بهع گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، حجت الاسلام دکتر محمدرضا شاهرودی، مدرس دانشگاه در این دوره آموزشی با بیان اینکه معارف و ارزش های بسیار بالایی در نهج البلاغه وجود دارد، گفت: باید شیعیان انس و الفت خود را با معارف بلند این کتاب بیشتر کنند.
وی به پیمان امیرالمومنین با مالک اشتر به عنوان بخشی از معارف بلند این کتاب نام برد و افزود: در این عهدنامه باید به بندبند آن توجه ویژه ای شود، چرا که هیچ یک از سلاطین در طول تاریخ با کارگزاران خود چنین عهدنامه ای را نبسته اند.
دکتر شاهرودی خاطرنشان کرد: اولین فرمان امام علی (ع) در این عهدنامه توصیه و فرمان به تقواست که مابقی دستورات در دل آن قرار می گیرد، در حقیقت حضرت علی(ع) یک فرمان بیشتر به مالک اشتر نمی دهند و آن عمل به تقواست.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: اگر تقوا وجود داشته باشد همه چیز تامین می شود، تحقق فرامین حضرت علی(ع) در گرو ایمان، تقوا و خداترسی است و مابقی در ذیل آن قرار می گیرد.
وی بیان کرد: سخنان حضرت علی(ع) پس از قرآن کریم نفیس ترین کلام عربی بوده که از همان زمان حیات امیرالمومنین ثبت آن آغاز شده است.
دکتر شاهرودی با اشاره به مجاهدت و تلاش عالمان مختلف در طول تاریخ برای ثبت این سخنان ادامه داد: نگاهی به سیر مختلف ثبت کلام حضرت علی(ع) قبل از جمع آوری آن توسط سید رضی نشان می دهد که این تشییع با تلاش و مجاهدت چه عالمانی پارسائی پاسداری و اکنون به دست ما رسیده است.
دکتر شاهرودی با اشاره به زندگانی سید رضی، خاطرنشان کرد: این عالم بزرگوار که 47 سال در این دنیا زندگی کرد با 5 واسطه فرزند امام موسی کاظم(ع) و مادرش با 4 واسطه به حضرت زین العابدین (ع) می رسد.
وی با اشاره به آثار مختلف سید رضی، تاکید کرد: اگر از نهج البلاغه بگذریم هنوز از آثار این عالم بزرگ جهان تشییع استفاه کافی برده نشده است.
مدرس دانشگاه تهران افزود: سید رضی دانشمندی فاضل، معتقد به ولایت فقیه، دارای همت عالی بود که در دیانت، تقوا سیاست و زهد بی نظیر و مثال زدنی و به عنوان الگو به شمار می رود.
پایان پیام/
نظر شما