به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم اختتاحیه نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها عصر روز شنبه 13 آبان در محل سالن شبستان مصلی بزرگ امام خمینی (ره) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان رسانههای داخلی و خارجی برگزار شد.
سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم طی سخنانی ضمن مرور فعالیتهای این دوره از نمایشگاه بینالمللی مطبوعات اظهار کرد: حدود 300 غرفه بیش از نمایشگاه هجدهم در این دوره در نمایشگاه مطبوعات حضور یافت که این مهم فضای مناسبی را برای معرفی توانمندیهای مطبوعات و خبرگزاریها ایجاد کرد.
حسینی گفت: بیش از یک میلیون نفر استقبال از دوره نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات نشان میدهد که رسانهها باید اهتمام بیشتری در حوزه اطلاعرسانی و وظایف خود داشته باشند.
وی با اشاره به استقبال اقشار مختلف از نشستهای برگزارشده طی نوزدهمین دوره نمایشگاه مطبوعات گفت: برنامههای متعدد در حوزههای مختلف در قالب این نشستها برگزار شد و حتی به موضوعات سیاسی نظیر انتخابات ریاستجمهوری پرداخته شد، هر چند که شاید در این مقطع پرداختن به مسئله انتخابات زودهنگام باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: بسیاری از چهرههای فعال سیاسی، اجرایی و هنری در این دوره حضوری فعال و جدی داشتند، ضمن آنکه فضای امسال نمایشگاه فضایی متفاوت بود چرا که تمثال شهدا در جای جای نمایشگاه جهت تجدید پیمان اصحاب رسانه با شهدا قرار گرفته بود.
وی در ادامه با اشاره به غرفههای حاضر در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات از جمله غرفه رحمهللعالمین اظهار کرد: این غرفه برای پاسخگویی به غرب بود که امیدواریم این مسیر جهت تبیین دیدگاههای اسلام ادامه یابد.
حسینی با تأکید بر دیگر مباحث مطروحه در این دوره ادامه داد: اتحادیه مطبوعات جهان اسلام در نوزدهمین دوره اتفاق تازهای بود که از 30 کشور 80 نماینده رسانهای حضور داشتند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برپایی موزه مطبوعات در طول نمایشگاه افزود: ارایه و عرضه سابقه 150 ساله روزنامهنگاری در کشور باید بیش از پیش مورد توجه باشد که در این راستا معاونت مطبوعاتی به دنبال آن است که نمایشگاهی دایمی در این رابطه ایجاد کند و البته موزه مطبوعات در نمایشگاه خود عاملی جهت تحقق و نمایشدادن سیر تاریخی روزنامهنگاری در کشور بود.
وی با اشاره به قرار دادن تألیفهایی از چهرههای برجسته روزنامهنگاری در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات گفت: از ورای این تندیسها چهرههایی چون سیدجمالالدین اسدآبادی، دهخدا، جلال آل احمد، کیومرث صابری فومنی (گلآقا)، شهید آوینی، شهید صارمی و مرحوم علیاکبر کسمایی وجود داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: برای اینکه به مطبوعات توجه هرچه بیشتر صورت پذیرد باید افراد از دوران کودکی با این فضا آشنا شده و علاوه بر کتب درسی با نشریات متعدد ارتباط برقرار کنند که تهیه طولانیترین روزنامه تصویری در نمایشگاه نوزدهم اقدامی در راستای آشناسازی دانشآموزان با مطبوعات بود.
حسینی همچنین با اشاره به حضور نشریات تخصصی و خبرگزاریهایی که به تازگی موفق به اخذ مجوز شدهاند، اظهار کرد: 10 پایگاه خبری موفق به اخذ مجوز خبرگزاری شدهاند که قطعا این امر سبب میشود جایگاه مهمتری داشته باشد و دقت بیشتری را به خرج دهند.
وی در پایان گفت: ما بر این باوریم که فضا و بازتاب نمایشگاه در سطح جامعه توجه مردم را به مطبوعات بیشتر میکند.
پایان پیام/
نظر شما