به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه حضور خود در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت به سؤالات این دانشجویان پاسخ گفت: در نخستین سوال یکی از اساتید دانشگاه در مورد راهکارهای مجلس برای اقتصاد مقاومتی، همدلی بین قوا و همچنین تمهیدات مجلس در مورد تحریمها سؤالی پرسید که لاریجانی نیز گفت: ما در بحث اقتصاد مقاومتی کمیسیون خاصی در نظر گرفتیم که این کمیسیون نیز جلسات مستمری دارد و برای تسهیل فضای کسب و کار اندیشههایی کردهاند و طرح حمایت از تولید نیز در مجلس در حال تهیه است البته مهمتر از تصویب این طرح اراده در قوا برای اجرای آن است.
وی با اشاره به دوران ریاست خود در رادیو و تلویزیون گفت: ما در آن زمان همه تجهیزات تلویزیونی را از خارج وارد میکردیم، برای من عجیب بود که مگر ما توانایی ساخت این وسایل را در داخل کشور نداریم و به همین منظور مصمم شدم این کار را در داخل انجام دهم و آن را با معاون مربوطه در میان گذاشتم که وی گفت این کار نشدنی است زیرا اگر یک دقیقه سکوت در تلویزیون حاکم شود، مردم نگران میشوند و این ریسک بزرگی است.
رییس قوه مقننه ادامه داد: وقتی دیدم این معاون اعتقادی به این کار ندارد وی را کنار گذاشتم و معاون دیگری رای آوردم. وی نیز معتقد به این کار بود ولی موفق نبود و بعد موضوع را که پیگیر شدم به این نتیجه رسیدم که 20 الی 30 نفری که در بخش مهندسی کار میکنند اعتقادی به این کار ندارند و آن را قبول ندارند و به همین دلیل آنها را کنار گذاشتم و یا بازنشسته کردم و 20 الی 30 فرد متدین و متخصص از دانشگاه آوردم که ظرف سه سال توانستند فرستندههای تلویزیونی را بسازند و این فرستندهها نیز در کشور موفق بودند.
وی با نتیجهگیری از این بحث گفت: اراده ما باید معطوف به این باشد که امری را محقق کنیم و در این زمینه همفکری بسیار مهم است، همین مسئله در تولید کشاورزی نیز حاکم است یعنی اگر بتوانیم از نظر تولید گندم خودکفا باشیم پس میتوانیم کشوری موفق در این زمینه باشیم.
لاریجانی ادامه داد: وزیر کشاورزی در جلسه غیرعلنی مجلس عنوان کرد که تولید گندم در کشور 5/13 میلیون تن بوده است یعنی ما یک میلیون تن با خودکفایی فاصله داریم که قطعا میتوانیم به آن برسیم ولی اینکه چه مشکلاتی بوده است که این گندمها به سیلوها نرفته است قطعا مشکلات مدیریتی است، تأکید بر اراده در کارها میتواند ما را در صحنه بینالمللی جلو ببرد و ما میتوانیم جلوی این توطئهها و تحریمها را نیز با این کار بگیریم.
وی با تأکید بر همدلی قوا در کشور خاطرنشان کرد: هر چه در کشور حاشیهسازی کمتر باشد، بهتر است؛ قطعا بداخلاقی و تندمزاجی کمکی به مشکلات کشور نمیکنند، گاهی من در مجلس به برخی دوستان ایراد میگیرم که چرا فلان کار را انجام نمیدهی یا آن را انجام میدهی ولی بعد میبینم که دوستان همه عوامل را سبک و سنگین میکنند و سپس دست به کاری میزنند؛ مثلا اگر استیضاح وزیری را مطرح نمیکنند بدین دلیل است که نگرانی دارند چند ماهی تا معرفی وزیر بعدی طول بکشد و همین امر اداره وزارتخانهای را با مشکل مواجه میکند.
لاریجانی با تأکید بر اینکه باید بین اختلاف نظر و سایشهای سیاسی فرق بگذاریم، گفت: در مجلس تفکرات متنوعی از نظر اختلاف نظر سیاسی و اقتصادی وجود دارد که این اختلاف بین دولت و مجلس نیز هست؛ مثلا حتی بین مجلس و قوه قضاییه در مورد قانون مجازات اسلامی اختلافاتی ممکن است وجود داشته باشد یا در مورد هدفمندسازی یارانهها دولت نظرش این بود که این قانون در دو گام انجام شود که ما بعد از 18 ماه در مجلس به این نتیجه رسیدیم که این کار باید ظرف 5 سال انجام شود چون شوک عظیمی به کشور وارد میشود.
رییس قوه مقننه اختلاف نظری که در فضای درست انجام شود و به کشمکشهای حیدری نعمتی نینجامد به نفع کشور است، گفت: همین الان در مورد مسایل اقتصادی در کشور اختلافاتی مطرح است، مهم این است که این موضوع تبدیل به سوژه و دعوای سیاسی نشود.
رییس قوه مقننه همچنین با اشاره به تدابیر مجلس برای مقابله با بحث تحریمها یادآور شد: این پروسهای که آنها از نظر بینالمللی دنبال کردهاند یک چیز مقطعی نیست، همین قدری که ما با این موجودات بینالمللی برخورد داشتیم به این نتیجه رسیدیم که کار آنها بلندمدت است و به همین دلیل ما نیز باید آمادگی بلندمدت برای مقابله با آن داشته باشیم.
وی با اشاره به انتشار خبر خود در خبرگزاری فارس گفت: من در مصاحبه با این خبرگزاری گفتم روشهای رابینهودی دیگر جواب نمیدهد اما از همین حرف من چه تفسیرها که نکردند، این در حالی است که ما باید شرایط کشور را آنالیز کنیم و ریشههای مشکلات را دریابیم و راهکارهای جدیدی برای حل آنها تبیین و ارایه کنیم و اگر این موضوع انجام شود قطعا تبدیل به فرصت میشود.
لاریجانی با بیان اینکه باید زمینههای تولید را در کشور فراهم کنیم و نقدینگی را به سمت تولید ببریم، گفت: اگر ما نقدینگی را به سمت تولید ببریم میتوانیم مشکلات تورم را نیز حل کنیم که این خود نیازمند ثبات در تصمیمگیری، قانونمداری و همچنین برنامه است.
وی اضافه کرد: اگر تدبیر کنیم که شرایط را برای حضور جوانان برای کارآفرینی فراهم کنیم و نقدینگی را به سمت تولید ببریم آن موقع است که کشور ما جهش پیدا میکند و ما میتوانیم در صحنههای بینالمللی چانهزنی کنیم.
یکی از دانشجویان با حضور در جایگاه برای پرسش سوال خود در ابتدا خطاب به لاریجانی گفت: خوشحالیم که بالاخره شما را در جمع دانشجویان دانشگاه تهران دیدیم و سپس سوالات خود را در مورد نوسانات قیمت کالاها و اینکه چرا مجلس در چنین شرایطی بحث استیضاح وزرا و یا طرح سوال از رییسجمهور و قانون انتخابات را مطرح میکند، پرسید که لاریجانی نیز خطاب به وی گفت: به نظر من مقداری از گرانیها مشکلات بیرونی و فشار و تحریم و مقداری نیز مسایل داخلی است که البته اگر بگویم مسایل داخلی حتما میگویید اختلاف قوا است اما اگر بخواهم تحلیل دقیقی ارایه دهم موضوع این است که ما باید فضای کسب و کار را رونق بخشیم و نقدینگی را به سمت تولید ببریم که البته این نظر بنده است و ممکن است برخی حتی در مجلس نیز آن را قبول نداشته باشند و یا ممکن است دولت نظرات کارشناسی دیگری داشته باشد.
وی در مورد بحث سوال و یا استیضاح وزرا نیز گفت: مجلس حق قانونی دارد که اگر اشکالی میبیند یا تذکر یا سوال و سپس از استیضاح استفاده کند و این از اختیارات مجلس است.
وی اضافه کرد: ما باید ببینیم که همه قوا در چهارچوب قانون اساسی کار کنند اما گاهی نیز قوا مصلحتسنجی میکنند مثلا در مورد استیضاح وزیر ورزش که آقایان اعتراضی داشتند و اصرار داشتند آن را انجام دهند طبق قانون این اعتراض آنها وارد بود و ما به عنوان هیئترییسه طبق آییننامه اگر استیضاحی را تحویل میگیریم باید یا در همان جلسه یا جلسه بعد آن را مطرح کنیم و در مورد استیضاح وزیر ورزش نیز خیلی دوستان اعتقاد داشتند که شرایط اقتصادی کشور شرایط خوبی برای انجام این کار نیست و نباید این موضوع انجام شود که آقایان استیضاحکننده نیز قبول کردند و استیضاح منتفی شد.
وی همچنین با اشاره به طرح استیضاح وزیر کشاورزی در روزهای گذشته در کشور گفت: همین امروز جلسهای با دوستان نماینده که قصد استیضاح وزیر کشاورزی را داشتند و خود آقای وزیر داشتم و دیدم برخی خواستههای این دوستان خواستههایی است که من هم به آن تأکید کردم و البته دوستان در این جلسه توافق کردند که استیضاح منتفی شود.
لاریجانی همچنین در مورد اینکه اختلاف قوا به سطح رسانهها کشیده میشود، گفت: من نیز این موضوع را قبول دارم مثلا آقای احمدینژاد نامی از من در مصاحبه مطبوعاتیشان بردند ولی من پاسخ وی را با توجه به شرایط کشور ندادم ولی باید بگویم اختلافات ما که اختلافات شخصی نیست، شرایط اقتصادی کشور است که در برخی موارد باعث این اختلافات میشود.
وی اضافه کرد: در مورد وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز باید بگویم این مجمع دو وظیفه دارد که وظیفه نخست آن تطابق قوانین با قانون اساسی و سپس وظیفه مشورتی به رهبری است.
وی همچنین در مورد دودو کردن نمایندگان در مجلس گفت: زمانی این کار در مجلس انجام میگرفت که مقام معظم رهبری در این زمینه تذکر دادند اما در حال حاضر مجلس با متانت خاصی طرحها و لوایح را بررسی میکند و حرفها را میپذیرد و در کل این موضوع نیز کم شده است.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در مورد حضورش در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم گفت: سوال بعدی را بپرسید.
پایان پیام/
نظر شما