حضور چشمگیر در عرصه اقتصادی دستاورد انقلاب برای زنان

کیا با بیان اینکه در سال 55 مشارکت اقتصادی زنان 9/12 درصد بود که این رقم در سال 85 به 5/16درصد رسید، گفت: حضور چشمگیر در عرصه اقتصادی دستاورد انقلاب اسلامی ایران برای زنان بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کیانوش کیا، مجری طرح پژوهش وضع زنان در ایران معاصر امروز در نشست علمی "دستاوردهای حوزه زنان بعد از پیروزی انقلاب" گفت: در این پژوهش شش کارگروه مطالعاتی به بررسی وضع علمی و آموزشی، فرهنگی و هنری، اقتصادی و معیشتی، جایگاه سیاسی و مدیریتی، حقوقی و اجتماعی و خانوادگی و زنان پرداختند.


وی اظهار کرد: در سال 75 یک زن در جشنواره‌های ادبی و شعر به عنوان برگزیده انتخاب شد که این رقم در سال 86 به شش نفر یعنی معادل1/17 درصد رشد رسید. تعداد مردان برگزیده در جشنواره‌های ادبی در سال 86، ‌29 نفر بود که این نشان‌دهنده نیاز به تقویت جایگاه زنان در این حوزه است.


کیا با بیان اینکه در سال 55 مشارکت اقتصادی زنان 9/12 درصد بود که این رقم در سال 85 به 5/16درصد رسید، گفت: همچنین اشتغال زنان بعد از پیروزی انقلاب در بخش‌های مختلف اقتصادی، کشاورزی، صنعت و خدمات رشد چشمگیری یافت.


مجری طرح پژوهش وضع زنان در ایران معاصر خاطرنشان کرد: رشد حضور زنان در بخش صنعت، مطابق با معیارهای مورد نظر نبوده است که این امر به دلیل وجود امکانات رفاهی برای زنان در قانون کار از جمله مرخصی بارداری است. همچنین به دلیل خصوصی‌سازی در بخش صنعت، کارفرمایان تمایلی به جذب نیروهای زن در این حوزه ندارند.

 

وی با اشاره به اینکه حضور زنان در بخش خدمات از 90/30 درصد در سال 65 به 1/41 درصد در سال 85 رسیده است، تصریح کرد: استقلال اقتصادی زنان در سال 85 به 6/13 درصد رسید.


این استاد دانشگاه اضافه کرد: مشارکت زنان در سطوح نخبه کشور راضی‌کننده نیست؛ به طوری که در دور اول مجلس تنها 67/0درصد از نمایندگان مجلس را زنان تشکیل می‌دادند که این رقم در دور هشتم به 1/4 درصد رسید.


وی با اشاره به نسبت درصد طلاق به ازدواج در کشور عنوان کرد: در سال 55 درصد طلاق نسبت به ازدواج بیش از 38/18 درصد بود؛ این رقم در سال 65 رو به کاهش گذاشت و به آمار 33/10 درصد رسید و در سال 88 به 21/14 درصد افزایش یافت.


وی با بیان اینکه 4/36درصد از فوت شدگان خودکشی در سال 75 را زنان تشکیل می‌دادند، گفت: در سال 81 نیز 1/39 درصد از فوت شدگان خودکشی از زنان بودند.

 

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در حوزه ورزش از مجموع کل مربیان ورزش کشور در سال 84 فقط 8/43درصد آمار را زنان تشکیل می‌دادند که این رقم برای مردان در همین سال معادل 6/61درصد بود.


مجری پژوهش وضعیت زنان در ایران معاصر پیرامون آمار زنان زندانی اظهار  کرد: 5/3 درصد از زندانیان کشور را در سال 2002 زنان تشکیل می‌دادند که این رقم در عربستان 7/5، کویت 9/14 فرانسه 7/3 و سوئیس 4/5  درصد است.


کیا با اشاره به شیوع اعتیاد به سیگار در میان زنان کشور تصریح کرد: دو درصد از زنان کشور به سیگار اعتیاد دارند؛ در حالی که این رقم در نروژ معادل 32 درصد و در آلمان نیز 31 درصد است. همچنین آمار امید به زندگی زنان در کشور از 2/56 در سال 55 به 9/47 در سال 86 رسیده است.

 

وی پیرامون وضعیت زایمان زنان زیر نظر متخصصان خاطرنشان کرد: زایمان زنان ایرانی زیر نظر متخصصان 95 درصد است که این رقم در کشورهای عربی 70 درصد است و ایران در این شاخص در رتبه کشورهای نخست دنیاست.


مجری طرح وضعیت زنان در ایران معاصر در رابطه با مرگ و میر مادران در کشور خاطرنشان کرد: هم ‌اکنون میزان مرگ و میر مادران در کشور 37 مورد به ازای هر یک صد هزار تولد زنده است که این وضع نامطلوب است.

 

شایان ذکر است، نشست علمی دستاوردهای حوزه زنان بعد از پیروزی انقلاب سه شنبه (19 بهمن) در تالار علامه طباطبایی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.


پایان پیام/

 

کد خبر 18635

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha