واکاوی تاثیرات ایران در انتخابات آمریکا

در واقع بین جناح راست و جریان افراطی صهیونیسم ارتباط نزدیکی وجود دارد و با توجه به لابی قدرتمند صهیونیسم در آمریکا مساله جهت گیری کاندیداها نسبت به مسائل ایران و اسرائیل نقش تعیین کننده ای دارد

خبرگزاری شبستان: به روزهای آغاز رقابت انتخاباتی در آمریکا نزدیک می شویم و تحلیل ها و نظرسنجی های متعدد در جریان می باشد. دو کاندیدای جمهوری خواه و دموکرات این کشور با فاصله نزدیک در نظر سنجی ها رقابت را پیش می برند.رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا که هر 4 سال یک بار برگزار می‌شود، شامل چهار مرحله است: انتخابات مقدماتی در انجمن‌های حزبی برای تعیین نامزدها، تشکیل کنوانسیون‌های ملی برای تعیین روش‌های مشترک و معرفی نامزد رسمی هر یک از دو حزب در انتخابات عمومی، رقابت دو نامزد رسمی در سراسر کشور برای شش تا هشت ماه و مجمع انتخاباتی که تعداد اعضای هر ایالت در آن مجمع برابر با تعداد نمایندگان آن ایالت در دو مجلس کنگره است. به طور سنتی در امریکا ابتدا یک انتخابات مقدماتی درون حزبی به ترتیب در ایالت‌های آیووا، نیوهمشایر، میشیگان، نوادا، کارولینای جنوبی، فلوریدا و سپس در سایر ایالت‌های پرجمعیت برگزار می‌شود و نتیجه این همه‌پرسی به نوعی نتیجه انتخابات را مشخص می‌‌کند.

در واقع، در امریکا نخست رقابت میان نامزدهای هر حزب برگزار می‌شود و در نهایت، نامزد برتر هر حزب برای رقابت با حزب رقیب معرفی می‌شود.رقابت ها صرفا باید در قالب دو حزب جمهوری خواه و دموکرات صورت گیرد و حزب دیگری نمی تواند نماینده داشته باشد و در واقع این یکی از نکاتی است که در باب نقد ساختار انتخاباتی آمریکا همواره مطرح شده است. در بحث ایران و نقش و تاثیر آن در انتخابات آمریکا باید توجه داشت که 3 موضوع انرژی هسته ای،تحریم ها و اسرائیل بیشترین اهمیت را دارند. رامنی به عنوان یک جمهوریخواه محافظه کار به جناح لیکود و راست اسرائیل نزدیک است و در جناح راست اسرائیل که بخشی از جناح راست جهانی است و به عنوان یکی از عناصر شکل دهنده هویت راست جهانی پیونده خورده با صهیونیسم است.

به گونه ای که بسیاری از مسائل درون رژیم صهیونیستی با تکیه بر موضوع تهدید ساختگی ایران گره خورده است ،در واقع بین جناح راست و جریان افراطی صهیونیسم ارتباط نزدیکی وجود دارد و با توجه به لابی قدرتمند صهیونیسم در آمریکا مساله جهت گیری کاندیداها نسبت به مسائل ایران و اسرائیل نقش تعیین کننده ای دارد. از سوی دیگر مساله انرژی اتمی ایران و تحریم ها مطرح می باشد. به گفته دموکراتها مذاکره ادامه دارد تا زمانیکه مسجل است که قصدتولید بمب اتمی وجود ندارد، اما دموکرات ها افزایش توانمندی های ایران در مساله هسته را از هیچ جهتی برنمی تابند و از این رو بر جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته ای ایران تاکید دارند. از آنجا که اوباما و در کل دموکرات ها به نسبت جمهوری خواهان سابقه در پرهیز از صحبت درباب جنگ افروزی دارند و بر باز بودن راه دیپلماسی تاکید دارند، جمهوری خواهان از این موضوع برای انتقاد از دموکراتها استفاده می کنند و بر این مساله تاکید دارند که اوباما موضع قدرتمندی در مقابله با برنامه هسته ای ایران نداشته است.جمهوری خواهان در صددند که فضای موجود علیه ایران را هرچه بیشتر خشن سازند.از این رو در خصوص تحریم ها نیز جمهوری خواهان رویکرد تندتری دارند و بر طبل تشدید تحریم ها می زند.

در واقع گرچه هردو جناح بر ادامه تحریم ها علیه ایران اتفاق نظر دارند اما در بحث از میزان و شدت آن بینشان تفاوت هایی هست.بنابراین در بحث از جهت گیری کاندیداها در مورد مسائل خارجی، ایران از اهمیت بسزایی برخوردار است و البته در وزن سنجی موضوعات مهم در انتخابات آمریکا مشکلات داخلی اجتماعی و اقتصادی بدلیل این دامنگیر مردم شده است مطمئنا از اهمیت بیشتری برخوردار است. طبقه متوسط و ضعیف در آمریکا انتظار بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی را دارند و به نظر می رسد که در چنین فضایی نه جمهوری-خواهان با مطرح کردن مجدد رویکردهای تهاجمی، چشم‌انداز روشنی را برای مهار بحران ارائه داده‌اند و نه دولت اوباما تاکنون توانسته است در راستای حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی همه انتظارات را برآورده سازد.
نویسنده: اقدس اقبال

پایان پیام/

کد خبر 186510

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha