تولید و کاشت جنین گاومیش در مازندران انجام شد

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از تولید و کاشت جنین گاومیش در استان مازندران برای اولین بار در کشور خبر داد.

حسین نگهدار، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران امروز(3 آبان) با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: استان مازندران دارای 5هزار و 920 راس گاومیش از نژاد رودخانه ای است که تولید شیر روزانه آن 2 تن در یک دوره شیردهی است.

 

وی تصریح کرد: اگر چه گاومیش داری در استان مازندران به نحوی شغل دوم محسوب می شود، اما ویژگی های منحصر بفرد این حیوان از جمله عادت پذیری آن به شرایط محیطی مختلف، توقع غذایی پایین، گوشت با کیفیت و شیر با درصد چربی بالا سبب شده که کارشناسان و دست اندرکاران امر در راستای اصلاح نژاد و پرورش صنعتی آن گام بردارند.

 

نگهدار با اشاره به اینکه این معاونت با توجه به ضرورت تحول اصلاح نژاد گاومیش استان به تولید رویان آزمایشگاهی برای اولین بار در سطح کشور با استفاده از توان علمی کارشناسان استان و با بهره گیری از بیوتکنولوژی موجود و بدون هیچگونه ارزبری اقدام کرده است، افزود: برای اولین بار در طول تاریخ دامپروری کشور از مجموع 4 رویان تولید شده در شرایط آزمایشگاهی، یک رویان در رحم گاومیش در استان مازندران کاشته شده است.

 

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: کلیه عملیات فنی و مهندسی به منظور آماده سازی گاو دهنده و گاو گیرنده طی برنامه ریزی دقیق فیزیولوژیکی به مرحله اجرا در آمده است و این معاونت در مرحله بعدی درصد انتقال و کشت رویان های تولیدی ماحصل گاومیش های ماده برتر با اسپرم گاومیش های نر شاخص است که نتایج آن متعاقباً اعلام می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 187154

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha