خبرگزاری شبستان: مراسم مسلمیه یکی از مراسم های سنتی است که بر اساس شنیده ها مبتنی بر سابقه هشتاد ساله است. این مراسم تنها در شهرستان ری و در جوار حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار می شود. فلسفه آن این است که همزمان با شب شهادت حضرت امام محمد باقر(ع) در دهه اول ذی الحجه آغاز می شود و با توجه به این که شهادت اولین سفیر امام حسین(ع) در نهضت کربلا در این ایام اتفاق افتاده است مردم متعهد تهران، ری و سایر شهرستان ها مسلمیه را در حقیقت باب ورود محرم تلقی و ارزیابی می کنند.
خادم القرآن، عباس سلیمی درباره برگزاری هرچه بهتراین مراسم به خبرنگار شبستان گفت: مسلمیه در حقیقت بو و رایحه محرم حسینی را به دنبال دارد. به همین خاطر آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با تاکیدات تولیت محترم و خدمتگذاران این آستان از چند ماه قبل با تشکیل ستاد برگزاری مراسم کلیه ابعاد امنیتی، ایمنی، تبلیغی و ارتباطی را درنظر می گیرد و یک جلسه هماهنگی با حضور مدیران و مادحین هیئات مذهبی نقطه نظرات و تجربیات خود را به اشتراک می گذارند.
سلیمی در خصوص اهمیت این تبادل نظرها افزود: در این جلسات که در قالب یک هم اندیشی برپا می شود، راه های بهتر برگزار شدن این مراسم به نحوی که در نهایت نظم و انضباط و امنیت برگزار شود بررسی می شود و به حمدالله طی این سال ها، این هماهنگی ها با مدیران بزرگوار شهرستان و همچنین خادمین و پیشکسوتان هیئات برگزار شده است، ما شاهد بهبود روند برگزاری مراسم مسلمیه هستیم.
وی در خصوص تمهیدات انجام شده برای استقرارهیئات و مردم افزود: در این ایام با توجه به اینکه همه ساله به تعداد هیئت ها افزوده می شود ما علاوه بر صحن ها دو طبقه مسجد جامع و مصلی بزرگ ری را هم در نظر گرفته ایم، لذا در آنِ واحد در سه یا چهار نقطه هیئات مشغول اجرای برنامه هستند. امسال هم با تغییری که در محل جایگاه مادحین داشته ایم شرایط بهتری فراهم شده است و ما هم امیدواریم که این مراسم با حسن ختامی که عبارت است از دعای روح بخش عرفه در روز پنجشنبه به نحوی که انشاء الله موجبات رضای حق تعالی را فراهم کند پایان یابد و عزیزان ما هم آماده برگزاری محرمی پر شور و پر شعور باشند.
سلیمی در خصوص بر پایی هرچه بهتر این مراسم از نهاد های زیر یاد کرد و گفت: ما بیشترین هماهنگی و مشارکتی را که در انجام این برنامه ها داریم در ابعاد امنیتی است و تمام ابعاد فرهنگی و تبلیغی آن را صرفا آستان حضرت عبدالعظیم(ع) انجام می گیرد.
وی گفت: امسال به حمد الله سازمان تبلیغات اسلامی ورود خوبی در هماهنگی با هیئات داشتند که قابل تقدیر است. ولی بیشترین همکاری را در این زمینه نهادهای امنیتی منطقه دارند. نهادهایی همچون سپاه، بسیج، نیروی انتظامی، پلیس پایورو از سوی دیگر برادران اداره اطلاعات، تامین امنیت مراسم را بر عهده دارند و برادران دادگستری با استقرار کشیک حاضر در صحنه، چنانکه هر گونه جرمی رخ دهد در محل رسیدگی می کنند و منتهی به صدور قرار قضایی می شود. که این خیلی از کارها را قانونمند و ضابطه مند می کند.
مدیر تبلیغات آستان سید الکریم در خصوص حضور هیئات و نحوه ارایه خدمات به آن ها گفت: هیئت ها برای نفس ورود هیچ محدودیتی ندارند. ما به هرچند هیئتی که تا پاسی از بامداد تشریف بیاورند خدمات می دهیم. اما برای اینکه یک عدالت نسبی برقرار شود، هر هیئتی یک نفر به عنوان مداح و نماینده می تواند بیاید بالای جایگاه و زمانی حدود 12 تا 15 دقیقه به اجرای برنامه بپردازد. البته ممکن است یک زمانی تراکم و ازدهام جمعیت بیش از حد باشد که از آن ها خواهش می کنیم که در ده دقیقه کارشان را تمام کنند و بالعکس گاهی در پشت هیئت ها هیئتی نیست و ممکن است بیست دقیقه از جایگاه استفاده نمایند.
وی افزود: تمام این کارهایی که ما انجام می دهیم ظاهر قضیه است. صادقانه عرض می کنم که انتظار خدا و پیامبر قرآن و مکتب امام حسین(ع) و شهدای کربلا از ما این است که ما هر سال گامی به جلو برداریم. تمام این مراسم از مصادیق شعائر الهی است و بسیار قابل تحسین، لازم و ضروری است. اما اگر ما در این راه توقف کنیم در حقیقت راه تکامل خود را بسته ایم ما باید به موازات این شور از شعور دینی برخوردار باشیم و با ارتقاع معرفت دینی خودمان با اتکا به فرهنگ حیات بخش قرآن و معرف اهل بیت(ع) یک زندگی قرآنی و ولایی را به نمایش بگذاریم.
سلیمی در ارتباط با بکارگیری و اهمیت قرآن در جای جای زندگی مردم گفت: مردم وقتی ببینند بنده که ادعا می کنم قاری قرآن، یا سینه زن امام حسین(ع) هستم در همه ارتباطات اجتماعی- اقتصادی خود با مردم پیرو مرام و مکتب حسین بن علی(ع) باشم، در این صورت است که بیشتر مورد عنایت این بزرگواران قرار می گیریم و این امر عملی نخواهد بود مگر این که همه هیئت ها یک برنامه مدون آموزشی در مورد قرآن از روخوانی تا تفسیر و معارف اسلامی در سایه سار هدایت علمای متعهد عامل داشته باشند که این برنامه ریزی متاسفانه در حال حاضر وجود ندارد.
عباس سلیمی در رابطه با نقش و اهمیت سید الکریم در برگزاری تنها مجمع با سابقه مراسم مسلمیه در تهران افزود: مردم ما این محل را هوشمندانه انتخاب کرده اند چون اینجا در حقیقت کربلای ایران است و این سید بزرگوار که علاوه بر انتصاب به خاندان امامت و ولایت یک دانشمند و محدث فرهیخته و مامن شیعیان بوده، تنها امامزاده بزرگواری است که امام معصوم(ع) در حق ایشان فرموده اند،" هر کسی که عبدالعظیم را در ری زیارت کند مانند آن کسی است که حسین بن علی را در کربلا زیارت کرده باشد" لذا به همین خاطر است که مردم با این وجود که همه امامزادگان نور چشم ما هستند این محل را برای مسلمیه انتخاب کرده اند. خادمین این مردم در این حرم نیز خود را مکلف می دانند که از ارایه هیچ گونه خدماتی که بتواند این موانع را تسهیل کند فروگذار نکنند.
پایان پیام/
نظر شما