به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، هادی وکیلی، دبیر علمی پنجمین اجلاس علمی و فرهنگی غدیر، عصر روز گذشته (9آبان) در نشست خبری اجلاس و مجمع عمومی علمی و فرهنگی غدیر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اگر در زمینه مسئله غدیر پیام رسانی صحیحی انجام شود، بخش بزرگی از وظیفه یک مسلمان و انسان آزاده انجام خواهد شد.
وکیلی گفت: آیت الله علی میلانی، آیت الله جعفر سیدان، آیت الله شیخ محمد سند، آیت الله سید محمد حسینی قزوینی و حجت الاسلام سید محمد مهدی میرباقری سخنرانان پنجمین اجلاس سالانه بزرگداشت غدیر هستند.
وی با اشاره به این مطلب که اجلاس غدیر می کوشد که در یک سطح علمی و تخصصی در کنار جشن ها و جشنواره های فراوان فرهنگی که در این شهر و تمامی بلاد اسلامی برگزار می شود مسئله پیام غدیر را مطرح کند، تصریح کرد: پنجمین اجلاس سالیانه علمی و فرهنگی غدیر با هدف تبیین و احیای امر ولایت اهل بیت(ع) با تمرکزعلمی وفنی بر مسئله غدیر خم با حضور عالمان برجسته دینی به صورت سالانه برگزار می شود.
دبیر علمی پنجمین اجلاس علمی و فرهنگی غدیر گفت: اجلاس سالیانه علمی و فرهنگی غدیر در راستای تبیین و احیای امر ولایت اهل بیت(ع) و با تمرکزعلمی بر مسئله غدیر به صورت سالانه برگزار می شود.
وی افزود: غدیر روزی است که بشر این شرافت را پیدا می کند که امام و اسوه ای همچون علی(ع) را به او عطا کنند وشاید هیچ نعمت و لطفی از جانب خدا بر بندگان به اندازه نعمت ولایت حضرت علی (ع) نباشد.
دبیر علمی پنجمین اجلاس علمی و فرهنگی غدیر اظهارداشت: مسئله ابلاغ و تبلیغ پیام امروز کاری است که به طریق اولی از اصحاب رسانه بر می آید و می توان پیام غدیر را به وسیله رسانه به نحو احسن به داخل و خارج کشور رساند.
رییس دپارتمان تاریخ دانشگاه فروسی مشهد با اشاره به اینکه از نظر باورهای شیعی، روز غدیر یوم الله اکبر و عیدالله اکبر است، تصریح کرد: عید غدیر در ادبیات دینی ما بی جهت روز بزرگ خدا نامگذاری نشده است چرا که غدیر روزی است که صریح قرآن آن را روز اتمام نعمت و اکمال دین معرفی کرده است.
دبیر علمی پنجمین اجلاس علمی و فرهنگی غدیر گفت: بیان وابلاغ پیام غدیر باید در رسانه ها جدی و تخصصی انجام شود و ابلاغ این پیام با انتقال اوج خطبه یعنی جمله معروف "من کنت مولا فهذا علی مولا" کافی نیست.
وکیلی با بیان این مطلب که تمرکز پنجمین اجلاس سالانه بزرگداشت غدیر بر طرح مسایل پیرامون غدیر از نظرعلمی، فنی و تخصصی است، گفت: رسول خدا(ص) هنگامی که این حکم را ابلاغ کردند، فرمودند، باید حاضران این پیام را به غایبان برسانند تا روز قیامت و پدران به فرزندان شان این پیام را منتقل کنند.
دبیر علمی پنجمین اجلاس علمی و فرهنگی غدیر افزود: از قرن های ابتدایی اسلام بین مسلمانان گفتگوهای بسیاری پیرامون مسایل مربوط به ولایت صورت گرفته است، البته مادامی که این گفتگو ها در حد و شأن گفت و گوهای آرام و منطقی باشد، بسیار سازنده است.
بنابر گزارش شبستان در ادامه، مجتبی علوی، عضو هیئت علمی پنجمین اجلاس علمی وفرهنگی غدیر از ارائه مقالات توسط 20 نفر از متخصصان علوم دینی در اجلاس غدیر خبر داد.
وی با اشاره به اینکه آیت الله سید جعفر سیدان، معارف توحیدی در خطابه غدیر را بیان می کنند، افزود: آیت الله کاردان نیز در چهارمین شب برگزاری این اجلاس حدیث ثقلین در غدیر را ارائه می کند.
وی با بیان اینکه در نخستین شب برگزاری اجلاس پنجم غدیر سید محمد مهدی میر باقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی و سید علی موسوی گرمارودی به ارئه مقالات خود می پردازند، افزود: در شب های آتی این همایش همچنین حجت الاسلام حسینی قزوینی، محمد بنی هاشمی و آیت الله شیخ محمد سند از اساتید حوزه علمیه نجف از جمله افردای هستند که به ارائه مقاله می پردازند.
وی در رابطه با سخنران اختتامیه اجلاس گفت: در مراسم اختتامیه اجلاس غدیر آیت الله سیدعلی میلانی با محوریت مظلومیت حدیث غدیر و حجت الاسلام اسکندری با محوریت هویت مکتب شیعی در غدیر به سخنرانی می پردازند.
گفتنی است، پنجمین اجلاس غدیر به مدت پنج شب از روز پنج شنبه یازده تا 15 آبان هر شب ساعت 20 درمشهد برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما