خبرنگاران خارجی در حسرت به چالش کشیدن امام راحل ماندند

مسئول اتاق خبر روزنامه کیهان دردوران انقلاب معتقد است، درشخصیت امام راحل هیچ نقطه ضعف و ابهامی وجود نداشت از این رو خبرنگاران خارجی در حسرت به چالش کشیدن امام راحل ماندند.

خبرگزاری شبستان: نهمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی از راه رسید و تا 22 بهمن روز پیروزی انقلاب اسلامی چند روزی بیش نمانده است. در این ایام شنیدن خاطرات دوران انقلاب همان حال و هوا را برایمان زنده می کند. هر خبرنگاری به جست و جوی یافتن یک فرد مطلع برای دستیابی به اطلاعات و خاطره های جدید از آن دوران مشغول فعالیت است. اما آیا تا به حال به این فکر کرده ایم که خبرنگاران دوران انقلاب از آن روزها چه می دانند و چه می گویند. خواننده گفت و گوی سرویس اجتماعی خبرگزاری شبستان با کاظم فتیق، خبرنگار سرویس سیاسی روزنامه کیهان باشید.


وی که در دوران پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان مسئول اتاق خبر روزنامه کیهان مشغول فعالیت بود، در تشریح حال و هوای رسانه ها در دوران انقلاب گفت: در روزهای انقلاب روزنامه ها تیترهای انقلابی خود را در صفحه اول منعکس می کردند از جمله می توان به روزی اشاره کرد که امام به ایران آمدند و ازفرودگاه مستقیماً به بهشت زهرا رفتند و در آنجا نطق تاریخی خود را ایراد فرمودند. روزنامه کیهان در تیتر اول خود از قول امام با حروف درشت نوشت:" من توی دهن این دولت می زنم،من دولت تعیین می کنم." وتیتر دیگر این بود که " امام آمد"و این امرموجب شد آن روز، روزنامه کیهان یک میلیون ودویست هزارنسخه چاپ شود و حتی به چاپ چهارم و پنجم برسد.
 

اولین عکس امام (ره) در روزنامه کیهان منتشر شد


وی خاطر نشان کرد: در آن دوران روزنامه کیهان پرفروش ترین روزنامه کشور بود. زیرا اولین عکس از امام (ره) را منتشر کرد. تا قبل از آن زمان هنوز چهره امام (ره)برای مردم شناخته شده نبود و این امر سبب شد تا نیروهای امنیتی به دنبال سر دبیری(رحمان هاتفی) که اجازه چاپ این عکس را داده بود بروند وایشان تا چند روز به اداره نیامدند و نیروهای امنیتی موفق به دستگیری ایشان نشدند. همچنین سایر روزنامه ها نیز با همین عناوین تیتر انقلابی خود را منعکس می کردند روزنامه ها بازتاب خیلی وسیعی داشتند و مرتب اخبار جدید منتشر می کردند که در تاریخ روزنامه نگاری ایران بی سابقه بود.


"پیروزی انقلاب وبازتاب آن در جهان غرب و کشور های اروپایی" تیتر روزنامه های خارجی
 

مسئول اتاق خبر روزنامه کیهان در دوران انقلاب در رابطه با دیدگاه امام (ره) به جایگاه رسانه ها، گفت: امام (ره) اهمیت ویژه ای برای رسانه ها قایل بودند. زمانی که خبرنگاران داخلی و خارجی به خدمت امام راحل در نوفل لوشاتو رسیدند امام با اشتیاق از آنان استقبال کردند و با روی گشاده به تمامی سوالات آنان جواب دادند.
وی در رابطه با نحوه عملکرد رسانه های خارجی در زمان انقلاب، افزود: روزی که امام به ایران وارد شدند و به بهشت زهرا رفتند، تعداد خبرنگاران خارجی که به تهران آمدند از صد نفرتجاوز می کرد. خبرنگاران BBC هم چه در داخل ایران و چه در خارج به تولید اخبار می پرداختند. طوری که روزنامه های خارجی به چاپ اول و دوم می رسیدند و تیتر بیشتر روزنامه های خارجی این بود: "پیروزی انقلاب وبازتاب آن در جهان غرب و کشور های اروپایی"
فتیق در پاسخ به این سوال که چرا هیچ خبرنگار(داخلی،خارجی) نتوانست شخصیت امام راحل را به چالش بکشد ،گفت: امام از شخصیت والایی برخوردار بودند و هیچ نقطه ضعفی در ایشان نبود و کوچکترین ابهامی را برای کسی ایجاد نمی کردند، این گونه بود که هیچ وقت شخصیت امام(ره) به چالش کشیده نشد.
وی پیرامون چاپ و انتشار اخبار به وسیله خود در آن زمان اظهار کرد: زمانی که "مهندس بازرگان" نخست وزیر شد و بانک ها را ملی کرد، من این خبررا درروزنامه کیهان به صورت فوق العاده منتشر کردم که پرستیژ روزنامه در آن زمان محسوب می شد.
 

شاپور بختیار اعتصاب روزنامه ها را شکست
 

فتیق با اشاره به این مطلب که کارکنان روزنامه ها به عنوان اعتراض به سانسور دست از کار کشیدند، گفت: روزی که شاپور بختیار نخست وزیر شد و دولت خود را تشکیل شد، روزنامه های کیهان و اطلاعات در اعتصاب 62 روزه بودند و این اعتصاب زمانی آغاز شد که در اواسط انقلاب روزی سرهنگی از ساواک به کیهان آمد و گفت:" از امروز باید فعالیت روزنامه کنترل شود." وی تصریح کرد: این که درروزنامه ها چه مطالبی لازم است چاپ شود و چه مطالبی نباید منتشر شود، موجب شد تا کارکنان روزنامه به عنوان اعتراض به سانسور دست از کار بکشند و آن را به مدت62 روز ادامه دهند.
 

فتیق افزود: وقتی شاپور بختیار نخست وزیر شد، دستورداد اعتصاب روزنامه ها باید شکسته شود و مجدد منتشر شوند. بختیارمتذکر شد که روزنامه ها هر خبر و گزارشی را که از سوی خبرنگاران تهیه می شود، باید بدون هیچ سانسوری منتشر کنند.
 

مسئول اتاق خبر روزنامه کیهان در دوران انقلاب گفت: این جریان 37 روزه تا 22 بهمن روز پیروزی انقلاب به طول انجامید. همان زمانی که شاپور بختیار از کشور خارج شد حتی میز نهاری که در روز 22 بهمن برای او آماده کرده بودند دست نخورده باقی ماند و دیگر فرصتی برای شاپور بختیار نبود که نهارخود را صرف کند.
 

"بروید روزنامه را در بیاورید من حمایتتان می کنم"
 

فتیق پیرامون اعتصاب کارکنان روزنامه کیهان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تصریح کرد: در آن دوران 20 نفر از اعضای انجمن تحریریه روزنامه کیهان توسط انجمن اسلامی بر کنار شدند و بقیه همکاران به حمایت از آنان دست به اعتصاب زدند ومن نیز با چند تن از همکاران توانستیم در24 اردیبهشت 1358،چهار صفحه از روزنامه کیهان را منشر کنیم. سپس به خدمت امام(ره) در قم رفتیم و ایشان فرمودند:"بروید روزنامه را در بیاورید من حمایتتان می کنم."و حاجی مهدیان را برای سرپرستی روزنامه کیهان برگزیدند.
 

وی با اشاره به این که درمحدودیت انتشارروزنامه های قبل و بعد از انقلاب تفاوت وجود دارد، گفت: در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی نشریات مختلفی در کشور وارد عرصه مطبوعات شدند که در نوع خود بی نظیر بودند. در حالی که در گذشته، پیش از انقلاب ،کشورمحدود به چند روزنامه بود که خواننده خاص خود را داشتند، اما پس از پیروزی انقلاب روزنامه ها و نشریات شکوفا شدند و تعداد این قبیل نشریه ها پیش از پیش افزایش یافت و خوانندگان بیشتری پیدا کرد.
 

خبرنگار فعلی سرویس سیاسی روزنامه کیهان خاطر نشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خط مشی روزنامه ها تغییر یافت و روزنامه ها اخبارکشور در رابطه با پیروزی انقلاب و برقراری حکومت اسلامی رابدون هیچ سانسوری منتشرمی کردند و این امر موجب استقبال بی نظیر مردم از روزنامه شد و روزنامه ها به محض انتشار نایاب می شدند، چون همه روزنامه ها به فروش می رسید آن چنان که روزنامه ها هرجریان و رویدادی را در نهایت صحت و سلامت منعکس می کردند.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 18989

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha