رضا ربیعی، مدیرکل بهزیستی استان مرکزی، در گفتگو با خبرنگار شبستان در اراک، با بیان این مطلب گفت: نخبگان به عنوان یک نماد پویا از طرز فکر و عملکرد در جامعه میتوانند، الگو بوده و جامعه را به سوی تعالی پیش ببرند.
وی با بیان اینکه میتوان نخبگان را به دو دسته فکری و ابزاری تقسیم کرد، افزود: نخبگان هم از لحاظ فکری و هم ابزاری میتوانند در پیشرفت و عدالت که از مولفههای مهم در امور فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، روانی و .. یک کشور هستند، سهیم باشند.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی اضافه کرد: هر اقدام و عملی که منجر به توسعه و پیشرفت شود نیاز به یک موتور محرکه دارد و میتوان نخبگان را اساس این موتور دانست.
ربیعی با بیان اینکه نخبگان تولید کنندگان اندیشه و فرهنگ هستند، اضافه کرد: نقش مهم نخبگان را میتوان در مطالعات نظری و زیربنای علمی مورد توجه قرار داد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه گفتمان به معنای پرداختن مفصل و توجه به جزییات یک موضوع است، افزود: مواردی همچون در نظرگرفتن شرایط اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، روانی و معنوی جامعه، برقراری ارتباط کلامی و فراکلامی و همچنین تأثیر شگرف بر پیشرفت در زمینههای مختلف بویژه در مبحث عدالت از مولفههای اصلی یک گفتمان محسوب میشود.
ربیعی تصریح کرد: نخبگی نه به شغل است و نه به تحصیلات و نه به پست و مقام، بلکه ظرفیت یک انسان و چگونگی استفاده از امتیازات و استعدادهای مختلف وی در راه رسیدن به پیشرفت جمعی و فردی است.
وی اضافه کرد: نخبه کسی است که از لحاظ اجتماعی سازگار است، به همنوع خود فکر میکند و بنابر نظر مقام معظم رهبری یک نخبه باید همانند یک سرباز در میدان پرورش، پیشرفت و تولید علم کار کند که این پرورش، پیشرفت و تولید علم از خود فرد، خانواده و غیره شروع شده و باید به همه جامعه و جهان تسری پیدا کند.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با بیان اینکه نخبگان دستگاههای اجرایی ابتدا باید به صورت صحیح شناخته شوند، اظهار کرد: کمتر اتفاق میافتد که یک فرد در زمینههای مختلف اجتماعی، سیاسی، مدیریتی نخبه باشد، گو اینکه ما هر روز شاهد ظهور نخبگان جدیدی نیز هستیم.
ربیعی ادامه داد: در دستگاههای اجرایی باید با ایجاد بستر مناسب جهت ظهور نخبگان زمینه را برای فعالیت و بررسی دقیق و صحیح مسائل فراهم آورد، چرا که براساس تعریف، نخبگان نظریه پردازان امروز و مدیران اجرایی فردا هستند.
وی با اشاره به اینکه ارتباطاتی که در گفتمان ایجاد میشود اهداف را مشترک کرده و پیشرفت را حتمی میکند، تصریح کرد: سازمانها و نهادها هرقدر در زیرساختهای خود به حضور نخبگان توجه کنند، در اجرای بهینه اهدافشان و رسیدن به عدالت الهی موفقتر خواهند بود.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی در پایان، تعیین یک سازوکار و برنامه مدون جهت حفظ و حضور نخبگان در دستگاهها و عدم رقابت ناصحیح بین مدیران و نخبگان، برگزاری جلسات همفکری و هماندیشی جهت نخبگان دستگاهها، انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی، استفاده از نخبگان و نظرات آنان در کارگروههای تخصصی، ارایه تعریف واحد دستگاهها از نخبگان و در اولویت قرار دادن نقش نخبگان در زیرساختها را به عنوان پیشنهاداتی درخصوص افزایش فضای مشارکت نخبگان در پیشرفت استان عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما