به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 20 مهر طرح یکفوریت تأسیس سازمان غیردولتی جهاد اقتصادی مطرح شد و نمایندگان با 42 رأی موافق، 77 رأی مخالف و 30 رأی ممتنع از مجموع 226 رأی با یکفوریت این طرح مخالفت کردند.
بنیهاشمی، نماینده مشهد به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: ما هر روز در گفتوگوهای پارلمانی و در جامعه بحث جهاد اقتصادی را مطرح میکنیم ولی اینکه چگونه آن را دنبال میکنیم، راهکارهای اقتصادی مقاومتی چیست قطعا بحثی است که نیاز به ساماندهی و ساختار مناسب دارد.
وی اظهار کرد: در بحث اقتصاد ما دو مسیر را باید به موازات هم دنبال کنیم، یک بحث مدیریت منابع است که الان بحثهایی مربوط به ارز و مدیریتی که در راستای این منبع درآمدی است و مسئله مهمتر بحث تولید است.
وی اظهار کرد: در موقعی که جنگ اتفاق افتاد گروههای مردمی و بسیج و سازمانهای غیردولتی توانستند در جبهه حضور داشته باشند. اگر ما این باور را داشته باشیم که در موقعیت جنگ اقتصادی هستیم باید با یک برنامهریزی گسترده مقابله کنیم و قطعا حضور مردم و ساماندهی آنها برای این امر لازم است.
وی با اشاره به پیشنهاد تشکیل سازمان جهاد اقتصادی در این طرح ادامه داد: این سازمان، سازمانی است که با حضور دولت به عنوان یک نماینده، حضور نماینده ولیِفقیه در صورت صلاحدید و حضور نماینده بسیج و هشت نفر از معتمدین از گروههای مردمی شورای مرکزیاش تشکیل میشود و هسته آن در اصل از مراکز غیردولتی شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه نمونه قبل از این سازمان را قبل از انقلاب تحت عنوان جهاد سازندگی داشتیم، گفت: تشکیل سازمان غیردولتی جهاد اقتصادی میتواند راهکاری برای مشارکت مردم در مقابل جنگ اقتصادی و اقتصاد مقاومتی باشد.
قسیم عثمانی، نماینده بوکان در مخالفت با این طرح گفت: سازمان غیردولتی اگر غیردولتی باشد باید یک گروه غیردولتی آن را تأسیس کند نه دولت زیرا دولت میتواند سازمان دولتی تأسیس کند نه سازمان غیردولتی.
وی اظهار کرد: در ارکان این طرح ذکر شده است که نماینده رهبری عضو شورای مرکزی آن باشد و این امر ناشی از مطالعهنشدن این طرح است زیرا ما نمیتوانیم بگوییم نماینده رهبری در این موضوع حضور یابد، جایگاه نماینده رهبری و رهبری بالاتر از این حرفها است.
عثمانی تصریح کرد: این شرح وظایفی که برای این سازمان آمده است شرح وظایف وزارت اقتصاد است و مثل این است که بخواهیم یک وزارت اقتصادی غیردولتی داشته باشیم یعنی دولت را موظف میکنیم یک وزارت اقتصاد غیردولتی نیز در کنار وزارت اقتصاد ایجاد کند.
نماینده بوکان ادامه داد: منابع تأمین هزینه این سازمان نیز از صندوق توسعه ملی پیشبینی شده است که این امر نیز خلاف برنامه است.
موسیالرضا ثروتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات نیز در موافقت با این طرح گفت: درست است دولت نباید مراکز عمومی غیردولتی را راهاندازی کند اما این طرح فوریت در حال حاضر فقط فوریتاش مطرح است و بدین منظور است که جهاد اقتصادی اتفاق نمیافتد مگر با بسیج مردم.
وی ادامه داد: ما جنگ را با حضور همین مردم اداره کردیم، آیا این اقتصاد مقاومتی یک نوع جنگ نابرابر دنیا علیه ما نیست، آیا فقط با کار دولت اقتصاد مقاومتی قابل انجام است؟
ثروتی تصریح کرد: شرایط حال حاضر ما مشابه زمان جنگ است که ما ارتش و سپاه را داشتیم ولی زمانی بسیج مردمی به جنگ آمد تکلیف جنگ نیز مشخص شد.
وی حضور نماینده ولیفقیه در این سازمان را برای انجام کارها در چهارچوب مبانی اسلامی و انقلابی عنوان کرد و گفت: غرب یک شرایط نابرابر و جنگ را علیه ایران اسلامی ساماندهی کرده است که ما باید یک سازوکار جدید را تعریف کنیم تا روح بسیجی را به جان این جامعه بدمیم و اقتصاد مقاومتی را رقم بزنیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: این طرح اگر اشکالاتی داشته باشد بعد از تصویب دوفوریت آن در کمیسیون این ایرادات و اشکالات بررسی و رفع میشود.
بر اساس این گزارش، این طرح در نهایت به تصویب مجلس نرسید و از دستور کار مجلس خارج شد.
پایان پیام/
نظر شما