فضای مجازی فرصتی برای تعالی مطبوعات کشور است

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش بی‌بدیل فضای سایبری و وب در پیشبرد رسانه‌های کشور اظهار کرد: فضای مجازی فرصتی برای تعالی مطبوعات و رسانه‌های کشور محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدجعفر محمدزاده، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر روز جمعه دوازدهم آبان طی نشستی با اهالی مطبوعات که در محل سالن شماره یک شبستان مصلی برگزار شد طی سخنانی اظهار کرد: نمایشگاه امسال فضایی فرهنگی و رسانه‌ای دارد و مهم‌ترین ویژگی آن را شاید بتواند در حضور اقشار مختلف مردم عنوان کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه تا به امروز و در طول برپایی نمایشگاه حاشیه نامرغوبی ندشته‌ایم، تصریح کرد: البته قطعا حاشیه نامرغوب مربوط به متن‌های نامرغوب می‌شود‌ چرا که اگر متن خوب باشد قطعا حاشیه نیز مرغوب خواهد شد.

محمدزاده افزود: موفقیت فعلی ما در نمایشگاه مطبوعات امسال مرهون تلاش جمعی است که از ورای کار فرهنگی و همچنین همدلی ایجاد شده است.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه نباید فضای فرهنگی را با نگرش غرض‌آلود نگاه کنیم، تصریح کرد: اگر چنین اتفاقی بیفتد نمی‌توان واقعیت را تشخیص داد، در نتیجه هنر ما نیز معلوم نخواهد شد.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر نمایشگاه کتاب را برای مثال صرفا با غرض سیاسی نگاه کنیم و هدف‌مان تنها تخریب دیگران و آیندگان باشد کار فرهنگی ما نتیجه نخواهد داد چرا که فعالیت‌های فرهنگی در صورتی با موفقیت همراه می‌شود که خلوص در آنها وجود داشته باشد.

وی افزود: حقیقت و انصاف ضرورت قطعی در کار رسانه‌ها است چرا که رسانه ابزاری تعاملی در جامعه محسوب می‌شود که در یک طرف آن کارکنان رسانه و در سوی دیگر مردم قرار دارند که قطعا این تعامل با صداقت و انصافی دوطرفه محقق خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه رسانه باید در انتقال مفاهیم صداقت را لحاظ کند، افزود: در نگاه رسانه‌ها و مطبوعات باید انصاف وجود داشته باشد تا از گذرگاه این خصلت اعتمادسازی برای مخاطبان میسر شود.

وی ادامه داد: اگر مخاطب متوجه شود که رسانه‌ها مطمئن و باانصاف عمل می‌کنند قطعا به آنها اعتماد می‌کند و در نتیجه دیگر با دغدغه مراجعه مخاطب به رسانه‌های بیگانه مواجه نخواهیم شد.

وی در ادامه به حجم گسترده پایگاه‌های اطلاع‌رسانی در کشور اشاره کرد و افزود: امروز چیزی حدود 200 پایگاه اطلاع‌رسانی در کشور وجود دارد که میانگین تولید سه خبر در روز را دارند. همچنین پایگاه‌های اطلاع‌رسانی در کشور وجود دارد که میزان ارایه روزانه به آنها 400 هزار مخاطب است که قطعا این تعداد بازدید جزء شمارگان و تیراژ محسوب می‌شود.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به نقش بی‌بدیل وبلاگ‌ها در تربیت خبرنگاران خبره برای جامعه فردای رسانه‌ها اشاره کرد و افزود: اساسا فضای مجازی برای کشور و رسانه‌ها دغدغه‌ای محسوب می‌شود که موجب تعالی فضای مطبوعات شده و همچنین ایجاد فرصت می‌کند، بنابراین باید به این حوزه بیش از پیش پرداخته شود و در رابطه با وبلاگ‌ها فعالیت‌ متعددی صورت پذیرد.

وی در پایان افزود: رسانه باید هدایت‌گر و حمایت‌گر فضای مجازی باشد و آنچه که امروز نیاز جدی رسانه‌ها و مطبوعات ما است فقه رسانه است.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 190666

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha