حجت الاسلام سید مهدی طباطبایی، رئیس هیئت مدیره خیرین مسجد ساز، مسجدسازی را وظیفه مردم دانست و به خبرنگار شبستان گفت: از همان ابتدا مردم مومن در ساخت مسجد خودشان وارد عمل می شدند و در این اقدام خیر منتظر کمک های دولت نبوده اند.
وِی نقش مساجد را در ایجاد ارتباط قوی با خداوند بسیار موثر دانست و اظهار کرد: اگر مسجدسازی در کشور رونق یابد و تعداد مساجد با امامان جماعت مناسب به حد مطلوب برسد ارتباط بین انسان ها و خداوند محکم تر می شود و این نتایج مثبت زیادی را متوجه جامعه می کند.
حجت الاسلام طباطبایی ادامه داد: درعین حال که ساخت مسجد وظیفه مردم است دولت نیز باید بر ساخت، تجهیز و توسعه مساجد نظارت داشته باشند. متاسفانه آنچه که موجب آسیب و مشکل آفرینی در مساجد شده است عدم نظارت، سوءنظارت و بی توجه بر مساجد است.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم تصریح کرد: مردم نمی توانند بر مسائل کلی مساجد برنامه ریزی و نظارت داشته باشند و در مدیریت مساجد وارد عمل شوند بلکه در این زمینه دولت باید وارد عمل شود و با بررسی جزئیات و کلیات و نیز ارتباطی که با همه دستگاه های متولی مساجد دارد برای آنها برنامه ریزی کند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه علاوه بر نظارت و مدیریت دولت بر مساجد، امام جماعت مسجد هم نقش مهمی در مدیریت، پیشبرد اهداف، برنامه ها و هم طراز کردن مسجد با مساجد صدر اسلام دارد، تصریح کرد: در برنامهریزی برنامههای دینی، فرهنگی و آموزشی مسجد، ضروری است که ائمه جماعات اولین برنامهریز باشند تا بتوانند اهل مساجد را به منظور تقویت بنیه دینی و مذهبی آنان و هم به منظور بهرهبرداری در مسائل سیاسی و اجتماعی و ارتقای میزان آگاهی آحاد مردم مهیا سازند.
وی افزود: یکی از ارکان اصلی هر مسجد، امام جماعت آن است. به عبارت دیگر مسجدی موفق است که امام جماعت موفقی داشته باشد و امام جماعتی موفق است که به کارکردها و ویژگی های مسجد و وظایف خود آشنا باشد.
پایان پیام/
نظر شما