قرنطینه احشام ورودی از مرزهای غربی/افزایش 75 درصدی کشف قاچاق سوخت

فرمانده مرزبانی کشور گفت: هماهنگی های لازم با وزارت بهداشت انجام شده تا هر فرد یا احشامی که از مرزهای غربی وارد کشور می شوند، قرنطینه شده تا از سلامتی آنها اطمینان حاصل شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار حسین ذوالفقاری، فرمانده مرزبانی کشور امروز در نشست خبری گفت: نیروهای مرزبانی جمعه هفته گذشته در سه نقطه در مناطق مرزی کشور با قاچاقچیان و اشرار مواد مخدر به صورت مسلحانه درگیر شدند که در دو مرحله منجر به عقب نشینی افراد مسلح شد و در این درگیری که به مدت سه ساعت ادامه پیدا کرد 6 نفر از اشرار به قتل رسیدند و 6 قبضه سلاح و مقدار قابل توجهی نیز مهمات کشف و ضبط شد به گونه که پس از پاکسازی منطقه یک تن و 750 کیلوگرم مواد مخدر کشف شد.

 

وی با بیان اینکه ما نمی توانیم دور مرزهای کشور دیوار چین احداث و آن را به انواع سلاح ها تجهیز کنیم، ادامه داد: در آستانه مناسبت ها گروه های اشرار قصد دارند اقدامات تروریستی را در داخل کشور انجام دهند، اما از اسفند سال گذشته تاکنون بیش از 5 مورد عملیات تروریستی گروهک‌های تروریستی شناسایی و خنثی شد.

 

وی با اشاره به ورود بیماری وبا از مرزها تصریح کرد: با توجه به اعلام وزارت بهداشت مبنی بر انتقال بیماری وبا از مرزهای غربی امروز با هماهنگی های انجام شده کار قرنطینه انجام می شود و هر فرد یا احشامی که وارد کشور شوند، قرنطینه شده تا از اسلامت آنها اطمینان حاصل کنیم.

 

افزایش 39 درصدی کشف مواد مخدر

سردار ذالفقاری با توجه به انسداد مرزها و کنترل دقیق این مناطق میزان قاچاق مواد مخدر و مشروبات الکلی در کشور در سال جاری به طور چشمگیری کاهش یافته است. انسداد مرزی با جدیت ادامه دارد و علاوه بر کاهش قاچاق کالاهای ممنوعه باعث کاهش اقدامات تروریستی و تجاوزات مرزی و قاچاق سوخت شده است.

 

 

وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون 53 تن مواد مخدر در مرزها کشف کرده ایم، افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 39 درصد افزایش داشته است، این در حالی است که در عقبه مرزها ما شاهد افزایش قاچاقچیان بودیم.

 

افزایش 75 درصدی کشف قاچاق سوخت

ذوالفقاری اظهار کرد: در حوزه سوخت نیز 13 میلیون و 150 هزار لیتر کشف داشتیم که این میزان نسبت به سال گذشته 75 درصد افزایش داشته است.

 

وی افزود: شاید یکی از دلایل آن تفاوت فاحش قیمت در داخل و خارج از کشور است. قیمت سوخت هم اکنون 350 است ولی قاچاقچیان در آن سوی مرزها آن را دو هزار و 200 تا دو هزار و 300 تومان به فروش می رسانند.

 

بومی سازی 90 درصد از شناورهای مرزبانی

فرمانده مرزبانی کشور با بیان اینکه 90 درصد از شناورهای ما بومی شده است، تصریح کرد: 10 درصد مابقی هم در حال بومی سازی است.

 

سردار ذوالفقاری با اشاره به افزایش تجهیزات دریایی خاطرنشان کرد: از سال گذشته تاکنون یک سوم امکاناتی که ما در دریا داشتیم افزایش پیدا کرده است و همچنین تجهیزات ویژه اطلاعاتی و شناوری ما نیز در حال افزایش است.

 

معیشت مرزنشینان مورد توجه قرار گیرد

سردار ذوالفقاری با اشاره به اینکه اعتبارات طرح انسداد مرزبانی در نیمه نخست امسال را دریافت نکرده ایم، تصریح کرد البته طرح انسداد مرز متوقف نشده است. در مرزها دو گروه امنیتی و مرزبانی مشغول هستند که تعاملات خوبی وجود دارد. البته برخی دستگاه ها مانند وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و صنایع و معادن نیز به صورت غیرمستقیم در حوزه مرز فعال هستند. امروز در حوزه عمران مرز اقدامات بین نیروی زمینی، استانداران و مرزبانی تقسیم شده است و این سه بخش در این حوزه ها فعال هستند.

 

فرمانده مرزبانی با اشاره به معیشت مرزنشینان اظهار کرد: بسیاری از مرزنشینان به فعالیت های مثبت از جمله کشاورزی، دامپروری رو آوردند. امروزه انتظار بسیاری از مرزنشینان از مسئولان این است که به آنها اجازه دهند به صورت محدود کالاهایی را که جنبه قاچاق ندارند با مرزنشینان کشورهای همسایه مبادله کنند.

 

سردار ذالفقاری با بیان اینکه ساماندهی قانونی تبادلات مرزنشینان با کشورهای همسایه یکی از مهمترین مواردی است که مسئولان باید به آن اهتمام ویژه داشته باشند تصریح کرد: قانونمند کردن تبادلات مرزی در شکل خاص خود نیازمند قانون است که در مجلس نیز تصویب شود. در صورتی که تمهیدات قانونی برای مرزنشینان صورت گیرد از اقدامات خلاف قانون به طرز فاحشی جلوگیری می شود.

 

وی با بیان اینکه کنترل مرزها باید به دو روش سلبی و ایجابی صورت گیرد، تصریح کرد: اگر کنترل مرزها با استفاده از روش سلبی صورت نگیرد با روش ایجابی  نیز به نتیجه مطلوبی دست نمی یابیم. بنابراین باید بسترهای مثبت معیشت مرزنشینان را فراهم کنیم.

 

فرمانده مرزبانی کشور با اشاره به طرح انسداد مرزهای غربی کشور خاطرنشان کرد: ما در مناطق شمال و غرب کشور به صورت خاص در استان های آذربایجان غربی و کردستان به صورت ویژه اقدامات مهمی انجام داده ایم به گونه ای که با احداث جاده ها و پایگاه ها امنیت در این مناطق رو به افزایش است.

 

وی ادامه داد: ما در 80 درصد مناطق موردنظر مستقر هستیم و 20 درصد مابقی نیز در حال استقرار هستیم.

 

کلیات طرح جامع مرز تصویب شد

وی از تصویب کلیات طرح جامع مرز خبر داد و افزود: کار بررسی طرح جامع مرز در 7 کارگروه از سال 89 شروع شد که براساس آن 23 دستگاه مرتبط باید اقداماتی را انجام می دادند. تکمیل این طرح با محوریت وزارت کشور در سال 90 به اتمام رسید و در مهر ماه امسال نیز کلیات طرح جامع به تصویب رسید. همچنین با اجرای این طرح شورای مرز تشکیل شده و تصمیمات تاثیرگذار مرز در این شورا گرفته می شود.

 

فرمانده مرزبانی کشور با اشاره به اینکه مرز یک منطقه مشخص است و اگر معابر رسمی ساماندهی شوند بسیاری از جرایم و ناامنی‌ها خود به خود کاهش می‌یابد. تصریح کرد: با توجه به تلاش‌های پلیس مرزبانی در برقراری امنیت مرزهای کشور مرزها امروز در امنیت روزافزون به سر می‌برد.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته، تلاش‌های مرزبانی کشور و اجرای طرح‌های کنترل مرزها ضریب امنیت در مرزهای جمهوری اسلامی افزایش چشمگیری یافته است.

 

وی با اشاره به تلاش‌های نیروهای مسلح در راستای برخورد با افراد مسلح غیرقانونی اضافه کرد: مبارزه با افراد مسلح غیرقانونی که سال گذشته توسط نیروهای مرزبانی صورت گرفت گام مهمی در توسعه امنیت مناطق مرزی کشور بود.

 

 سردار ذالفقاری گفت: در راستای کنترل مناطق غیرقابل تردد و رفع خلاءهای موجود در مرزها از سال گذشته طرح‌های مشترکی توسط مرزبانی و سپاه در حال انجام است به طوری که نیروها در این مناطق مستقر و این گذرگاه‌ها به مناطقی امن تبدیل شده‌اند.

 

وی با بیان اینکه دستاوردهای قابل توجهی در حوزه مرزی به دست آمده است، خاطرنشان کرد: امروز مناطقی چون حاج عمران، جاسوسان، شهیدان و غیره زیر پوشش مرزبانی هستند و مابقی مناطق نیز زیر پوشش قرار می‌گیرند.

 

وی گفت: در کل مرزهای کشور به جز شمال غرب، غرب و جنوب شرق مسئله ویژه‌ای وجود نداشته و در سنوات گذشته و امسال نیز به جز تخلفات خرد شاهد مشکلات خاصی نبودیم.

 

نشست خبری جانشین مرزبانی کل قوا امروز 29 در ستاد مرزبانی کل کشور برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 185322

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha