مجلس نمی‌خواهد اجرای انتخابات را از دولت بگیرد/ابهامات باید رفع شود

خجسته با بیان اینکه اصلاح قانون انتخابات را در صحن علنی مطرح می‌کنیم، گفت: مجلس نمی‌خواهد اجرای انتخابات را از دولت و نظارت آن را از شورای نگهبان بگیرد، این حرف ما نیست بلکه حرف رسانه‌های بیگانه است.

امیر خجسته، رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها از مطرح‌کردن اصلاح قانون انتخابات تا هفته‌های آینده در صحن علنی مجلس خبر داد و به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: قانون انتخابات 27 سال است که اصلاح و بازنگری نشده است. در قانون انتخابات ضعف‌ها و ابهاماتی وجود دارد که قانون‌گذار موظف است ابهام و ضعف‌ها را رفع کند.

وی با بیان اینکه طبق ماده 116 قانون اساسی نحوه انتخاب رییس‌جمهور با قانون‌گذار است، خاطرنشان کرد: مجلس موظف است ابهام و ضعف قانون انتخابات را رفع کند و این قوانین را به‌روز‌ کند.

وی با بیان اینکه اولین کاری که شروع کرده‌ایم اصلاح و بازنگری قانون انتخابات است، اظهار کرد: یکی از ضعف‌های این قانون بحث مدرک است که رییس‌جمهور فقط باید خواندن و نوشتن بلد باشد که در هیچ جای دنیا خواندن و نوشتن به عنوان یک مدرک برای کاندیدای ریاست‌جمهوری قابل قبول نیست.

رییس کمیسیون شوراها ادامه داد: این عمل تبعات سیاسی و بار منفی دارد چرا که هزار نفر ثبت‌نام می‌کنند و بیش از 990 نفر رد می‌شوند و در دنیا جنجال سیاسی راه می‌افتد که ایران مردم‌سالار نیست و فقط چند نفر را انتخاب کرده است و این نشان از ضعف در قانون دارد که باید پس از بررسی برطرف شود.

وی با تاکید براینکه مجلس نمی خواهد اجرای انتخابات را از دولت و شورای نگهبان بگیرد، خاطرنشان کرد: این حرف‌های رسانه‌های دشمن است، مجری انتخابات وزارت کشور و ناظر آن شورای نگهبان است و ما نه در اجرا و نه در نظارت دخالت می‌کنیم.

خجسته اظهار کرد: ما در تمام جلسات از مرتضوی، معاون سیاسی وزارت کشور دعوت می‌کنیم و همچنین مسئولان وزارت کشور و وزارت اطلاعات در جلسات ما حضور دارند و دایم در تعامل هستیم.

وی با تأکید بر اینکه می‌خواهیم انتخابات را به معنای واقعی مردم‌سالار و قانون‌مند کنیم، اظهار کرد: اگر فتنه‌گران در هنگام انتخابات می‌خواهند شبهه ایجاد کنند با اصلاح این قانون جلوی این شبهه گرفته می‌شود.

رییس کمیسیون شوراها با بیان اینکه شکل انتخابات باید همانند انتخابات در شهرستان‌ها شود، اظهار کرد: در شهرستان‌ها محوریت با فرماندار است و فرماندار 30 نفر را دعوت می‌کند و ما هم می‌خواهیم وزیر کشور 30 نفر معتمد را دعوت کند و 7 نفر معتمد و شناخته‌شده را در حوزه اجتماعی، سیاسی و فرهنگی انتخاب کند و 4 نفر هم وزیر کشور، وزیر اطلاعات، نایب‌رییس مجلس و دادستان کل که در مجموع 11 نفر می‌شوند ستاد مرکزی انتخابات را تشکیل و کارشان هماهنگی و سیاست‌گذاری باشد.

وی با بیان اینکه ما در نظارت دخالت نمی‌کنیم، تصریح کرد: می‌خواهیم با این عمل جلوی بیگانگان را بگیریم تا هیچ‌گونه شبهه‌ای وارد نشود.

خجسته در خصوص تحلیل‌های جناح‌ها و حزب‌های گوناگون در خصوص اصلاح قانون انتخابات اظهار کرد: در وضع قانون ما به مصداق و جناح سیاسی نگاه نمی‌کنیم بلکه به هر آنچه که مصلحت نظام و کشور و مردم باشد، توجه می‌کنیم.

وی ادامه داد: اکنون پس از وضع قانون چند موارد را تصویب کرده‌ایم و به بازار نخبگان عرضه داشته‌‌ایم تا آنان پیشنهاد، نظرات و نقدهای خود را بیان کنند.

خجسته با بیان اینکه جناح‌ها و حزب‌ها می‌توانند انتقاد کنند، گفت: اما این انتقادها یک نظر کارشناسی و حقوقی را هم بیان کنند.

خجسته از آمادگی کمیته شوراها برای برگزاری هرگونه نظر کارشناسی، حقوقی و تخصصی خبر داد و گفت: برای اینکه یک قانون جامع و کامل داشته باشیم باید از نظرات کارشناسی نخبگان دانشگاهی و حوزوی بهره‌مند باشیم.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 189587

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha