عدالت محوری ضرورت شکست حصر اقتصادی دشمن است

تا زمانی که یک جامعه برای سرنوشت خود تصمیم نگیرد، تغییر نمی یابد. امروز که ما در محاصره اقتصادی هستیم باید عزم ملی داشته باشیم و رهبری هم حل این موضوع را در تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه داخلی معرفی کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین میرمعزی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در نشست «سنت‌های الهی حاکم بر جوامع انسانی» گفت: سنت‌های الهی در هر جامعه مانند روش‌های علمی هستند که قطعا نتیجه را به همراه دارند. این سنت‌ها مربوط به جوامع مسلمانان نیستند بلکه در طول تاریخ و در همه جوامع انسانی تاثیر خود را دارد.
وی ادامه داد: قوانین به دو دسته حقوقی و علمی تقسیم‌می‌شوند. قوانین حقوقی را مجلس وضع می‌کند و دولت آنها را اجرا می‌کند اما قوانین علمی یا تکوینی، قوانینی هستند که خداوند آنها را در این نظام آفریده است و همواره تاثیرگذار هستند. مثلا اگر چوب خشکی را در کنار آتش قرار دهیم، آتش می‌گیرد و این یک قانونی علمی است که گذر زمان در آن اثر ندارد. همچنین در علم اقتصاد هم این قانون وجود دارد که مثلا اگر عرضه کالای مورد نیاز کاهش یابد و تقاضا همچنان وجود داشته باشد نرخ کالا افزایش می‌یابد.
حجت الاسلام میرمعزی با اشاره به آیه 13 سوره رعد تصریح کرد: «إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ وَإِذَا أَرَادَ اللّهُ بِقَوْمٍ سُوءًا فَلاَ مَرَدَّ لَهُ وَمَا لَهُم مِّن دُونِهِ مِن وَالٍ: در حقیقت‏خدا حال قومى را تغییر نمى‏دهد تا آنان حال خود را تغییر دهند و چون خدا براى قومى آسیبى بخواهد هیچ برگشتى براى آن نیست و غیر از او حمایتگرى براى آنان نخواهد بود». این آیه عام‌ترین و جهان‌شمول‌ترین قانون در سرنوشت جوامع است.

 

همت سرنوشت ساز ملت ها

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ابراز کرد: تا زمانی که یک جامعه برای سرنوشت خود تصمیم نگیرد، تغییر در وضعیت آنها پیش نمی‌آید. امروزه که جامعه ما در محاصره اقتصادی است باید یک عزم ملی وجود داشته باشد و مقام معظم رهبری هم راه حل این موضوع را در تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه داخلی معرفی فرمودند.
وی داشتن تقوا را عاملی برای افزایش برکات عنوان کرد و افزود: تقوا از جمله عوامل برکت در امور انسان است. بعد از ظهور امام زمان (عج) زمین ذخائر خود را نمایان می‌کند، زیرا جوامع به برکت ظهور حضرت (عج) اصلاح می‌شوند. باید توجه کرد که ثروت مساوی با برکت نیست. برکت به معنای خیر کثیر است و عاملی است که انسان را در مسیر رسیدن به خداوند یاری می‌کند. بنابراین ثروت و مادیات غربی که باعث افول آنها و دور شدن از خداوند متعال شده است برکت و خیر کثیر نیست، بلکه برای آنها شر محسوب می‌شود. 

حجت الاسلام میرمعزی بیان کرد: شکر نعمت از دیگر عوامل جذب برکت است. به طور کلی اگر از هر نعمتی در مسیر درست استفاده شود باعث می‌شود که آن افزایش یابد: «وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِن شَکَرْتُمْ لأَزِیدَنَّکُمْ وَلَئِن کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ : و آنگاه که پروردگارتان اعلام کرد که اگر واقعا سپاسگزارى کنید [نعمت] شما را افزون خواهم کرد و اگر ناسپاسى نمایید قطعا عذاب من سخت‏خواهد بود» سوره ابراهیم آیه 7.

 

خیر کثیر ناشی از رعایت عدالت
این مدرس دانشگاه عنوان کرد: رعایت عدل باعث می‌شود که برکات در جوامع بیشتر شود. سال‌های زیادی در جامعه ما بحث این بود که ملاک رشد اقتصادی، افزایش درآمد ملی است یا عدالت در نحوه توزیع آن؟ مقام معظم رهبری بارها این مسئله را تبیین فرمودند که عدالت باید زیربنای هر رشد قرار گیرد.
وی تاکید کرد: در کنار این عوامل، ظلم باعث از بین رفتن برکت در جامعه شده و سبب می‌شود که ثروت در راه نادرست استفاده شود و در نهایت خداوند بر این جوامع خشم و غصب می‌کند: «وَإِذَا أَرَدْنَا أَن نُّهْلِکَ قَرْیَةً أَمَرْنَا مُتْرَفِیهَا فَفَسَقُواْ فِیهَا فَحَقَّ عَلَیْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا تَدْمِیرًا: و چون بخواهیم شهرى را هلاک کنیم خوشگذرانانش را وا مى‏داریم تا در آن به انحراف [و فساد] بپردازند و در نتیجه عذاب بر آن [شهر] لازم گردد پس آن را [یکسره] زیر و زبر کنیم». سوره اسراء آیه 16.
حجت الاسلام میرمعزی بیان کرد: در آیات و روایات آمده است که صله رحم، تدبیر معاش، انجام کار خیر برای رضایت خداوند، صدقه دادن و انفاق، عدم اظهار تنگ‌دستی، درخواست از خداوند و ... باعث افزایش رزق و روزی می‌شود و رعایت نکردن این نکات باعث کاهش روزی.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) بر اساس همین سنت‌های الهی پیش‌بینی کردند که بلوک شرق و نظام کمونیستی سقوط پیدا می‌کند و نه با تحلیل آمار اقتصادی و فرمودند که به زودی نظام اقتصاد غربی نیز دچار افول و سقوط خواهد شد.

شایان ذکر است، نشست «سنت‌های الهی حاکم بر جوامع انسانی» دوشنبه، یکم آبان در سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشجویان کشور برگزار شد.

پایان پیام/ 

کد خبر 186433

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha