مرگ و بالندگی زندگی ایرانی در تعامل اجتماعی پرداخته اند.
وطن امروز: صفحه اجتماعی این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان آییننامه کار حرفهای روزنامهنگاری در دولت به بررسی جزییات این آیین نامه پرداخته و در ادامه آورده: دفتر نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها که از تاریخ 7 آبان در مصلای امام تهران برپا شده بود روز گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بسته شد. بر اساس آمار طی 6 روز نمایشگاه بیش از یک میلیون نفر از این نمایشگاه بازدید کردند و مصلای تهران شاهد حضور برجسته هنرمندان، ورزشکاران، سیاستمداران و چهرههای مطرح عرصه ادب و رسانه بود. رونمایی از بیش از 10 جلد کتاب با موضوع «رسانه» از جمله فعالیتهایی بود که به همت معاونت مطبوعاتی و سرای روزنامهنگاران ایران انجام شد، همچنین برگزاری 7 تا 10 نشست تخصصی در غرفه سرای روزنامهنگاران ایران، مخاطبان بسیاری را جذب خود کرد. این نمایشگاه در حالی به کار خود پایان داد که رشد کمی و کیفی چشمگیری نسبت به سال گذشته داشت و تعداد غرفهها از 570 به 830 غرفه ارتقا پیدا کرده بود و حضور بیشتر رسانههای نوپا نیز در این نمایشگاه مشاهده میشد. در نمایشگاه نوزدهم، نمایندگان مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای اطلاعرسانی 31 استان با میانگین 50 نشریه از هر استان شرکت کردند که در مجموع 2380 نشریه، همچنین نزدیک به 30 کشور در این نمایشگاه حضور داشتند. سامانه اشتراک، موزه مطبوعات، غرفه آثار اجلاس عدمتعهد و غرفه عکس شهروندی از جمله غرفههایی بودند که برای نخستینبار در این نمایشگاه فعالیت کردند.
ایران: روزنامه ایران نیز در صفحه اجتماعی خود به افزایش نیافتن سن بازنشستگی افزایش پرداخته و این چنین آورده است: رئیس سازمان تأمین اجتماعی با رد خبر افزایش سن بازنشستگی، گفت: سازمان تأمین اجتماعی هیچ برنامهای برای افزایش سن بازنشستگی و یا سخت نمودن شرایط بازنشستگی ندارد، بلکه درصدد تدوین مقرراتی برای تسهیل و روانتر کردن بازنشستگی است.
سعید مرتضوی در حاشیه رونمایی از 10 داروی شرکت های وابسته به تأمین اجتماعی و واگذاری هتل همای تهران به این سازمان با بیان اینکه هیچ تغییری در سن بازنشستگی صورت نمیگیرد، اظهار داشت: با تنقیح مقررات مربوط به بازنشستگی مشاغل سخت و زیانآور و تدوین مقرراتی در این رابطه، در راستای کاهش سن بازنشستگی اقدام شده است.
وی در ادامه با اشاره به خبری که در رسانهها مبنی بر افزایش سن بازنشستگی مطرح شده بود، گفت: مطلقاً به دنبال افزایش سن بازنشستگی نیستیم و این خبر درست نیست. سازمان تأمین اجتماعی در ارتباط با سن بازنشستگی هیچ تغییری را در دستور کار قرار نداده است بلکه مقررات ارفاقی مدنظر است. رئیس سازمان تأمین اجتماعی در زمینه ادغام سازمان تأمین اجتماعی با سازمان بیمه سلامت گفت: تأمین اجتماعی از ادغام مستثنی است.
وی افزود: طبق قانون و اساسنامه، سازمان بیمه سلامت تأمین اجتماعی از ادغام مستثنی است، اما این به این معنا نیست که هیچ همکاری با سازمان بیمه سلامت نداشته باشیم، بلکه قراردادهای مختلفی با این سازمان منعقد میکنیم و در تفاهم کامل به سر میبریم. ضمن اینکه در کمیسیونهای مربوطه نیز شرکت میکنیم و بدین ترتیب کارها پیش میرود. وی با اشاره به یکسانسازی «دفترچههای تأمین اجتماعی» با سازمان بیمه سلامت، گفت: تأمین اجتماعی از ادغام مستثنی است.
تهران امروز: این روزنامه در صفحه اجتماعی خود به رعایت نکردن هم وطنان به اصول و قوانین رانندگی در حین مسافرت پرداخته است و این چنین آورده: شنیدن آمار بالای تصادفات در هر تعطیلات، دیگر تکاندهنده نیست، این روزها تعداد بالای تصادفات رخ داده، حتی تعجب کسی را نیز بر نمیانگیزد. در تعطیلات اخیر، 381 فقره تصادف فوتی و جرحی رخ داده است. بیش از 3000 خودرو و موتورسیکلت متخلف تنها طی سه روز توقیف، 300 جلد گواهینامه ضبط و 118 هزار قبض جریمه برای رانندگان متخلف صادر شده است. به این ارقام آمار تصادفاتی که تنها منجر به خسارت مالی شده است را نیز اضافه کنید! بدون شک تعداد تصادفاتی که تنها طی سه روز در کشور رخ داده با تصادفات یکساله بسیاری از کشورها برابری میکند. ایران از میان 190 کشور جهان، رتبه 189 را در ایمنی تصادفات دارد و این یعنی تنها یک کشور در جهان وجود دارد که در این زمینه از وضعیت نامناسبتری از کشور ما قرار دارد. هر چند کارشناسان حمل و نقل همواره از وضعیت برخی از راههای کشور انتقاد میکنند اما این همه ماجرا نیست.
فرمانده پلیسراه کشور معتقد است که در تعطیلات اخیر، «مهمترین علت تصادفات، عدم توجه به جلو با حدود 28 درصد و پس از آن تخطی از سرعت مطمئنه با 20، عدم رعایت حق تقدم با 17 و انحراف به چپ با 15 درصد بوده است.» آنچه سرهنگ محمدرضا مهماندار اعلام کرده، نشان میدهد که رعایت دقیق مقررات راهنمایی و رانندگی تنها مختص به دو جلسه آزمونهای آییننامه و شهر است و پس از آن، رانندگان ایرانی جادهها و خیابانها را به جادههای مرگ مبدل کرده اند! شاید به همین دلیل است که پس از ایجاد تغییراتی در گواهینامههای رانندگان، قرار است تغییراتی در نحوه آموزش و برگزاری آزمون ایجاد شود. سردار اسکندر مومنی رئیس پلیس راهور در این باره گفته است: «دیگر آزمون های نهایی در اختیار آموزشگاهها نیست و باید افسر پلیس که آزمون رانندگی را اخذ میکند تمامی شرایط فرد متقاضی را تایید کند و اگر افسر راهور آمادگی فردی را برای گرفتن گواهینامه تایید نکند این فرد نمیتواند در آزمون نهایی شرکت کند.»
کیهان: روزنامه کیهان در صفحه گزارش خود چرایی رعایت نشدن روابط اجتماعی را مورد بررسی قراداده و آورده: «در معارف اسلامی، اصطلاح عقل معاش در مفهوم سبک و فرهنگ زندگی است و در قرآن کریم نیز آیات فراوانی در این زمینه وجود دارد... متاسفانه ما در این بخش، پیشرفت چشمگیری نداشته و مثل بخش اول یعنی علم و صنعت، درخشندگی ملت ایران در این زمینه نیز چشم جهانیان را متوجه خود خواهد کرد.»آنچه در بالا خواندید موجی از اقیانوس کلام گهربار مقام معظم رهبری در جمع جوانان خراسان شمالی بود که مهرماه سال جاری ایراد فرمودند و همه اقشار جامعه را دعوت به اجرایی کردن سبک صحیح زندگی برگرفته از اخلاق اسلامی کردند.ایشان با طرح سوالاتی از قبیل چرا در روابط اجتماعی حقوق متقابل رعایت نمی شود؟ چرا در فرهنگ رانندگی انضباط لازم رعایت نمی شود؟ علت برخی پرخاشگری ها و نابردباری ها در روابط اجتماعی چیست؟ سعی داشتند عموم و نیز کارشناسان علوم اجتماعی را متوجه امر ضروری داشتن الگو سبک زندگی کنند. ایجاد حساسیت روی این مقوله مردم را متوجه اهمیت تقویت روابط اجتماعی شان در جامعه خواهد کرد. به ویژه در شرایط فعلی که جامعه اسلامی ما دستخوش انواع توطئه های دشمنان قرار گرفته و ایستادگی در برابر چنین طوفان هایی، صبر بیشتر و همدلی آحاد ملت را می طلبد.هرگاه عملی از شخصی سرزند که با پاسخ از سوی فرد دیگر همراه باشد، اصطلاحا به این عمل متقابل دوسویه تعامل اجتماعی یا کنش متقابل اجتماعی گفته می شود.در زمینه ایجاد و شکل گیری تعامل اجتماعی دو فاکتور کاملا ضروری نقش دارند. یکی این که افراد از منیت ها عبور کرده و باورشان ما شدن باشد. دوم این که به درک صحیحی از خواسته ها و انتظارات یکدیگر برسند.
پایان پیام/
نظر شما