سرعت گرفتن نهضت مرمت مساجد آذربایجان‌شرقی قابل تقدیر است

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی سرعت گرفتن نهضت مرمت مساجد و بقاع متبرکه در آذربایجان‌شرقی را از سوی سازمان میراث فرهنگی اقدامی قابل تقدیر دانست.


به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی، آیت‌الله محسن مجتهدشبستری در دیدار قائم مقام رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور در امور بین‌الملل و تراب محمدی رئیس میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی، افزود: بازسازی و مرمت مساجد تاریخی این استان با همت سازمان میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی اکنون در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

آیت‌الله مجتهدشبستری تاکید کرد: امروز دیگر مانند گذشته نیست که اگر مناره یا گنبدی از مسجدی خراب می‌شد، همانطور به حال خود رها شود، بلکه اکنون شاهد هستیم که میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی به صورت فعال و پویا وارد حوزه مرمت این اماکن متبرک و مقدس شده است.

قائم مقام رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور در امور بین‌الملل نیز در این دیدار، آذربایجان‌شرقی را به دلیل وجود مساجد زیبا و تاریخی و همچنین افراد شاخص مذهبی و دینی خطه‌ای بی‌نظیر توصیف کرد و گفت: وجود چهره‌هایی همچون میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، سیدعلی آقا قاضی، علامه امینی، علامه طباطبایی و علامه جعفری این منطقه را از دیرباز به عنوان مهد علم و مذهب به صورت توأمان، به جهانیان شناسانده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد ادبی یادآور شد: وجود مساجد تاریخی باشکوه و فراوان در آذربایجان‌شرقی و اینکه تبریز به عنوان نخستین پایتخت تشیع جهان اسلام در فهرست آثار ملی ثبت شده است، کار مدیران و کارکنان سازمان میراث فرهنگی این استان را بسیار دشوار و در عین حال چشمگیر کرده است.

وی تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی طی چند سال اخیر با مرمت و بازسازی مساجد و امامزاده‌ها در مدتی کوتاه و نگاهی مجدانه و پیگیر نسبت به این موضوع و ثبت معنوی موضوعات مذهبی و دینی، توانسته نشان دهد که به خوبی از عهده وظیفه خطیر پاسداری از میراث معنوی و مذهبی این خطه اسلامی بر می‌آید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان نیز در این دیدار، آذربایجان‌شرقی را به دلیل فراوانی مساجد، امامزاده‌ها و بقاع متبرکه، استانی با جاذبه‌های قدرتمند گردشگری مذهبی در کشور خواند و گفت: مرمت و بازسازی اماکن متبرکه و مقدس آذربایجان‌شرقی یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های این سازمان است.

تراب محمدی خاطرنشان کرد: آذربایجان‌شرقی دارای بیش از 200 مکان مذهبی شامل مساجد، امامزاده‌ها و بقعه‌هاست که اغلب این اماکن یا به بهره‌برداری رسیده‌اند و یا هم‌اکنون با ادامه عملیات مرمت و بازسازی در آستانه بهره‌برداری قرار دارند.

وی اختصاص اعتبارات ملی و استانی برای مرمت مساجد در استان، تصریح کرد: مرمت مساجد آذربایجان‌شرقی با تلاش کارکنان، استادکاران و مرمت‌گران سازمان میراث فرهنگی استان و نیز مشارکت و همت مردم و هیئت امنای مساجد سرعت و رشد بالایی داشته است.
پایان پیام/

 

کد خبر 187954

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha