دکتر کامران زیباکردار، مدیرکل دامپزشکی استان کردستان به خبرنگار شبستان گفت: هم اکنون در استان کردستان شش کشتارگاه صنعتی طیور وجود دارد، که در آینده نزدیک 6 کشتارگاه صنعتی دیگر نیز در استان احداث می شود.
وی با اشاره به اینکه رشد زود هنگام مرغ در مرغداری ها به دو روش اصلاح نژادی و برنامه پرورش انجام می شود، افزود: استفاده از این دو روش به هیج وجه به کیفیت رشد مرغ لطمه وارد نمیکند و در مرغداریهای استان هیچ گونه هورمونی برای رشد مرغ استفاده نمیشود
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان، از اسلامی بودن ذبح در تمام کشتارگاه ها، سطح استان خبر داد و بیان کرد: کار ذبح در کار کشتارگاهها توسط بازرسان دامپزشکی و روحانیان منطقه به صورت اسلامی انجام و در صورت وجود هر گونه مشکل در آنجام ذبح، طیور مورد نظر ضبط و معدوم می شود.
زیباکردار، بالا بودن کیفیت گوشت و مرغ را یکی از مزیت ها برای سالم بودن فراورده های آنها عنوان و تصریح کرد: برای اطمینان از کیفیت گوشت و مرغ، بازرسان دامپزشکی سطح استان اقدام به کنترل و نظارت میکند.
وی به مهردار شدن تمام دل و جگرهای مرغ در سطح استان، به وسیله مهر داغ اشاره کرد و افزود: این طرح امسال برای اولین بار در کشور در کردستان، به منظور جلوگیری از سوء استفاده مرغداریها از فروش غیربهداشتی دل و جگر مرغ و عرضه سالم این ماده غذایی به اجرا در آمده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان تصریح کرد: در حال حاضر هیچ نوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان کردستان شناسایی نشده است.
زیباکردار با اشاره به اینکه برای شناسایی و تشخیص بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان طرحی با عنوان پایش طیور اجرا شد، افزود: در 6 هزار و 399 آزمایشی که روی پرندگان در 40 روستای سطح استان و 10مرغداری صنعتی انجام شد، هیچ علایمی از بیماری در استان مشاهده نشد.
وی از واکسیناسیون سراسری طیور بومی در سطح استان خبر داد و خاطرنشان کرد: در این طرح 450 دوز واکسیناسیون در سطح استان انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان، به 22 میلیون و 600 هزار قطعه جوجه ریزی در سطح مرغداری های استان خبر داد و یادآور شد: برای این تعداد جوجه ریزی هشت میلیون دوز واکسیناسیون علیه بیماری های طیور انجام شده و همچنین 509 بازرسی در این را ستا به عمل آمده است.
پایان پیام/
نظر شما