به گزارش خبرگزاری شبستان، اصلانی فعالیت حرفه ای خود در عرصه سینمای مستند را از سال 1346 و با ساخت فیلم تحسین شده «جام حسنلو» آغاز کرد و سپس آثاری نظیر بد بده، با اجازه، چنین کنند حکایت، تاری خانه، فهرج، مش اسماعیل، ابوریحان بیرونی، میراث، شیشه، کودک و استثمار، چیغ، دل جهان، خاطرات یک هفتاد و پنج ساله و دست های هگمتانه را جلوی دوربین برد. ضمن اینکه در سال های 1355 و 1386 هم به کارگردانی دو فیلم سینمایی متفاوت «شطرنج باد» و «آتش سبز» پرداخت. ساخت سریال های تلویزیونی سمک عیار، غبار نور، منطق الطیر و نگارش فیلمنامه های خط، سوزن بان، سوی شهر خاموش، تنگنا، مرثیه، صبح روز چهارم، باغ سنگی و مولانای بزرگ هم از دیگر فعالیت های هنری ایشان است.
درباره او می گویند که: محمدرضا اصلانی مستندسازیست که شاعرانگی را به سینمای ایران افزود.
وی در دورهای بین سالهای 62 تا 72، به کار انتشاراتی هم روی آورد و "نشر نقره" را بنا گذارد و در دوران ناشریاش، از چاپ مجموعههایی برگرفته از شعر معاصر و کتاب های برتر سینمایی حمایت کرد.
بنابر گزارش روابط عمومی جشنواره بین المللی سینماحقیقت، طی سال های اخیر، استاد محمدرضا اصلانی ضمن تدریس در دانشگاه های کشور، داوری بسیاری از جشنوارههای معتبر را نیز بر عهده داشته است. آخرین اثر وی هم فیلم مستند بلند «تهران، هنر مفهومی» است که تهران را در بازتاب شیشه ها و آینه ها، به واقعیت مجازی رسانده است و کتاب تئوریک او در باب سینمای مستند نیز در دست انتشار است.
گفتنی است که ششمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران: سینماحقیقت، طی روزهای 13 تا 20 آبان ماه 1391 در سینما فلسطین، سینما عصرجدید و سالن سینماحقیقت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما