بیش از 68 درصد مسمومیت‌ها، دارویی است

دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو گفت: مسمومیت‌های دارویی با 6/68 درصد بیشترین مسمومیت‌ها را در کشور به خود اختصاص داده‌اند.

سیمین قانع، دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان گفت: اکثر مسمومیت‌ها دارویی هستند و عمدتا موارد مسمومیت با 6/68 درصد مربوط به مسمومیت دارویی، 3/8 درصد مربوط به مواد شیمیایی، 8 درصد مربوط به مواد مخدر و 7/6 درصد مربوط به غذاهای مسموم است.

 

وی افزود: در حال حاضر یکی از مشکلات مسمومیت استفاده از قرص برنج و مسمومیت ناشی از آن است که هرچند خرید و فروش آن قاچاق حساب شده و ممنوع است اما هنوز وجود دارد و آمار بالایی را به خود اختصاص داده است.

 

قانع با اشاره به عوارض ناشی از مسمومیت‌ها اظهار کرد: طبیعتا بدترین نوع مسمومیت و عارضه آن مرگ است، اما بعضی از مسمومیت‌ها عوارض جبران‌ناپذیری دارند که تا پایان عمر فرد ماندگار هستند. از جمله این عوارض آسیب به کبد و کلیه، سوراخ‌شدن مری، خونریزی معده و از دست دادن قدرت مغزی است و در بسیاری از موارد مسمومیت بر اثر سوء مصرف مواد، فرد با از دست دادن قدرت مغزی عملا تا پایان عمر قادر به انجام‌دادن هیچ کاری نخواهد بود.

 

وی با تأکید بر توصیه‌های پیشگیرانه نسبت به مسمومیت‌ها گفت: در منازل باید مواد شیمیایی و سموم از دسترس کودکان دور نگهداری شود.

وی افزود: همچنین زنان خانه‌دار برای تمیزکردن حمام و دستشویی اقدام به ترکیب وایتکس و جوهرنمک کرده که باعث آسیب شدید به ریه و ایجاد حساسیت شدید می‌شود.

 

دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: در سالمندان هم افراد به دلیل فراموشی میزان دز مصرفی و یا استفاده چندین بار از یک دارو دچار مسمومیت می‌شوند که در این موارد به اطرافیان توصیه می‌شود تا بر داروی مصرفی سالمندان نظارت داشته باشند.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 186047

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha