به گزارش شبستان؛ زمان برای انجام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رو به اتمام است. بر اساس سنت چند دهه گذشته آمریکا، نامزدها برای نشان دادن قابلیت ها و برنامه های خود، به مناظره رو در رو روی می آورند. تا کنون دو مناظره که بیشتر حول محور مسائل اقتصادی و مسائل داخلی آمریکا بود برگزار شده است. روز گذشته نیز سومین و آخرین مناظره این دو نامزد برگزار شد که از جهات مختلفی شایان توجه است.
مجری باتجربه شبکه خبری سی.ان.ان با پرسش سؤالات کلیدی متعددی سعی بر آن داشت تمامی ایده ها و اهداف این دو تن را برای تماشاگران نمایان کند. سؤالات مشترک اما پاسخ ها متفاوت بود. در حالی که اوباما سعی بر دفاع از عملکرد چهار ساله خود داشت؛ میت رامنی سعی در تشریح و مشروعیت دادن به ایده ها و طرح های نوین خود و حزب متبوعش داشت. در حوزه سیاست خارجی، مسئله مقابله با ایران و متحدانش در صدر تنش ها و درگیری های لفظی بود.
میت رامنی با بر شمردن ضعف های دولت اوباما مانند، ناتوانی در اقناع ایران به برکناری برنامه اتمی، ماجراجویی کره شمالی، شکست در برابر جنگ ناعادلانه اقتصادی با چین، افزایش نه تریلیون دلاری بدهی آمریکا، افزایش سه و نیم میلیون نفری به شمار بیکاران، افزایش مالیات بنگاه های عظیم خصوصی، اوج گیری مجدد روسیه به رهبری پوتین، دور شدن کاخ سفید از نزدیک ترین متحد منطقه ای اش اسرائیل، شکست مذاکرات صلح میان فلسطینیان و اسرائیل و مواردی از این دست سعی داشت به شهروندان ایالات متحده این مسئله را اثبات کند که با رای مجدد به دموکرات ها، این سیاست ها و ایده های شکست خورده ادامه خواهد یافت.
باراک اوباما اما، با حمله به اقدامات دولت پیشین جورج دبلیو بوش، و با دفاع غیر مستدل از برنامه ها و طرح های ملی خود، سعی داشت به شهروندان این مسئله را دیکته کند که دولت او تاکنون سعی بر رفع مشکلات اقتصادی و سیاسی ناشی از دولت جمهوری خواهان بوده و اگر برنامه های او ادامه نیابد، وضعیت اقتصادی و سیاسی آمریکا، هر چه بیشتر در باتلاق بحران فرو خواهد رفت.
گرچه نظر سنجی های به عمل آمده از شهروندان آمریکایی حاکی از آن است باراک اوباما توانست شکست خود در مناظره پیشین را جبران نماید؛ اما واقعیت آن است که اگر چه میت رامنی برای حل چالش ها و وضعیت بحرانی کنونی کشورش، ایده جدیدی را با خود به همراه نیاورده بود؛ اما باراک اوباما با فرافکنی نسبت به عملکرد دولتش سعی داشت ریشه اصلی مشکلات و بحران های اقتصادی را به گردن دیگر عوامل مؤثر مانند حزب رقیب و کارتل های خصوصی بیاندازد.
نتیجه ای که می توان از این مناظره به نیکی دریافت کرد این است که، شاید با افزایش تبلیغات و شعارهای فریبنده حزب دموکرات، نظر رای دهندگان آمریکایی به آن ها جلب شود؛ اما این واقعیت که عملکرد چهار ساله دولت اوباما به مراتب بسیار بدتر از دولت های پیشین بوده است را نمی توان نادیده گرفت.
آخرین مناظره انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا میان باراک اوباما و میت رامنی از دو حزب دموکرات و جمهوری خواه برگزار شد. این در حالی است که به نظر می رسد باراک اوباما پیروز میدان رقابت انتخاباتی نوامبر است.
کد خبر 187080
نظر شما