ازدواج پیوندی آیینی، در راستای تشکیل خانواده است

ازدواج پیوند آیینی، در راستای تشکیل خانواده و ادامه حیات بشریت به واسطه تولد فرزندانی صالح و سالم در جامعه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، ازدواج، سنتی است آسمانی، الهی و ارزشمند که مایه آرامش و اطمینان فرد، تحکیم بنیان خانواده و ثبات و پایداری و امنیت اجتماع می شود. اسلام بر این منش نیکو و این نهاد اجتماعی کوچک، اما پراهمیت چندان تأکید فرموده که گاه آن را تا حد وجوب رسانده است. شیوه ها و حدودی که در این دین مقدس برای امر مهم و حساس ازدواج به تفصیل بیان شده، راهی است به سوی استحکام آن و چارچوبی برای رسیدن آن به فرجامی نیک و سعادت مندانه است. بنابراین، زندگی موفق، در پناه ازدواجی موفق، و ازدواج موفق در گرو عمل به دستورات روشن گرانه دین مبین اسلام است.

 

قانون، جامعه، خواسته جنسی، احساس، اقتصاد، روان و مذهب. اینها ممکن است ازدواج‌های تنظیم ‌شده، الزامات خانوادگی، تشکیلات قانونیِ یک هسته واحد خانواده و قانون محافظت از کودکان را هم شامل شوند. معمولا عمل ازدواج بین افراد شرکت کننده باعث بوجود آمدن هنجار یا الزامات قانونی می‌شود. در برخی جوامع این الزامات حتی به سوی برخی از اعضای خانواده‌های اشخاص ازدواج کننده کشیده می‌شود. برخی فرهنگ‌ها فسخ ازدواج را بواسطه طلاق یا ابطال جایز می‌شمرند.

 

پیوندی آسمانی/ پیوند نور با نور
امروز فاطمه ای که حبیبه خدا، عصاره خوبی ها و نگین تحیر بر انگیز خلقت است، با مردی آسمانی و الهی، مردی از تبار نور، مردی از دیار بهشت، علی مرتضی، وصی رسول خدا پیوند ازدواج می بندد. عرشیان هلهله گویان، عالم را نورافشان می کنند. سلام و درود از آسمان می بارد و طَبق طَبق تحفه از عرش فرو می بارد. مبارک باد این جشن آسمانی بر همه آسمانیان. اینک دو ستاره درخشان، دو خورشید بی همتا و دو شاخه گل از بوستان عصمت و طهارت پیوند ازدواج می بندند و آفرینش، در ناب ترین لحظه حضورش، پیوند دو نور را جشن می گیرد. عقد ازدواج این دو وجود آسمانی در عرش و در حضور ملائک بر پا شده است و اینک در زمین، حبیب خدا، رسول اکرم (ص) خطبه این عقد را جاری می کند. آن گونه آسمانی و الهی که چشمان ملائک هم از جلال و شکوه آن به اشک می نشیند.

  

همتایی دو لعل آسمانی

به راستی در کجای عالم خلقت، از ازل تا ابد همتایی پیدا می شد برای حضرت فاطمه (س) اگر حضرت علی (ع) نبود و کدام گل سرسبد آفرینش می توانست همسری مولود کعبه را بپذیرد، اگر ام ابیها نبود. وقتی حضرت علی مرتضی(ع) با همه سادگی، با همه فروتنی و همه جلال و جبروت ایمانی اش به خواستگاری حضرت فاطمه زهرا(س) آمد و وقتی پیامبر به سنتی نیک و الهی و انسانی، از دخترش پاسخ خواست، پاسخ سکوت بود و سکوت. حضرت فاطمه(س) برترین بانوی زمان خود و همه اعصار بود و این را همه می دانستند. او نه فقط دختر رسول خدا(ص) بود، که پاکی، عصمت، الهی بودن و مقام بلندش نزد خدا بر هیچ کس پوشیده نبود. زیبایی این پیوند و اوج این همتایی و همسری را، با چه زبانی جز سکوت می توان توصیف کرد!

 

هم ترازی در ازدواج/ هم کف بودن
 هم ترازی زن و مرد در ازدواج، ملاکی است که غالبا مورد توجه قرار می گیرد، ولی چه بسیار ازدواج ها که با وجود این هم پایگی ها، از هم گسیخته می شود و راز این اتفاق، در نوع این هم پایگی است. در همسری مولا علی (ع) و بانوی دو عالم فاطمه زهرا (س) سخن از هم شأن بودن در مقام الهی آنان بود. هرچند دانایی، دارایی، زیبایی و بسیاری از موارد دیگر نیز می تواند در این امر مؤثر باشد، ولی آن چه اصل و مایه استحکام این پیوند است، ایمان و رتبه معنوی و کمال روحی فرد است.

 

حیا در ازدواج
چشمان به زمین دوخته، قامت فروتن و سر به زیر افکنده و صدایِ آرام مولا، حکایت از شرم و حیای بسیار دارد و این حیا، در تمام لحظات برپایی اتصال آسمانی او با همسرش و ازدواج مبارک او در چشمان مولا علی(ع) و فاطمه زهرا(س) به چشم می خورد.

این شرم زیبا و دلربا، تصویری است، از ایمانی شگرف در وجود آن دو معصوم؛ که پیامبر اسلام (ص) فرمود:«حیا، تمام دین است» و این حیای آسمانی، تأییدی است بر ایمان و پاکی آن کس که به همسری برگزیده می شود.

 

ساده، اما با شکوه
در مراسمی بی ریا و ساده، پس از یک خواستگاری بی پیرایه و به دور از تشریفات و سخت گیری ها، با تعیین مهریه ای برابر دارایی داماد و آن هم بسیار اندک و تهیه جهیزیه ای به همان اندازه ساده و بی پیرایه، آسمانی ترین و نورانی ترین پیوند عالم خلقت جان گرفت. مراسم عروسی در نهایت سادگی برگزار شد. آن ها، شادی کنان و دعاگویان، بدور از هر آن چه ذره ای نارضایتی خداوند را در پی داشته باشد، در مراسم حاضر شدند؛ مراسمی پاک، بزرگ، شکوه مند و مورد پسند خالق این پیوند مبارک، که گویی ازآسمان نیز سلام و تبریک بر آن می بارید.

 

جشنی پربار/ پیوند زناشویی

ازدواج، برخورد دو جریان به یکدیگر و تشکیل جریانی پربارتر، روان تر و ثمربخش تر است. در ازدواج مولای متقیان علی(ع) و بانوی عالمیان فاطمه زهرا(س)، هدف تنها کمال انسانی بود و رضایت خداوندی و نمایش اوج بندگی معبود. تا زمانی که پیوند دو زوج برپایه این گونه تفاهم معنوی باشد، برخورد و اتصال آن دو، از آشوب به دور است، ولی نفوذ خواهش های نفسانی و خودخواهی ها، توجه به خود به جای توجه به هدف و گرفتار شدن به زیبایی ها و عشق های مجازی، برخورد این 2 جریان را چنان گره خورده و آشوب زده می سازد که نه باری از آن بر می آید و نه ثمری به دست می دهد.

 

الگوی همسرداری
بهترین منش زندگی و شیوه برخورد زن و مرد در زندگی مشترک، در آینه ازدواج آسمانی مولای متقیان علی (ع) و همسرش فاطمه زهرا (س) قابل مشاهده است. بر اساس درخواست آن ها، پیامبر اکرم(ص) در تقسیم امور خانه، کارهای داخل خانه را بر عهده دخترش زهرا(ع) نهاد و علی(ع) را مأمور کارهای بیرون از خانه کرد. این بهترین تقسیمی است که می تواند باعث سلامت و نشاط جسم و روح و روان خانواده باشد.

 

رمز ماندگاری
می شود از زرق و برق دنیا خالی بود و از آبی آسمان سرشار. می شود ساده ترین بود و برترین. پیوند آسمانیِ برترین بانوی عالم فاطمه زهرا (ص) با مولای مؤمنان علی (ع) چنین بود. جهیزیه ای از چند تکه لوازم ضروری و بیش ترش سفال و لباسی ساده و جشنی ساده تر، ولی ماندنی ترین و آسمانی ترین پیوند عالم. آن روزها، چه بسیار جشن های پرخرج و ازدواج های شاهانه دختران و پسران بزرگان اقوام و قبایل برگزار شد که همگی به زودی غبار زمان بر خود گرفت و از یاد رفت، یا در طوفان برخوردها و ناملایمت ها، از میان رفت و گسست. پس رمز ماندگاری و خوش بختی در مادیّات، تجملات و دارایی ها نیست. اندیشه ای باید و تأملی!

 

حجت الاسلام حسین علی اکبری نیا، رئیس اداره امور فرهنگی و تبلیغ اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: ازدواج حضرت علی(ع) و زهرا(س) از موهبت های بزرگی است که در صدر اسلام اتفاق افتاده است.


وی افزود: گرچه امتیاز همسری حضرت زهرا(س) را بسیاری از بزرگان همچون ابوبکر، عمر و عبدالرحمان بن عوف دنبال می کردند، اما پیامبر گرامی اسلام به خواستگاری حضرت علی (ع) از ایشان پاسخ مثبت داد و ثمره این اتفاق مهم و ازدواج آسمانی وجود مبارک ائمه اطهار(ع) است که مردم تا قیامت از این چشمه زلال بهره خواهند برد.

 

حجت الاسلام اکبری نیا در بخش دیگری از سخنانش به معیارهای انتخاب همسر و پیشینه ازدواج درعصر کنونی اشاره کرد و گفت: ساده زیستی و روان بودن ازدواج، به دور از تجملات و تشریفات بودن، همکاری دو خانواده در انجام یک پیوند مبارک و تشکیل خانواده جدید در این راستا ضروی است.

 

این کارشناس مسایل دینی خاطرنشان کرد: تسهیل در امور خواستگاری از سوی خانواده امری ضروی است که باید زوج جوان را در ابعاد مختلف اقتصادی، فکری، فرهنگی و همسر داری یاری کنند.

 

حجت الاسلام اکبری نیا طلب مهریه های زیاد و خواسته هایی که تحقق آن غیر ممکن است را از جمله موانع برای ازدواج دانست و اضافه کرد: راه حل گریز از این مشکل برگشت به مهریه اسلامی است وطرفین باید با آگاهی، بصیرت و شناخت کافی از یکدیگر اقدام به ازدواج نمایند.

 

پایان پیام/

کد خبر 184423

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha