باید از جایگاه دیپلماسی پارلمانی برای بررسی وضعیت میانمار استفاده کنیم

نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه مجلس باید ازجایگاه دیپلماسی پارلمانی خود برای بررسی وضعیت مسلمانان میانمار استفاده کند،گفت:معتقدم در استفاده از دیپلماسی پارلمانی در این زمینه مقداری تعلل می‌کنیم.

سیداحمدرضا دستغیب، نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها با اشاره به کشتار مسلمانان در میانمار و اقدامات مجلس و دولت ایران برای کمک‌رسانی به مسلمانان این کشور به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: ما یک ماه قبل در این رابطه در کمیسیون امنیت ملی تصمیم گرفتیم که هیئتی را برای اعزام به این کشور مشخص کنیم اما همکاران منتظر بودند که هماهنگی‌های لازم با وزارت امور خارجه در این زمینه صورت گیرد.

وی اظهار کرد: من معتقدم دیپلماسی پارلمانی فعال‌تر و مهم تر از این است و جایگاه تثبیت‌شده‌ای دارد و ضرورتی ندارد که ما بخواهیم در بروکراسی اداری خود را درگیر کنیم.

دستغیب تصریح کرد: در حال حاضر فرصت مهمی است که مجلس باید به عنوان یک نهاد مردمی و مستقل به موضوع مسلمانان میانمار ورود پیدا کند و از ابزارهای خودش در این زمینه استفاده کند.

وی با تأکید بر اینکه ما در استفاده از دیپلماسی پارلمانی در مورد بررسی وضعیت مسلمانان میانمار مقداری تعلل می‌کنیم، گفت: تعلل ما در مجلس در این زمینه بدین دلیل است که منتظر اقدامات و عملکرد دولت هستیم، این در حالی است که مجلس نباید منتظر بماند و هر کس بنا به مسئولیتی که دارد و برحسب صلاحدید قانونی‌اش این کار را انجام دهد.

دستغیب با تأکید بر اینکه کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هیچ منعی برای ورود به بحث میانمار ندارد، گفت: در حال حاضر هماهنگی‌های لازم برای اعزام هیئت پارلمانی ایران به میانمار صورت گرفته است و فکر کنم تا هفته آینده نیز مأموریت این هیئت انجام شود.

وی ادامه داد: لازم است این چند نفر به میانمار اعزام شوند تا گزارشات لازم را در این زمینه انجام دهند و با پارلمان آنجا تماس بگیرند و همچنین با پارلمان‌ کشورهای همسایه نیز در این زمینه تماسی برقرار کنند تا حرکت جامعی برای جلوگیری از این قبیل اتفاقات صورت گیرد.

وی گفت: حضور هیئت پارلمانی ایران در این منطقه باعث می‌شود تا به ابعاد مختلف این قضیه رسیدگی شود و شایعاتی را که در این منطقه نیز هست، پایان ببخشد و شاید در خوش‌بینانه‌ترین حالت نیز راهکاری برای پایان‌بخشیدن به این حرکت غیرانسانی در میانمار اندیشیده شود.

وی با اشاره به سقوط مجامع بین‌المللی و به ویژه سازمان کنفرانس اسلامی برای پی‌گیری وضعیت مسلمانان در میانمار گفت: متأسفانه این مشکل اساسی که در مورد انتقال اطلاعات و اطلاع‌رسانی در موضوع مسلمانان میانمار انجام نشده است یکطرفه و یکسویه است و بحثی است که این موضوع را یک موضوع قومیتی و منطقه‌ای سازمان کنفرانس اسلامی تلقی کرده است در صورتی که اگر ما همه این حوادث را کنار هم بگذاریم می‌بینیم همانند یک پازل است که در نقاط مختلف دنیا برای جلوگیری از گسترش اسلام به انواع مختلف تلاش می‌شود.

وی با بیان اینکه اطلاعات در مورد میانمار به درستی به مجامع و گروه‌های اسلامی منتقل نمی‌شود، گفت: یکی از کارهایی که هیئت پارلمانی می‌تواند انجام دهد این است که با پارلمان کشورهای اسلامی ارتباط برقرار کند و حساسیت این کشورها را بر این موضوع نشان دهد. 
پایان پیام/

کد خبر 190187

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha