آینده‌نگاری به جای آینده نگری در نقشه جامع علمی کشور

رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استفاده از واژه آینده‌نگاری به جای آینده‌نگری، حسن بزرگ نقشه جامع علمی کشور است، گفت: در آینده‌نگاری سناریو‌های مختلف بر اساس شرایط گوناگون ترسیم شده است.

محمدمهدی زاهدی، رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان درباره نقشه جامع علمی کشور گفت: نقشه جامع علمی کشور سند بسیار محکم، واقع‌بینانه و آرمانی ترسیم شده است چرا که 5 سال بر روی این سند کار و سال قبل این سند نهایی شده است.

 

وی ادامه داد: منظور از آرمانی یعنی آنچه را که در چشم‌انداز 1404 از ما انتظار دارند در این سند دیده شده است.

 

زاهدی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های خاص این سند که کمتر در سندهای دیگر مشاهده شده استفاده از واژه آینده‌نگاری به جای آینده‌نگری است یعنی تأکید جدی بر آینده‌نگاری شده است.

 

به گفته وی، در آینده‌نگری پیش‌بینی می‌شود که از یک نقطه به نقطه‌ای دیگر چگونه حرکت کنیم و برای مثال چند هزار مقاله بدون در نظر گرفتن رقبا داشته باشیم.

 

زاهدی در خصوص آینده‌نگاری گفت: در آینده‌نگاری هنگامی که می‌گوییم در منطقه می‌خواهیم اول شویم باید تمام شرایط را حتی شرایط رقبا را هم در نظر بگیریم و آنها را لحظه‌ای رصد کنیم.

 

وی ادامه داد: بنابراین باید برای این شرایط تدابیر و سناریو‌های مختلف بیندیشیم مثلا در نقشه جامع علمی کشور شرایط تحریم، غیرتحریم و رقبا در نظر گرفته شده و سناریوهای مختلفی ترسیم شده است.

 

وی یادآور شد: آینده‌نگاری مهم‌ترین ویژگی این سند به شمار می‌آید و با تشکیل و شورای راهبردی نقشه جامع علمی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی این طرح‌ها مرحله به مرحله رصد می‌شود.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 185656

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha