چگونه امام جماعتی شایسته باشیم؟

عضو جامعه مبلغین مردم داری، اخلاق‌مداری، عدالت محوری و آشنایی بامباحث سیاسی، جامعه‌شناسی و بصیرت دینی را از ویژگی‌های یک امام جماعت شایسته نام برد و گفت: امام جماعت شایسته باید مراقب رفتار دینی و فردی خود باشد.

حجت‌الاسلام سیدمحمدعلی‌ غروی، عضو جامعه مبلغین و عضو شورای خطبای برتر کشور با اشاره به اینکه یک امام جماعت شایسته باید دارای صفات برتر اخلاقی نسبت به دیگر آحاد جامعه باشد، به خبرنگار شبستان گفت: متخلق‌بودن با اخلاق حسنه و رفتاری پیامبرگونه باید ویژگی بارز یک امام جماعت باشد.

 

وی با طرح این سؤال که نحوه برخورد و زندگی پیامبر (ص) با مسلمانان و یهودیان چگونه بود؟، تصریح کرد: امام جماعت نباید در برخورد با مردم مماشات داشته و تحت تأثیر افکار آنها قرار گیرد بلکه باید با آنها با ملایمت و مدارا که از ویژگی‌های رهبران دینی و پیامبر (ص) بوده است، برخورد کند. پیامبر (ص) با اخلاق‌مداری و مردم‌داری، مردم را به اسلام جلب کرد که قرآن کریم نیز به این مطلب اشاره دارد و می‌فرماید: "ای پیامبر (ص) اگر تو دارای صفات بد بودی مردم از دور تو پراکنده می‌شدند."

 

وی با بیان اینکه پیامبری که به پیغمبری مبعوث شد به دلیل این الگوها و رفتارهای اخلاق‌مدارانه اش بوده است، بیان کرد: برخوردهای صحیح و اصولی با مردم باید از ویژگی‌های یک امام جماعت شایسته باشد. زیرا که در مسجد از همه اقشار حضور می‌یابد، پس باید آنها را جذب کرد و موجب دفع آنها از مسجد نشد.

 

عضو شورای خطبای برتر کشور دومین مؤلفه‌ای که یک امام جماعت شایسته باید داشته باشد را عدالت نام برد و ادامه داد: اولین شرط در مبانی فقهی درباره شرایط امام جماعت، عادل‌بودن است. رفتار امام جماعت باید به گونه‌ای باشد که مردم اعتراف به عدالت او داشته باشند.

 

وی با تأکید بر اینکه امام جماعت شایسته باید در رفتار فردی و دینی خود مراقبت داشته باشد، گفت: امام مسجد باید ضمن آشنایی با امور فقهی با امور سیاسی نیز آشنایی داشته باشد. آشنایی با امور سیاسی به معنای سیاسی‌بودن مسجد نیست بلکه مسجد باید به گونه‌ای باشد که مدیر مسجد بیگانه با مباحث سیاسی نباشد و بداند که دشمن چه زمانی بر علیه اسلام توطئه می‌کند و چه زمانی توطئه نیست و باید به مردم بیداری و بینش دهد.

 

وی داشتن بصیرت دینی را از دیگر مؤلفه‌های امام جماعت نام برد و اظهار کرد: اینکه مقام معظم رهبری در سخنان‌شان تأکید بر بصیرت و بینش دارند به همین معنا است، از طرفی در عین حال که با علوم سیاسی آشنا است باید جامعه‌شناس و آشنا با مبانی اجتماعی نیز باشد و بداند که امروز جامعه نیاز به طرح چه موضوعات و مباحثی دارد.

 

عضو جامعه مبلغین تاکید کرد: زمان حال با گذشته متفاوت است، در عصر امروز که عصر اینترنت و ارتباطات است، یک جوان، وقتی می‌تواند به وسیله اینترنت با دنیا ارتباط داشته باشد به همان اندازه شبهه‌افکنی و ایجاد مبانی غلط و ذهنیت‌های نادرست توسط دست‌های مرموز نیز به وی القا می شود. بنابراین اگر روحانی مسجد خودش مجهز به علم و فناوری‌های روز باشد می تواند در کانون‌های فرهنگی هنری پاسخگوی شبهات و سؤالات جوانان باشد. شاید جوانی در مسجد از روحانی سوالی نپرسد ولی وقتی در برنامه های کانون فرهنگی هنری و مراکز فرهنگی که در جوار مسجد است، حضور می‌یابد سؤالش را مطرح می‌کند.

 

وی ادامه داد: از این طریق هم روحانی در فضای مشکلات و سؤالات جوانان قرار می‌گیرد و هم جوابگوی سؤالات آنها بوده و شبهاتی که در ذهن جوان به وسیله تبلیغات به وجود آمده است، برطرف می‌شود.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 186015

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha