به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست عمومی جنبش عدم تعهد در یونسکو روز سه شنبه ( دوم آبان ) با حضور سفرا و نمایندگان کشورهای عضو تشکیل گردید و ریاست این گروه در سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحد از سوی محمد سامح عمرو، سفیر و نماینده دائم جمهوری مصر به دکتر محمد رضا مجیدی، سفیر و نماینده دائم کشورمان در این سازمان واگذار شد.
سفیر کشورمان در آغاز نشست با یاد آوری فعالیت های گروه کشور های عدم تعهد در دوره ریاست مصر در یونسکو ، از نمایندگی این کشور تشکر کرد و عضویت ونزوئلا به عنوان رئیس آینده جنبش و عضو تروئیکای گروه عدم تعهد را تبریک گفت.
مجیدی در خصوص فعالیت های گروه کشور های غیر متهد در یونسکو طی دوره ریاست کشورمان اظهار امیدواری کرد که با همراهی و هم فکری همه کشور های عضو بتوان در راستای تحقق اهداف عالیه جنبش و در چارچوب منافع کشور های عضو و سازوکارهای یونسکو اقدامات شایسته ای را به عمل آورد.
محمد رضا مجیدی همچنین با اشاره به بیانیه اجلاس سران عدم تعهد در تهران، گفت: همانگونه که در این بیانیه آمده است، با الهام از بینش، اصول و اهداف جنبش عدم تعهد که مبنای به جهانی توام با صلح، برابری، همکاری و رفاه برای ملت ها است و با تکیه بر دستاوردهای گذشته جنبش می توانیم در یونسکو به عنوان خانه فرهنگ و دانش جهانی با مدد جستن از تجدید عهد با اصول و اهداف جنبش عدم تعهد بر اساس اصولی چون همزیستی مسالمت آمیز، همکاری منصفانه بین ملت ها و حق برابری کشورها و در چارچوب صلاحیتهای یونسکو، ابتکارات نوینی را برای ساختن جهانی بهتر به کار گیریم.
سفیر کشورمان در ادامه با تاکید بر اصول جنبش عدم تعهد شامل: حاکمیت ملی کشورها، برابری دولت ها، تمامیت ارضی کشورها و عدم دخالت در امور آنها، چارچوب یونسکو را برای اتخاذ تدابیر لازم برای حفظ صلح، تشویق و ترغیب همگان به حل و فصل اختلافات بین المللی به طرق صلح آمیز و عادلانه قابل بهره برداری دانست و افزود: جهان امروز بیش از هر زمان به صلح، برابری و همکاری سازنده نیازمند است و همانگونه که در اساس نامه یونسکو آمده است صلح باید ابتدا در اندیشه افراد پدید آید تا جلوه ملموس بیرونی بیابد.
نماینده دائم ایران در یونسکو همچنین با اشاره به برخی دیگر از فرازهای بیانیه تهران که با ماموریت یونسکو هم خوانی دارد، ادامه داد:همانگونه که به درستی در این بیانیه آمده است، باید با تلاش های معطوف به تحمیل تک فرهنگی یا تحمیل مدل های خاص سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، حقوقی یا فرهنگی مخالفت شود و گفتگوی میان ادیان، فرهنگ ها و تمدن ها که می تواند به تقویت صلح، امنیت، ثبات و توسعه، احترام به تنوع گرایی بر اساس عدالت، اخوت و برابری و کاهش تقابل کمک کند، ارتقاء یابد.
مجیدی با اشاره به مبحث حقوق بشری در نهادهای مختلف بین المللی ، فراز دیگری از بیانیه تهران را به عنوان راهبرد حرکت گروه یادآور شد و برآورد کرد که باید از سیاست زدگی در حوزه مباحث حقوق بشری پرهیز کرد و بر پایه احترام به تنوع فرهنگی، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی، عدم مداخله در امور داخلی کشورها، وبا مد نظر قرار دادن ویژگی های فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، تاریخی و سیاسی هر کشور به موضوعات حقوق بشری پرداخت.
در ادامه نشست سفرا و نمایندگان کشورهای گوناگون به طرح دیدگاههای خود پرداختند و مقرر گردید تا گروههای کاری مربوط به حوزه های فرهنگ، علوم انسانی و اجتماعی، ارتباطات، علوم و آموزش در گروه عدم تعهد یونسکو تشکیل گردد.
همچنین بر پایه تصمیم متخذه، قرار شد کارگروه ویژه ای برای بررسی اصلاحات و آینده یونسکو تشکیل شود تا پیشنهادهای گروه عدم تعهد در این زمینه را به شورای اجرائی و کنفرانس عمومی یونسکو ارائه کند.
پایان پیام/
نظر شما