مخالفان به دنبال حق دولتند و موافقان ارتقای اعتماد جامعه را می جویند

طرح مطرح شده از سوی کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی مبنی بر تغییر قانون انتخابات حاشیه های جالبی به دنبال داشته است.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، هفته گذشته کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی طرحی را با عنوان طرح تغییر قانون انتخابات به تصویب رساندند که در آن شورای مرکزی انتخابات بر روند انتخابات نظارت دارد در این طرح اعضای این شورا و وظایف آن مشخص شده است علاوه بر این بر اساس اصلاحاتی که با این طرح در قانون انتخابات بوجود می آید نقش قوه قضائیه در نظارت بر انتخابات افزایش یافته و مناظرات تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری قانون مند می شود، در این طرح همچنین برخی مصادیق تخلفات سایت های خبری نیز مشخص شده است.

این طرح هنوز در صحن علنی مجلس مطرح نشده و برای آن رای گیری صورت نگرفته است اما در موافقت و مخالفت با این طرح گفتگوهایی توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی انجام شده که در اکثر گفتگوها نمایندگان به مخالفت با آن پرداخته اند.

حسینیان: تشکیل هیئت مرکزی انتخابات خلاف قانون اساسی است/رد می شود

حجت الاسلام روح الله حسینیان، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح اصلاح قانون انتخابات در کمیسیون شوراها و تشکیل هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: این مصوبه کمیسیونی شوراها، مصوبه ای است که برخلاف قانون اساسی است و قطعاً اگر هم در صحن علنی مجلس رای بیاورد شورای نگهبان با این مصوبه مخالفت می کند.
وی اظهار کرد: قطعاً وزارت کشور مجری برگزاری انتخابات است و طبق قانون اساسی شورای نگهبان ناظر بر اجرای انتخابات است و هر چیزی برخلاف این اصل قانون اساسی باشد را شورای نگهبان آنرا تایید نمی کند.
حجت الاسلام حسینیان یادآور شد: نمی دانم تقویت کنندگان چنین خطری چه قصدی داشته اند ولی آن چیزی که به نظر می آید این است که با شرایط سختی که گذاشته اند قدرت رقابت را از مردم می گیرند و یک نوع قیومیت بر مردم است که نخبگان با این قانون بر مردم قیومت کنند و خلاف قانون اساسی است.
کریمی قدوسی: برهم زدن روند اجرایی برگزاری انتخابات به مصلحت نظام نیست

جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصلاحات به عمل آمده در کمیسیون شوراها در مورد قانون انتخابات ریاست جمهوری به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: 34 سال است که انتخابات در کشور برگزار شده است و آنگونه که مقام معظم رهبری فرموده اند دولت ها همه سعی شان بر این بوده است که انتخابات سالم برگزار کنند و ما هیچ بحرانی در برگزاری انتخابات نداشته ایم.
وی اظهار کرد: خوشبختانه 34 سال همه انتخابات های ما سالم برگزار شده است شاید تخلفات جزئی وجود داشته باشد ولی تجربه ما در زمینه انتخابات تجربه گرانبهایی است.
کریمی قدوسی تصریح کرد: انتخابات را باید یک قدرت اجرایی مبتنی بر داشتن سازمان، امکانات، اعتبارات، بودجه و سلسله مراتب، ایاب و ذهاب، امنیت و دیگر ابزار برگزار کند و این تمرکز امکانات و اختیارت و سازمان و اختیار در دولت و قوه مجریه است.
کریمی قدوسی یادآور شد: حجم زیادی از عملیات اجرایی باید صورت بگیرد تا انتخابات برگزار شود، امنیت انتخابات، نظارت بر سر صندوقها از جمله مسائلی است که باید با دقت انجام شود و به هم زدن این تجربه و ساختار به مصلحت نظام نیست و به نوعی ایجاد بحران در انتخابات می کند.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس خاطرنشان کرد: عدم پشتیبانی از انتخابات از سوی دولت و اینکه دولت خود را از انتخابات کنار بکشد قطعاً برگزاری انتخابات را با مشکلات عدیده مواجه می کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز شورای نگهبان به دلیل اینکه قدرت اجرایی ندارند برای فرستادن ناظرینش بر سر صندوقها گاهی اوقات با عدم همکاری دستگاهها در واگذاری خودرو و امکانات برای رفت و آمد ناظرینش مواجه می شود.
وی خاطرنشان کرد: به طور کلی هیئت های اجرایی انتخابات با دعوت استانداران و فرمانداران در هر شهر از معتمدین محل شکل می گیرد. و یعنی اصل برگزاری انتخابات به عهده همان هیئت اجرایی و معتمدین است و دولت در واقع در چارچوب همان قانون همان هیئت های اجرایی و هیئت های نظارت انتخابات را برگزار می کند تا امکانات ابزار و نیرو و پشتیبانی و امنیت را به صحنه بیاورد.
بذرپاش: فراکسیون اصولگرایان با اصلاح قانون انتخابات به این شکل مخالفند

مهرداد بذرپاش، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی با اشاره به اصلاح قانون انتخابات در کمیسیون شوراها در جمع خبرنگاران گفت: فراکسیون اصولگرایان مجلس طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را از ابعاد مختلف مورد بررسی جدی و دقیق قرار می دهد و همه اعضای این فراکسیون طی روزهای آینده به بررسی بخش های مختلف این طرح می پردازند.
وی با تاکید بر اینکه اصلاح قانون انتخابات نباید به دلیل مخالفت با عملکرد دولت باشد اظهار کرد: این اصلاح نباید تحت تاثیر القائات دشمن قرار گیریم و بعضاً ساختارهای انتخاباتی به شکلی به هم ریخته شود که نظریه دشمن تامین شود و ما باید به این موضوع حواسمان جمع باشد که حرکتمان در راستای تکمیل پازل دشمن نباشد.
وی خاطرنشان کرد: فضای انتخابات باید توسط کسانی که در این عرصه حضور پیدا می کنند به صورت مستقل باشد نمی شود کسی وارد انتخابات شود و از قبل بخواهد با دیگران نشست و برخاست هایی را داشته باشد.
بذرپاش تصریح کرد: ما باید ظرفیت های قانونی را به نحوی تصریح کنیم تا اتکا و وابستگی جریانات سیاسی یا جمع آوری امضا از سوی افرادی از گروهها به افراد مختلف برای مطرح کردن خود در صحنه سیاسی نباشد.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس تصریح کرد: جمع آوری امضا با این روحیه استقلال خواهی مردم و داشتن روحیه استقلال خواهانه از سوی کسانی که وارد فضای انتخابات می شوند به روند انتخابات انتقادهای جدی وارد می کند.
وی ادامه داد: در قانون برگزاری انتخابات بخشی از روند برگزاری آن به عهده وزارت کشور گذاشته شده است و حوزه نظارت آن نیز بر عهده شورای نگهبان است که کاملاً شفاف و روشن است.
وی خاطرنشان کرد: مخالفت هایمان با دولت نباید خدای نکرده منجر به شکل گیری معماری غلطی شود که بعداً نتوان این معماری را اصلاح کرد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: حتماً باید قوانین بهتر از قوانین گذشته برای انتخابات تصویب شود ولی حواسمان نیز باشد که مخالفت با دولت ما را به سمتی رهنمون نکند که پایه اشتباهی در انتخابات بگذاریم که بعداً جبران کار دشواری باشد.
وی از بررسی این طرح در اولین جلسه فراکسیون اصولگرایان مجلس خبر داد و گفت: جز به جز این طرح در شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مطرح و به دقت ابعاد مختلف موضوع بررسی می شود. زیرا ما مخالفت های جدی با این طرح داریم که با گذشت زمان خود را نشان می دهد.
وی همچنین از بررسی این طرح در کارگروه سیاسی این فراکسیون خبر داد و گفت: اگرچه هنوز موضوع به صورت رسمی بررسی نشده است ولی به هر یک اعضا صحبت می کنم مخالفت های جدی با این اصلاح دارند و از این رو ما در روزهای نزدیک نظر رسمی خود را در این موضوع مطرح می کنیم.
نبوی: طرح جدید انتخابات توسط شورای نگهبان رد می شود/طرح مجمع برای انتخابات

مرتضی نبوی با اشاره به مصوبه اخیر کمیسیون شوراها و اصلاحیه ای که این کمیسیون برای قانون انتخابات در نظر دارد اظهارداشت: آن چه که در مورد تغییر قانون انتخابات دستور کار مجمع بود به دوره قبل مجمعبر می‌گردد؛ زمانی که پورمحمدی وزیر کشور بود نامه‌ای را در مورد معضلات انتخابات به رهبری نوشت و ایشان نیز این نامه را به مجمع ارجاع کردند و آقا تصمیم گرفتند که این معضلات به صورت سیاست‌های کلی در مجمع پیگیری شود و بررسی هایی نیز صورت گرفت؛ اما به نتیجه نرسید و متوقف شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: در دوره جدید مجمع، رهبری 10 اولویت را برای مجمع تعیین کردند که یکی از ‌آنها هم سیاست‌های انتخاباتی است. بنابراین آنچه در دستور کار مجمع است سیاست‌‌های انتخاباتی است.
وی با بیان اینکه سیاست‌های انتخاباتی مربوط می شود به قانون گذاری و اجرا، تصریح کرد: سیاست های انتخاباتی در مجمع هنوز در مراحل اولیه است؛ چرا که طبق روال جدید باید یک پیش نویس اولیه از طرف دفتر رهبری به مجمع بیاید و مجمع روی آن پیش نویس کارش را آغاز کند.

 کوچک‌زاده: کمرنگ کردن نقش شورای نگهبان، هدف مصوبه اخیر کمیسیون شوراهاست 
 مهدی کوچک‌زاده با اشاره به پیش‌بینی تایید 100 نماینده فعلی و ادوار مجلس برای اثبات رجل سیاسی بودن کاندیداها اظهار کرد: در حال حاضر تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان صورت می‌گیرد که کیفیت و ماهیت خاص تعریف شده در قانون اساسی را دارد. این شورا به معنای واقعی دارای صلاحیت است یعنی عده‌ای فقیه و حقوقدان در این شورا مشغول هستند که اصالتا صلاحیت‌هایی دارند. این در حالی است که ممکن است نه تنها 100 نماینده مجلس بلکه 300 نماینده مجلس هم دارای حداقل صلاحیت نباشند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: معلوم است کسانی که چنین پیشنهادی داده‌اند یا به حرفی که می‌زنند توجه نداشته‌اند و یا اینکه تمایل ندارند صلاحیت نامزدهای انتخابات توسط یک مرجع واقعا باصلاحیت تایید شود. شاید آن‌ها ناراحت هستند از اینکه شورای نگهبان که دارای یک سری ویژگی‌هاست کار تایید صلاحیت را بر عهده دارد.

این نماینده اصول‌گرای مجلس مصوبه اخیر کمیسیون شوراها را ناپخته دانست و افزود: به نظر می‌رسد این کار تقلید از برخی کشورهای غربی است و ان‌شاءالله که ندانسته و در اثر غفلت چنین پیشنهادی داده شده است.

کوچک‌زاده با اشاره به پیش‌بینی هیات 11 نفره جهت هماهنگی قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری انتخابات در مصوبه کمیسیون شوراها یادآور شد: این هم حرف جدیدی است. انتخابات یک مجری دارد که وزارت کشور است و از ابتدا تا کنون این گونه بوده است. نتایج انتخابات نیز نشان داده که مجریان نه به دنبال این بوده‌اند و نه تمایلی به دخالت در نتیجه انتخابات داشته‌اند. ناظر انتخابات نیز شورای نگهبان است که صلاحیت و اصالت لازم را دارد.

وی با تاکید بر اینکه صرف اشغال یک پست ایجاد صلاحیت نمی‌کند، اضافه کرد: صرف نماینده بودن، وزیر بودن و یا حتی رییس جمهور بودن نیز صلاحیتی برای فرد ایجاد نمی‌کند مگر ما رییس جمهور نداشته‌ایم که به خارج از کشور فرار کرده است؟

نماینده مردم تهران در مجلس هیات 11 نفره پیش‌بینی شده در مصوبه کمیسیون شوراها را نادرست دانست و گفت: به نظر من هدف اصلی مصوبات این طرح کمرنگ کردن نقش شورای نگهبان و بها دادن به همان پیشنهادی که عده‌ای در فتنه آن را مطرح کرده بودند. اگر هم آقایان عمدا به دنبال این نبوده باشند، نتیجه‌اش همین است.

کوچک‌زاده در پایان تاکید کرد که مصوبه کمیسیون شوراها مناسب نیست و برخی بندهای آن خلاف قانون اساسی است. 

کد خبر 188097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha