شرایط کنونی بهترین فرصت برای تکیه بر صادرات غیر نفتی است

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: شرایط امروز فرصتی استثنایی برای تغییر نگاه جدی به مقوله درآمدهای حاصل از نفت و تغییر نگاه به اقتصاد مبتنی بر تولید و صادرات غیر نفتی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد در مراسم روز ملی صادرات که شامگاه شنبه 29 مهر 91 در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد افزود: واقعیت این است که درآمدهای ارزان حاصل از فروش نفت و فرآورده های نفتی و همچنین نگاه به درآمدهای ارزی ما را از توجه به موتور محرک اقتصاد کشور دور نگاه داشته است.


وی افزود: ما درآمدهای ارزی را به عنوان درآمدی برای اداره کشور در دستور کار داشتیم و اگر در یک دهه گذشته نگاهی که امروز به منابع نفتی داریم، داشتیم ذخایر ارزی ما بیش از هزار میلیارد دلار بود و می توانستیم با این قدرت ارزشمند نقش خود را در روابط اقتصادی منطقه و جهان ایفا کنیم.


نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: با شناخت ضعف ها و ارائه نقشه راه عملی می توان راه درست را انتخاب و حرکت کرد و اگر رشد نقدینگی به سمت تولید هدایت می شد ارزش افزوده تولید، آثار تورمی حاصل رشد نقدینگی را جبران می کرد.


ابوترابی فرد افزود: مجلس تلاش می کند گره های کار را بشناسد و راهکارهای مناسبی ارائه کند البته این را باید بدانیم که اگر حوادث کنونی رخ نمی داد ما رابطه خود را از نفت جدا نمی کردیم.


وی درعین حال گفت: برای تامین ارز کالاهای مورد نیاز کشور مشکلی نداریم و آنچه که برای استفاده از درآمدهای ارزی حاصل از صادرات تاکید می کنیم برای افزایش شتاب در اقتصاد کشور است.


نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص مصوبه اخیر نمایندگان مردم درباره کاهش سهم تولید از منابع صندوق توسعه ملی، گفت: این مصوبه به معنای کاهش منابع صندوق توسعه ملی درحوزه تولید نیست.


وی با بیان اینکهمنابع صندوق توسعه ملی،ارزی است و کاملا برای حمایت از تولید به بخش خصوصی وغیردولتی تخصیص داده شده است، افزود: آنچه در قانون آمده، این است که این منابع برای تامین ارز سرمایه گذاری و تولید اختصاص یابد.


وی افزود: در بودجه امسال پیش بینی کردیم حدود 20 درصد از منابع صندوق توسعه ملی برای تامین هزینه های ریالی بخش صنعت و کشاورزی استفاده شود و در این باره مجلس مصوبه ای گذراند و نگاه همکاران ما نیز به این معطوف است که از این منابع بیشتر برای تامین هزینه های ارزی تولید استفاده شود تا در مدیریت تورم، بازدارنده و موثر باشد.


ابوترابی فرد در پایان تاکید کرد: 20 درصد منابع صندوق توسعه ملی برای تامین ریالی و باقی آن برای تامین هزینه های ارزی است و این به آن معناست که باید از منابع صندوق برای تامین هزینه های ارزی بخش تولید استفاده کنیم؛ البته با وجود مرکز مبادلات ارزی ، بخشی از این مطالبات کاهش پیدا می کند که امیدواریم این مرکز بتواند این نیاز را پاسخ دهد.


پایان پیام/

 

کد خبر 185974

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha